Januari: mijn reading challenge maakte een vliegende start

Januari 2018 zal te boek gaan als een maand waarin ik enorm veel boeken las, namelijk dertien in totaal. Qua bloggen deed ik het dan iets minder goed. Ik gebruikte mijn weekenden voornamelijk om te luieren en bij te komen. Jullie houden voorlopig dus nog een hele hoop recensies (en andere artikelen) te goed.

Ik verwelkomde drie boeken in mijn kast

Via Hebban ontving ik dankzij de Adventskalender afgelopen maand het boek Lief van je van Roanne van Voorst. Ik was ontzettend onder de indruk van dit bijzondere verhaal over een meisje dat na de zelfmoord van haar broer besluit het leger in te gaan.

Van Overamstel Uitgevers ontving ik een recensie-exemplaar van Mijn vader is een vliegtuig (Antoinette Beumer) en op het tweejarig jubileum van de Dear Book Nerd Book Club won ik Phobos³. Hoera! Op diezelfde leesclub gaf ik overigens twaalf boeken weg aan andere leden, want mijn boekenkast raakte alweer aardig vol.

Ready Player One - Ernest Cline

Ik las maar liefst 13 boeken

Januari was een absolute topmaand qua lezen. Het is lang geleden dat ik zoveel boeken las in één maand. Ik las 4 recensie-exemplaren, 6 eigen boeken, 2 bibliotheekboeken en 1 ebook. De teller ongelezen boeken staat op 77. Opvallend vind ik overigens dat ik slechts 3 Engelstalige boeken las deze maand.

Ganymedes 17 – diverse auteurs *
Ready Player One – Ernest Cline
Enkele reis mars – Johan Bakker *
♥ Lief van je – Roanne van Voorst
♥ Renegades – Marissa Meyer
Het tegenovergestelde van een mens – Lieke Marsman (b)
De kristallen sleutel – Manon Spierenburg
♥ Verkruimeld Land – Aya Sabi
♥ Harry Potter en de Geheime Kamer – J.K. Rowling
♥ Mijn vader is een vliegtuig – Antoinnette Beumer*
De Gordiaanse kloof – Manon Spierenburg *
♥ milk and honey – Rupi Kaur
♥ Een man die Ove heet – Fredrik Backman

* = recensie-exemplaar
(b) = recensie op boekvinder.be

Enkele reis mars - Johan Bakker

Hoera voor de leesclub!

Op 20 januari vierden we het tweejarig bestaan van de Dear Book Nerd Book Club in de Brugse Boekhandel. We bespraken Alter Ego van Marissa Meyer, aten boekige cupcakes, deden een spannende quiz en maakten gewoon veel plezier. Heel leuk was het dat Liesbet ook eens aanwezig was op dit event! En daarnaast vond ik er het erg fijn om Nancy, Audrey en Laure weer te zien.

Ondertussen op het scherm

Hoewel Jimi en ik al meer dan vier jaar in België wonen, voelen we ons nooit zo ‘Hollands’ als tijdens Wie is de mol? Net als bijna iedereen in ons geboorteland zijn we helemaal in de ban van deze spannende zoektocht. Voorlopig heb ik nog niet echt een hoofdverdachte, maar ben ik me vooral aan het ergeren aan Olcay.

Daarnaast keken we het tweede seizoen van The 4400, wat gelukkig net zo spannend was als seizoen een. Nog altijd lukt het de programmamakers om iedere aflevering nieuwe personages, met nieuwe speciale krachten, aan ons voor te stellen. Ik ben fan en heb ondertussen alvast seizoen drie aangeschaft. Helaas is dit seizoen nog niet bij ons gearriveerd, dus keken we ondertussen het eerste (en voorlopig enige) seizoen van Generatie B. Op televisie had ik de laatste aflevering gemist en mijn vriend had er nog helemaal niets van gezien, maar wat hebben wij gelachen. Ik houd zoveel van de humor van Joost Vandecaastele. Niet normaal.

Generatie B

Bestgelezen blogposts

♥ Hoe de verfilming van The 5th Wave mij enorm teleurstelde | Ik begin het een beetje beu te worden dat het altijd dezelfde posts zijn op mijn blog die goed scoren. Voor de derde maand op rij (ofzo) is dit mijn bestgelezen artikel.

♥ Een (bijna) perfect einde voor Under the Dome | Ook deze oude blogpost blijft het goed doen bij mijn bezoekers. Blijkbaar ben ik niet de enige fan van deze geweldige serie.

♥ Cyberboy: Waarin verschillen mens en robot van elkaar? | Ook deze oude recensie bleek afgelopen maand ongekend populair. Misschien omdat de auteur van Cyberboy, Tanja de Jonge, binnenkort met een nieuw boek komt?

