Juni: 10 gelezen boeken en 9 nieuwe in mijn kast

Juni was een zeer goede maand. Ik vierde mijn verjaardag, voegde negen boeken aan mijn collectie toe en ik las er tien. Daarnaast was dit de eerste maand dat ik minder werkte, kwamen mijn ouders op bezoek en sprak ik veel af met vriendinnen.

Book Haul juni 2018

Mega haul: 9 nieuwe boeken

In juni vierde ik mijn 28e verjaardag en op deze heugelijke dag kreeg ik ook een aantal boeken. Jimi gaf me Never let me go van Nobelprijswinnaar Kazuo Ishiguro. Verder kreeg ik Concept M (Aafke Romeijn) en Ze zullen verdrinken in hun moeders tranen (Johannes Anyuru).

Ook op het vlak van recensie-exemplaren werd ik afgelopen maand enorm verwend. Van HarperCollins ontving ik De wonderbaarlijke vindingrijkheid van Walter Lavender door Sophie Chen Keller. Helaas viel dit boek me enorm tegen, maar dat kan natuurlijk gebeuren. Van VBK België kreeg ik Middagzwemmers (Jocelyn Vreugdenhil) en de graphic novel Hotel Dorado (Pepijn Lanen en Floor van het Nederend).

De auteur Bastiaan Mellink stuurde me zijn debuut De grens voorbij op en voor De Club van Echte Lezers van uitgeverij Atlas Contact ontving ik een manuscript van Gameboy (Michiel Smit). Onverwacht vond ik ook nog Elke dag dichter bij de sterren van Kate Ling in mijn brievenbus.

Tot slot kocht ik ook nog eens drie boeken via Facebook, maar aangezien deze nog niet binnen zijn tel ik die bij volgende maand.

Gelezen in juni

Ik las 10 boeken

Deze maand las ik 5 recensie-exemplaren en 5 eigen boeken. De teller ongelezen boeken staat op 85.

Carve the Mark – Veronica Roth
♥ De avond is ongemak – Marieke Lucas Rijneveld
Quarantaine – Erik Betten *
♥ Klaproos – Anne-Fleur van der Heiden
Noord – Sien Volders (b)
♥ De wonderbaarlijke vindingrijkheid van Walter Lavender – Sophie Chen Keller * (b)
Een perfecte illusie – Annette van Luyck * (b)
Ze zullen verdrinken in hun moeders tranen – Johannes Anyuru (b)
Hotel Dorado – Pepijn Lanen & Floor van het Nederend *
Middagzwemmers – Jocelyn Vreugdenhil * (b)

* = recensie-exemplaar
(b) = recensie op boekvinder.be

De wonderbaarlijke vindingrijkheid van walter lavender

Een dagje Oostende, een weekendje Middelburg

Deze maand heb ik veel kunnen uitrusten, aangezien ik niet langer op woensdag werk. Het eerste weekend van de maand kwamen overigens mijn ouders op bezoek voor mijn verjaardag en gingen we een dagje naar Oostende.

In het weekend van 16 en 17 juni was er een enorm grote rommelmarkt in Gent, die Jimi en ik beide dagen bezochten. Ik ging naar huis met een heerlijk stapeltje science fiction dvd’s.

Rommelmarkt Haul

Het weekend daarna, 23 en 24 juni, was het tijd voor een weekendje Middelburg, om ook daar nog onze verjaardagen te vieren met Jimi’s familie. Het was super mooi weer, dus we brachten ook nog een bezoekje aan een Vintage Festival in Vlissingen.

Woensdag 27 juni trok ik ’s avonds naar Antwerpen voor The Call of the Wild: twee schrijvers en hun wildernis. Kathy Mathys en Sien Volders gingen met elkaar – en buchbar eigenaresse Annelies Moons – in gesprek over hun romans Verdwaaltijd en Noord.

BuchbarBuchbar

Ondertussen op het scherm

In juni keken Jimi en ik eindelijk het vierde seizoen van The 4400. Hoewel ik het spijtig vind dat het gedaan is, denk ik wel dat het een goed moment was om te stoppen. Ik weet niet hoe lang je een dergelijke serie nog leuk kunt houden. Maar het is wel jammer dat we nooit zullen weten hoe het nu precies zat met die 4400 teruggekeerden op aarde.

Daarnaast begonnen we deze maand aan Revolution, een serie waarvan ik het eerste seizoen al gezien heb, maar Jimi nog niet.

The 4400 seizoen 4

Bestgelezen blogposts

♥ Een (bijna) perfect einde voor Under the Dome | Deze oude blogpost blijft het goed doen bij mijn bezoekers. Blijkbaar ben ik niet de enige fan van deze geweldige serie.

♥ 7x post-apocalyptische boeken voor volwassenen | Ook dit is een ‘oudje’ die het keer op keer goed blijft doen. Hopelijk kan ik vele mensen hiermee van leestips voorzien.

♥ Hoe de verfilming van The Handmaid’s Tale mij deed gruwelen | Nu Canvas de tv-serie van The Handmaid’s Tale uitzendt, is zowel het boek als de originele verfilming weer helemaal hot. En dat merk ik duidelijk in mijn bezoekerscijfers.

Dystopische klassiekers

Ondertussen op Boekvinder.be

Ook deze maand schreef ik over literatuur op mijn andere blog. Dit zijn de artikels die in juni verschenen:

05/06: In mei las ik slechts 5 boeken
10/06: Het plattelandsleven van de hopeloze gevallen
13/06: Ik kocht drie prachtige dystopische klassiekers
17/06: Een dodelijke bacterie heeft Noord-Nederland in haar greep
18/06: Ik ontmoette Johan Harstad en Dorthe Nors!
22/06: Hoe de angst voor een aanslag Antwerpen onveiliger maakt
24/06: De zoektocht naar een verloren boek
27/06: 9 leestips van Scandinavische bodem
28/06: De beklemmende tirannie van een vaderfiguur
30/06: Call of the Wild: Kathy Mathys en Sien Volders in Buchbar

Hoe was juni voor jou?

2 reacties

 • Daenelia

  12 juli 2018 at 12:47

  Never Let Me Go is prachtig. Ik vond het in ieder geval genieten. Niet vanwege het onderwerp, maar vooral omdat het zo mooi geschreven is, en de manier waarop het verhaal verteld wordt: mooi.

  Reageer

  • Marcia

   15 juli 2018 at 14:21

   Ik kijk er naar uit om Never Let Me Go te lezen!

   Reageer

Laat een reactie achter

Je mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

Oog op de Toekomst is een website vol verhalen over aliens, post-apocalyptische werelden, zombies, klimaatverandering en toekomstige werelden in crisis. Oftewel: een blog compleet in het teken van Science Fiction.

© Marcia van der Zwan