Ik kocht een stapeltje Science Fiction dvd’s op de rommelmarkt

Afgelopen weekend was er een grote rommelmarkt rondom de Lange Violettestraat in Gent. Veel mensen verkochten kleding, huisraad, boeken en speelgoed. Ook kraampjes met vinyl waren er in overvloed – dus Jimi genoot met volle teugen. Op een gegeven moment vond ik een kraam vol dvd’s aan een euro per stuk. Daar heb ik een voorraadje Science Fiction films ingeslagen.

28 Days Later

28 days later (Danny Boyle, 2002)

Dag 1: Blootstelling. Dag 3: Infectie. Dag 8: Epidemie. Dag 15: Evacuatie. Dag 20: Verwoesting. Na 28 dagen word je wakker in heen ziekenhuis en zijn er geen mensen meer.

In een onderzoekslaboratorium is een dodelijk en alles verwoestend virus vrijgekomen. Het heeft maar enkele seconden nodig en kan door een druppel bloed worden overgedragen. De geïnfecteerden raken in een permanente staat van dodelijk haat. Het handjevol mensen dat nog niet met het virus in aanraking is gekomen, doet een poging te overleven. Ik ben heel nieuwsgierig naar deze bekende Science Fiction film!

Tomorrow when the war began

Tomorrow when the war began (Stuart Beattie, 2010)

Acht studenten reizen voor enkele dagen naar een afgelegen gebied en gaan kamperen midden in de Australische natuur. Als tijdens een nacht gevechtsvliegtuigen agressief over hen heen vliegen, beseffen ze nog niet dat hun leven voor altijd is veranderd. Als ze terugkeren en merken dat hun huizen verlaten zijn, dringt het tot ze door dat er zonder enig signaal vooraf een oorlog is uitgebroken.

Deze film is gebaseerd op de boekenserie van John Marsden. Hoewel ik de boeken nog niet gelezen heb, kon ik de film natuurlijk niet laten liggen voor die ene euro. Nu hopen dat ik de boeken ook nog eens voor een prikje op de kop kan tikken.

War of the Worlds

War of the Worlds (Steven Spielberg, 2005)

Ray Ferrier (Tom Cruise) probeert zijn gezin in veiligheid te brengen, terwijl hij een allesvernietigend buitenaards leger van dodelijke Tripods ontvlucht.

Hoe meer films van Steven Spielberg in mijn collectie hoe beter natuurlijk! En dit is ook nog eens een verfilming van een boek van H.G. Wells, een geweldige auteur.

The Thirteenth Floor

The Thirteenth Floor (Josef Rusnak, 1999)

Op de dertiende verdieping van een groot gebouw werken Douglas en Hannon aan een technologisch hoogstandje: de creatie van een virtuele wereld – het Los Angeles van het jaar 1937. Zo begint The Thirteenth Floor.

Als Douglas op een ochtend wakker wordt in een bebloed shirt en in zijn appartement Hannon vermoord aantreft, rijst de vraag wie het gedaan heeft. Was hij het zelf of is het een complot? En wie is die mysterieuze, maar beeldschone, vrouw die ineens opduikt? Om achter de waarheid te komen zal Douglas de virtuele wereld die hij zelf heeft gecreëerd moeten binnentreden.

2012 Ice Age

2012: Ice Age (Travis Fort, 2011)

In IJsland vind een enorme vulkaanuitbarsting plaats. Het gevolg daarvan is dat een gigantische gletsjer met grote snelheid richting het noorden van de Verenigde Staten drijft. New York verandert in korte tijd in een grote ijsvlakte. Bill en Teri Hart zetten alles op alles om samen met hun kinderen de stad te verlaten.

Het hoesje 2012: Ice Age deed me denken aan Snowpiercer en dat was eigenlijk al voldoende reden om de film aan te schaffen.

Category 6

Category 6: Day of Destruction (Dick Lowry, 2004)

Drie wervelstormen trekken een spoor van verwoesting door Las Vegas. Het noordoosten van de Verenigde Staten zucht onder een hittegolf die zijn weerga niet kent. Stormen razen door het zuiden. Bliksemflitsen verlichten de hemel en overal breken braden uit.

Amy Harking is een beginnende anchorwoman uit Chicago die hoopt op haar grote doorbraak. Ze is als de dood voor deze natuurrampen, en nog meer voor de onvermijdelijke gevolgen: stroomuitval in het hele land en steeds minder capaciteit om de boel te herstellen. Overbelasting van het resterende stroomnet zou het hele land kunnen lamleggen. De hele bevolking zou dan in het donker zitten, afgesloten van de rest van de wereld.

Heb jij één van deze films al gezien?
Rommelmarkt Haul

11 reacties

 • Annemieke

  21 juni 2018 at 07:43

  Ik vind het mooi hoe je de dvd’s op de foto zet. 🙂 En daar kan je dus nog wel eens wat dvd’s voor kopen aan een euro per stuk. Hopelijk zijn ze ook leuk. Ik ben nog altijd benieuwd naar war of the worlds maar ik heb zoveel moeite met tom cruise haha.

  Reageer

  • Marcia

   21 juni 2018 at 21:21

   Ik ben ook niet zo’n fan van Tom Cruise, maar voor die ene euro moet ik er maar aan geloven haha!

   Reageer

  • Marcia

   21 juni 2018 at 21:21

   Haha ja je hebt nog van die rare mensen zoals ik die geen netflix hebben :p dus die moeten dan hun toevlucht zoeken op de rommelmarkt waar je, als je gelukt hebt, nog van die schijfjes van vroeger vindt 😉

   Reageer

 • De Protagonisten

  21 juni 2018 at 17:02

  Ben nu wel benieuwd naar 28 days later. Van jouw Dvd’s zag ik alleen War of the Worlds. Vermakelijke film.

  Reageer

 • Evelyne

  22 juni 2018 at 10:13

  “The War of the Worlds” is echt een Tom Cruise vehikel. De film is nog ok, maar die Tom he… De eerdere verfilming uit 1953 vond ik een pak beter, ondanks de knullige effecten.

  En “28 days later” is een schitterende film! Zowat de eerste keer dat er “snelle” zombies getoond werden denk ik. Ik zat toen te huiveren in de cinema. 🙂

  Reageer

  • Marcia

   22 juni 2018 at 20:31

   Haha shit ik ga het nog moeilijk krijgen met Tom Cruise… 😛

   Reageer

 • Daenelia

  25 juni 2018 at 16:54

  28 days later en 28 weeks later zijn best leuk, als je van het horror element houdt. War of the Worlds vond ik niks, die dvd hebben we snel weggegeven. ‘Morgen toen de oorlog begon’ is een van mijn favo jeugdboeken (voor de term YA werd rondgeslingerd). Die film zou ik nog wel eens willen zien.

  Reageer

  • Marcia

   25 juni 2018 at 21:39

   Oei shit, nu ben ik toch wel bang dat War of the Worlds gaat tegenvallen..

   Reageer

   • Daenelia

    29 juni 2018 at 14:20

    Het is wel een film die je gezien moet hebben. Ook niet zulke goede films zijn entertainment.

    Reageer

    • Marcia

     30 juni 2018 at 11:12

     Daar heb je helemaal gelijk in!

     Reageer

Laat een reactie achter

Je mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

Oog op de Toekomst is een website vol verhalen over aliens, post-apocalyptische werelden, zombies, klimaatverandering en toekomstige werelden in crisis. Oftewel: een blog compleet in het teken van Science Fiction.

© Marcia van der Zwan