December: ik kocht slechts 1 boek!

December was opnieuw een drukke maand. Ik werkte hard aan diverse freelance opdrachten voor verschillende opdrachtgevers, bracht een week door bij mijn ouders in Groningen en las ondertussen ook nog eens veertien boeken.

Gelezen december 2019

Ik las veertien boeken

Op het randje van het jaar las ik veertien prachtige boeken, waaronder 3 recensie-exemplaren, 5 eigen boeken en 6 bibliotheekboeken.

♥ Julian – Fleur Pierets
♥ The Poet X – Elizabeth Acevedo
♥ Slay – Brittney Morris
♥ Het boek van de maan – Maggie Aderin-Pocock *
♥ Na de vloed – Kassandra Montag *
♥ Aldus Sybren – Micha Meinderts
♥ Het moois dat we delen – Ish Ait Hamou
♥ Hard hart – Ish Ait Hamou (b)
♥ Poëziejongens – Mustafa Kör
♥ Grappen voor de schutters – Mazen Maarouf *
♥ Maar je ziet er helemaal niet autistisch uit – Bianca Toeps
♥ Een – Sarah Crossan
Het gym – Karin Amatmoekrim (b)
♥ Tenzij de vader – Karin Amatmoekrim

* = recensie-exemplaar
(b) = recensie op boekvinder.be

Zoals je ziet loop ik nog altijd dramatisch achter met het recenseren van boeken. Daar komt hopelijk snel verandering in.

Slay - Brittney Morris

& Ik kocht slechts 1 nieuw boek!

In december hield ik me vooral bezig met het aanschaffen van boeken voor anderen; als kerstcadeau. Voor mezelf kocht ik slechts één boek: Your Silence Will Not Protect You door Audre Lorde. Een mooi boek om in het nieuwe jaar te lezen, lijkt me.

Het schaduwjaar - Kim Liggett

Een leesclub, op pad met mijn camera en familiebezoek

Zaterdag 7 december ging ik naar een bijeenkomst van de Dear Book Nerd Book Club die in het teken stond van Het schaduwjaar. Het was een fijne discussie. Na afloop wilde ik nog eventjes shoppen in Brugge, maar het was me veel en veel te druk. Dus ging ik maar gewoon meteen naar huis.

De week die hierop volgde, van 9 december tot en met 15 december was ik voortdurend op pad met mijn camera voor een freelance video-opdracht. Van Antwerpen tot Brussel en Maastricht; ik bracht heel wat uurtjes door in de trein en sjouwde wat af met mijn camera. Gelukkig verliepen de meeste draaidagen voorspoedig en kon ik me de rest van de maand op de montage concentreren.

Van 22 tot en met 29 december bracht ik een weekje door bij mijn ouders. We maakten fijne uitstapjes, vierden kerst en speelden enorm veel bordspellen. Ook was het super fijn om mijn broer en zijn vrouw te zien, alsook een van mijn beste vriendinnen en haar vriend. Oud en nieuw vierden Jimi en ik gewoon lekker thuis. We hielden een Flikken Maastricht marathon en speelden het Harry Potter bordspel.

Ondertussen op het scherm

Ergens deze maand ontdekte ik dat de eerste twee seizoenen van Flikken Maastricht op VRT NU stonden. Ondertussen zijn het zelfs de eerste vier seizoenen die online staan. Dus besloten Jimi en ik de serie van voren af aan te kijken. Hoewel ik van sommige moordzaken nog precies de dader kan aanwijzen, is het super leuk om alles terug te kijken. In Groningen haalden we de overige seizoenen uit mijn moeders dvdkast, dus wij hebben wat te kijken de komende weken/maanden.

Ook gingen Jimi en ik in december naar de bioscoop om de nieuwste Jumanji film te zien; Jumanji The Next Level. En dat was absoluut de moeite. Een recensie volgt hopelijk binnenkort. Het bloggen schiet er de laatste tijd wat vaker bij in..

Jumanji The Next Level

Een maand vol bordspellen

In december kwamen er heel veel bordspellen op tafel, zowel in Nederlands als thuis in Gent. Bij mijn ouders kwam er een heuse Skip Bo competitie op gang. Ook de verschillende Harry Potter spellen waren favoriet. Net als nieuwe aankoop Jumanji Fluxx. Ten slotte versloegen Jimi en mijn broer mij hopeloos in een potje Are You A Robot?

Bordspellen december 2019

Ondertussen op Boekvinder.be

Ook mijn literaire boekenblog Boekvinder had te lijden onder de drukte van de maand december. Uiteindelijk verschenen er slechts een paar artikelen online:

04/12: Het meisjesmanifest: stop slutshaming!
06/12: Deze 8 boeken las ik in november
09/12: Geestgrond: archeologie van de man-vrouwverhouding
11/12: Ik zal de wereld nooit meer zien: monoloog uit de gevangenis
16/12: Weigevoel: de geitengoeroe en de influencer
31/12: Het boek van de maan: alles over onze naaste buur

Hoe was december voor jou?

2 reacties

 • zwartraafje

  11 januari 2020 at 14:44

  Ik kocht zelf geen enkel boek in december. Jaja, je hebt dat wel degelijk goed gelezen. Ik heb er desondanks acht nieuwe aan mijn collectie mogen toevoegen dankzij een swap en kerstcadeaus dus het is waarschijnlijk maar goed dat ik mezelf heb ingehouden. 🙂 Als je nog eens in Antwerpen moet zijn voor je werk en geen zin hebt om alleen te lunchen dan laat je me maar iets weten hé.

  Reageer

  • Marcia van der Zwan

   13 januari 2020 at 12:13

   Haha, wow ik ben trots dat je geen enkel boek kocht in december! Maar dat mag ook wel met al die cadeau’s 😉
   De komende tijd ben ik vooral in Brussel aan het werk, maar ik ga je binnenkort een berichtje sturen om een date in te plannen!

   Reageer

Laat een reactie achter

Je mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

Oog op de Toekomst is een website vol verhalen over aliens, post-apocalyptische werelden, zombies, klimaatverandering en toekomstige werelden in crisis. Oftewel: een blog compleet in het teken van Science Fiction.

© Marcia van der Zwan