The 5th Wave film

Ondertussen op Boekvinder.be

Deze maand zijn er voor het eerst meer artikelen op mijn literaire boekenblog verschenen dan hier. Daar zit geen bewuste redenering achter – enkel en alleen het feit dat ik de afgelopen maand nou eenmaal wat minder Science Fiction gelezen heb. Deze artikels vind je op mijn andere site.

01/01: Literaire kalender januari 2018
03/01: 365 dingen die je als boekenlezer moet weten | scheurkalender
08/01: Voor Gus: meer dan een autistische jongen
11/01: Van boek tot film: de stad der blinden
13/01: Een horrorverhaal met wetenschap aan de basis
17/01: Boek in beeld: Oktober – Johan de Boose
18/01: Ik kon de charme van de bibliotheek niet weerstaan
19/01: Wanneer de kloof tussen arm en rijk niet meer te dichten is
24/01: Poëtisch pamflet voor een betere behandeling van onze planeet
25/01: Mijn favoriete gedichten
30/01: 9 dichtbundels om ook na de poëzieweek te genieten van poëzie

Hoe was januari voor jou?

10 reacties

  • Marcia

   3 februari 2018 at 09:39

   Inderdaad 😀 is het toch nog ergens goed voor haha!

   Reageer

 • Annemieke

  1 februari 2018 at 08:29

  Wat fijn dat je zoveel hebt gelezen. Ik kijk dus helemaal geen Wie is de Mol maar als ik zou kijken zou ik mij waarschijnlijk ook ergeren aan Olcay, haha. Mijn man kijkt wel graag. Ik zal eens vragen zaterdagavond of hij haar ook zo irritant vind. 😀

  Reageer

  • Marcia

   3 februari 2018 at 09:39

   Je mist echt iets hoor, door niet naar Wie is de Mol te kijken! 😉

   Reageer

 • Nancy

  1 februari 2018 at 09:36

  Super dat je zoveel boeken kon lezen.
  Zelf ben ik ook heel tevreden met mijn aantal van januari: namelijk 16 boeken.

  Ik heb deze maand naar het eerste seizoen van The Five gekeken. 20 jaar geleden verdween een kleine jongen toen hij met zijn broer en 3 anderen in het bos was. Nu wordt zijn DNA gevonden bij het lijk van een vrouw en proberen de 4 overblijvers nog steeds de verdwijning te verwerken.

  En de Mol volg ik al jaren ook al ben ik Vlaams. De theorieën zijn altijd niet ver weg.
  Olcay kan inderdaad heel irritant zijn, maar dat had ik wel verwacht van haar. Ik ben echt benieuwd hoe het met deze groep verder zal gaan.

  Reageer

  • Marcia

   3 februari 2018 at 09:40

   Wow 16 boeken is echt veel! Goed bezig 😀 The Five klinkt trouwens echt tof, misschien dat ik daar ook ooit eens aan begin..

   Reageer

 • Evelyne

  1 februari 2018 at 10:16

  Uit pure miserie (De mol bij ons werd uitgesteld omdat het ging overlappen met Blind getrouwd) ben ik naar Wie is de mol? op Nederland beginnen kijken. En het bevalt me wel. 🙂

  Ik ken geen enkele deelnemer, maar Olcay is inderdaad nogal enerverend met momenten. 😛

  Reageer

  • Marcia

   3 februari 2018 at 09:41

   Vorig jaar was in Vlaanderen Blind Getrouwd tegelijk met De Mol, toch? Dat was echt irritant aangezien ik allebei wilde volgen XD

   Reageer

 • zwartraafje

  1 februari 2018 at 12:03

  Het valt me steeds op hoe hard ‘Wie is de mol?’ leeft in Nederland. Volgens mij had het programma alleen het eerste seizoen hier zo’n succes bij ons. Ok, het tweede misschien ook nog. Olcay ken ik trouwens enkel als de vrouw die bezoekers van Conventions eind 2017 belachelijk maakte in een reportage. Dus tja, iemand die andere mensen belachelijk maakt omdat ze van iets houden waar zij geen interesse voor heeft … dat soort mensen scoort nu niet meteen bij me.

  Ik las zelf twaalf boeken en ben echt super blij dat het lezen nu weer wat beter lukt. Deze week zag ik nog een verslag van de Leesclub met een foto waarop wij twee aan het praten en lachen zijn. Het was dan ook ontzettend leuk om je nog eens te ontmoeten.

  Reageer

  • Marcia

   3 februari 2018 at 10:19

   Die foto heb ik precies nog niet gezien 🙁 maar ik loop dan ook enorm ver achter in mn bloglovin feed haha.. ik vond het in ieder geval ook heel erg fijn om je te zien!!

   Reageer

Laat een reactie achter

Je mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

Oog op de Toekomst is een website vol verhalen over aliens, post-apocalyptische werelden, zombies, klimaatverandering en toekomstige werelden in crisis. Oftewel: een blog compleet in het teken van Science Fiction.

© Marcia van der Zwan