November: de boekenbeurs, Margaret Atwood en Spel 2018

November was de maand waarin ik Margaret Atwood in het echt zag! Daarnaast maakte ik veel toffe uitstapjes, kocht ik veel boeken en daarnaast ook bordspellen. Qua lezen was het dan weer een minder goede maand.

The Children of Men - P.D. James

13 nieuwe boeken in mijn kast

In oktober deed ik een bestelling bij Awesomebooks, om een aantal als ebook gelezen boeken fysiek aan te schaffen. De boeken werden echter pas in november bezorgd, dus ik reken ze bij deze maand. Ik kocht The Martian (Andy Weir), Children of Men (P.D. James) en A Clockwork Orange (Anthony Burgess). Daarnaast vulde ik mijn Margaret Atwood verzameling aan met Oryx and Crake en The Year of the Flood.

Op de sleepover op de Boekenbeurs, mocht iedere deelnemer een boek kiezen van de Clavis stand. Ik koos voor Raven 2 van Miriam Borgermans, het vervolg op Raven 1 en Dante 1. Martin Michael Driessen stuurde me bovendien een prachtige uitgave van zijn kortverhaal Enigma.

Departure - A.G. Riddle

In Amsterdam bracht ik een bezoekje aan mijn favoriete boekwinkel: The American Book Center. Daar kocht ik Departure (A.G. Riddle), The Feed (Nick Clark Windo) en The Genius Plague (David Walton).

Tot slot kreeg ik deze maand nog drie recensie-exemplaren toegestuurd. Van Johan Klein Haneveld ontving ik Het teken in de lucht. Baeckens Books stuurde me IJs van Nico De Braeckeleer, het vervolg op Tsunami. Via De Club van Echte Lezers ontving ik Rode klok van Leni Zumas.

Marcia van der Zwan
Naast boeken kocht ik ook een nieuwe camera!

Ik las 6 boeken en een kortverhaal

In november had ik twee weken verlof. Hoewel de meeste mensen meer lezen tijdens hun verlof, is dat bij mij niet het geval. Normaal lees ik dagelijks in de trein naar mijn werk en nu had ik maar weinig treinritjes. Ik las slechts 6 boeken en een kortverhaal, waaronder 4 recensie-exemplaren, 2 eigen boeken en 1 bibliotheekboek.

Departure – A.G. Riddle
♥ De goede zoon – Rob van Essen *
♥ Naar de maan – Frank Cottrell Boyce
♥ Enigma – Martin Michael Driessen *
♥ The Feed – Nick Clark Windo
♥ Rode klok – Leni Zumas *
♥ IJs – Nico De Braeckeleer *

* = recensie-exemplaar

Gelezen in november 2018

Boekenbeurs & Universiteit van Vlaanderen

De eerste twee weken van november had ik verlof. En dat kwam goed uit. Zo ging ik twee keer naar de Boekenbeurs. Op 1 november trotseerde ik de drukte om Martin Michael Driessen te zien. De dag erna ging ik opnieuw naar de Boekenbeurs. Deze keer voor een sleepover bij Clavis Young Adult. Dat was een heel fijne avond en een toffe belevenis!

6 november ging ik met Jimi naar de Universiteit van Vlaanderen. Hier kwamen verschillende knappe koppen vertellen over interessante ontdekkingen in hun expertise. Ik genoot.

Martin Michael Driessen op de Boekenbeurs
Martin Michael Driessen op de Boekenbeurs.

De enige echte Margaret Atwood

Zaterdag 10 november ging ik naar Amsterdam om een lezing van Margaret Atwood bij te wonen. Wat een prachtvrouw is het toch! Ik ben zo blij dat ik haar in levende lijve heb mogen aanschouwen. Haar lezing was ontzettend inspirerend. Het enige jammere was de elitaire organisatie die het organiseerde..

Margaret Atwood Lezing

#daaromleesik

Vrijdag 23 november nam ik een dagje verlof om naar de studiedag #daaromleesik te gaan. Hier raakte ik geïnspireerd door Nick Montfort en de mensen van algolit. Het was een leerzame dag en ik sprak vele oude bekenden. Heel fijn!

Spel 2018

Zaterdag 24 november ging ik naar Spel 2018. Een bordspellen beurs in Antwerpen. Hier kocht ik vijf nieuwe spellen. Daarna ging ik nog heerlijk shoppen op de Meir. Zo kwam ik ook nog met een lekker warme trui en twee mooie kleedjes thuis.

Bordspel: Not Alone

Ondertussen op het scherm

Jimi en ik zijn nog altijd het tweede seizoen van Revolution aan het kijken. Voor zover ik me kan herinneren heb ik verder geen films gekeken.

Wel volg ik trouw Team Scheire, wat een prachtig programma. Ik heb al bij iedere aflevering gehuild. Daarnaast kijk ik ook nog altijd naar de Nederlandse Boer zoekt vrouw.

Ondertussen op Boekvinder.be

De afgelopen maand zijn er weinig artikels verschenen op mijn andere blog. Ik had meer een Science Fiction bui en minder eentje voor literatuur. Toch kon je daar een aantal artikels lezen.

04/11: Deze 12 boeken las ik in oktober
08/11: Martin Michael Driessen: “Schrijven is van lood goud maken”
27/11: De avond is ongemak: schrijnend verdriet op de boerderij
29/11: Als laatste het hart: het schrijfplezier van Margaret Atwood

Hoe was november voor jou?

6 reacties

 • Annemieke

  12 december 2018 at 08:44

  Wat vind je van revolution? Ik heb er wat stukjes van gezien maar weet niet of het me echt kan pakken.

  Reageer

  • Marcia van der Zwan

   15 december 2018 at 17:38

   In het eerste seizoen moet je een beetje doorzetten – de eerste afleveringen bevatten achtervolging na achtervolging en zwaardgevecht na zwaardgevecht. Een toffe manier om de personages te leren kennen, maar vanaf halverwege het eerste seizoen komt er ook meer verhaal in de serie. En dan neemt het allemaal een verrassende wending..

   Reageer

 • Annelies Mensch

  12 december 2018 at 19:39

  Team Scheire vind ik ook een prachtig programma. Ik sta er altijd van te kijken wat sommige mensen kunnen maken en bedenken.

  Reageer

  • Marcia van der Zwan

   15 december 2018 at 17:39

   Ik vind het ook geweldig om te zien hoe de makers ideeën om weten te zetten in prototypes en vervolgens werkende oplossingen!

   Reageer

 • zwartraafje

  23 december 2018 at 13:21

  Wat een bomvol gevulde maand. Die nieuwe camera levert trouwens mooie foto’s op. Bij je portretfoto lijkt het wel alsof je vlak voor me zit. Hier loopt het lezen ook nog steeds niet zoals ik het zou willen. Al heb ik wel weer een leuke fanfic ontdekt. Dat is dan een geluk bij een ongeluk maar mijn tbr gaat er dus niet meteen van dalen.

  Reageer

  • Marcia van der Zwan

   24 december 2018 at 15:03

   Volgende keer als we afspreken breng ik mijn nieuwe camera mee! 😀

   Reageer

Laat een reactie achter

Je mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

Oog op de Toekomst is een website vol verhalen over aliens, post-apocalyptische werelden, zombies, klimaatverandering en toekomstige werelden in crisis. Oftewel: een blog compleet in het teken van Science Fiction.

© Marcia van der Zwan