Februari: 14 nieuwe boeken en ik las er 13

Na de eindeloos aanvoelende maand januari, vloog februari voorbij. Niet in de minste plaats door het feit dat ik tante werd van een tweeling en dus een aantal daagjes naar Nederland ging om op babybezoek te gaan. Verder was mijn maand gevuld met diverse freelance opdrachten en kon je mij horen op radio 1 in De Wereld van Linde. Ik voegde veertien boeken aan mijn collectie toe (oeps!) en ik las er dertien.

aanwinsten februari 2020 / haul    aanwinsten februari 2020 / haul

14 nieuwe boeken

In februari kocht ik slechts twee boeken: Girl, Woman, Other van Bernardine Evaristo en Het laatste wat ik nog wil zeggen over racisme van Dalilla Hermans. Toch nam het aantal boeken in mijn kast enorm toe.. Ik had ontzettend veel geluk en kreeg drie boeken cadeau. Van @pookabooka kreeg ik de dichtbundel Met de golven mee (Ailen Meester) opgestuurd. Via @boekendoorgeefluik won ik De bananengeneratie van Pete Wu – een boek dat al sinds haar verschijning op mijn verlanglijstje stond – en dankzij De Club van Echte Lezers ontving ik De rook die dondert (Namwali Serpell).

aanwinsten februari 2020 / haul

Alsof dat nog niet genoeg was kreeg ik de afgelopen maand ook een heleboel recensie-exemplaren (onverwacht) in de brievenbus. Van Elkedag boeken kreeg ik Het verdwijnen (Shaun Prescott), Orkaanseizoen (Fernanda Melchor), Wittgensteins minnares (David Markson) en Maak er een feest van (Nicole Flattery). L&M Books verblijdde mij met Hier is alles veilig (Anneleen Van Offel) en Djinn patrouille op de paarse lijn (Deepa Anappara). Tot slot kreeg ik van VBK België Wij slaven van Suriname (Anton de Kom), De boekhandel van Teheran (Marjan Kamali) en Famous (Amy Jones).

Gelezen februari 2020

Ik las 13 boeken

In februari las ik 4 recensie-exemplaren, 4 eigen boeken en 5 bibliotheekboeken, namelijk:

Laten we het er maar niet over hebben – Akwasi (b)
Brief aan Cooper en de wereld – Dalilla Hermans (b)
♥ Waarom ik mijn moeder de hals doorsneed – Nadia Dala
♥ Girl, Woman, Other – Bernardine Evaristo
Hier is alles veilig – Anneleen van Offel* (b)
♥ De biecht – Nadia Dala
♥ Ssst! We hebben een plan – Chris Haughton
♥ Komt goed, kleine krab – Chris Haughton
♥ Wittgensteins minnares – David Markson*
♥ Het verdwijnen – Shaun Prescott*
♥ Het water komt – Rutger Bregman
Wanneer wij samen zijn – Karin Amatmoekrim (b)
♥ Maak er een feest van – Nicole Flattery*

* = recensie-exemplaar
(b) = recensie op boekvinder.be
Brief aan Cooper en de wereld - Dalilla Hermans

Ondertussen op het scherm

In februari volgde ik heel wat televisieprogramma’s. Zo keek ik naar Wie is de mol? – voor het derde jaar op rij een enorm saai seizoen als ik eerlijk ben. Ik keek naar Blind getrouwd, maar ook naar de Nederlandse variant Married at First Sight. Ik keek naar de start van Boer zoekt vrouw, maar heb nog niet beslist of ik het verder zal kijken dit seizoen. En ik keek naar de aftrap van Temptation Island.

Ondertussen zijn Jimi en ik ook nog altijd bezig met het herbekijken van Flikken Maastricht. Ik denk dat we in februari ongeveer in seizoen 11 of 12 zijn aanbeland. Dus we zijn bijna weer helemaal bij!

Hier is alles veilig - Anneleen Van Offel

Bordspellen van de maand

De maand februari begon overigens met een bezoekje van mijn ouders aan België. Naast heerlijke restaurantbezoekjes speelden we traditiegetrouw Skip-Bo. Voor het eerst sinds lange tijd wist ik hen ook te overtuigen om Kolonisten van Catan te spelen. Toen ik hen halverwege februari in Nederland bezocht kwamen beide spellen opnieuw op tafel. Jimi en ik speelden samen ook nog twee keer Harry Potter Battle.

Bordspellen februari 2020

Ondertussen op Boekvinder.be

Dat februari een chaotische maand was wat betreft freelance opdrachten, tandartsbezoekjes en een reisje naar Nederland om de pasgeboren tweeling te ontmoeten komt het duidelijkst naar voren op mijn literaire boekenblog. Ik publiceerde in de maand februari slechts vijf artikels.

05/02: Laten we het er maar niet over hebben: actuele en belangrijke poëziebundel
06/02: Niemand zoals hij: familiegeheimen, kraanvogels en karate
12/02: Deze 14 boeken las ik in januari
16/02: Dit zijn mijn favoriete verhalenbundels!
17/02: Aldus Sybren: een jonge trans man op zoek naar zichzelf

Hoe was februari voor jou?

2 reacties

 • zwartraafje

  25 maart 2020 at 14:19

  Wauw, wat een geweldige leesmaand. Met al die extra recensieboeken gaat je tbr natuurlijk wat minder snel dalen. Hopelijk bezorgen ze je geen leesstress. Ook hier nog eens een dikke proficiat Tante Marcia. Wat jammer dat je je neefjes voorlopig even niet meer kan bezoeken.

  Reageer

  • Marcia van der Zwan

   25 maart 2020 at 14:24

   Je zou denken dat deze leesflow doorzet vanwege de ‘lockdown’, maar voorlopig heb ik in maart nog heel wat minder boeken gelezen.. Bedankt voor de felicitaties. Ik vond je kaartje ook super lief!!

   Reageer

Laat een reactie achter

Je mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

Oog op de Toekomst is een website vol verhalen over aliens, post-apocalyptische werelden, zombies, klimaatverandering en toekomstige werelden in crisis. Oftewel: een blog compleet in het teken van Science Fiction.

© Marcia van der Zwan