Mei: ik ontmoette Johan Harstad, ging naar Maastricht en vierde Towel Day

De maand mei is voorbij gevlogen, zonder dat ik tijd had om veel boeken te lezen. Jimi en ik gingen een heerlijk weekendje naar Maastricht, ik ontmoette de schrijver van misschien wel het engste boek dat ik ooit las en ik voegde vier boeken aan mijn collectie toe. Deze maand las ik er echter slechts vijf.

Book Haul mei 2018

4 nieuwe boeken in mijn kast

Deze maand ben ik echt ontzettend braaf geweest en kocht ik slechts twee boeken. Op een avond in het teken van Scandinavische literatuur in Brussel kocht ik Ambulance van Johan Harstad en Spiegel spiegel schouder van Dorthe Nors.

Ook ontving ik aan het einde van de maand twee recensie-exemplaren. Quarantaine speelt zich af in mijn geboortestreek, het noorden van Nederland, wanneer er een oeroude bacterie enorm veel slachtoffers maakt. In dit debuut van Erik Betten besluit de overheid de noordelijke provincies af te sluiten uit angst voor besmettingsgevaar.

Tot slot ontving ik Een perfecte illusie (Anette van Luyk), een verhaal over een hevige online verliefdheid en bedrog. Na het lezen van Peachez, een romance van Ilja Leonard Pfeijffer ben ik wel benieuwd naar nog een verhaal over catfishing!

Gelezen in mei 2018

Ik las 5 boeken

Ik las in mei slechts vijf boeken, waarvan 2 recensie-exemplaren en 4 eigen boeken. De teller ongelezen boeken staat op 83.

Wees onzichtbaar – Murat Isik (b)
De dag die nooit komt – Oliver Reps * (b)
Noem het liefde – Daan Heerma van Voss * (b)
Eve of Man – Giovanna & Tom Fletcher
♥ Gezien de feiten – Griet Op de Beeck

* = recensie-exemplaar
(b) = recensie op boekvinder.be

Tegen het einde van de maand was ik in twee boeken overigens al halverwege, De avond is ongemak (Marieke Lucas Reineveld) en Carve the Mark (Veronica Roth), maar beide heb ik nog altijd niet uitgelezen.

Northern-Lights-1Johan Harstad

Ik ontmoette Johan Harstad!

Donderdag 10 mei gingen Jimi en ik op onze vrije dag richting Brussel. Nadat we Mexicaans hadden gegeten gingen we namelijk naar een avond in het teken van Scandinavische literatuur in de BOZAR. Annelies Verbeke interviewde Johan Harstad, Dorthe Nors en Gunnhild Øyehaug. Na afloop vertelde ik tijdens het signeren aan Johan Harstad dat 172 Hours on the Moon misschien wel het engste boek is dat ik ooit las. Daarnaast praatten we met Dorthe Nors over Harry Potter – en ik was mega teleurgesteld dat ze zichzelf bij Griffoendor plaatste. Door haar verhalen eerder die avond op het podium dacht ik een mede-Zwadderich te ontmoetten.

Weekendje MaastrichtBoekhandel Dominicanen MaastrichtBoekhandel Dominicanen Maastricht

Jimi en ik gingen naar Maastricht

In het Pinksterweekend gingen Jimi en ik een weekendje weg. We boekten een prachtige bed & breakfast in Maastricht en genoten volop van het mooie weer. Op zaterdag bezochten we niet alleen Boekhandel Dominicanen, maar gingen we ook naar een concert van Harrie Jekkers. Zondagavond gingen we naar een festival in de muziekgieterij, met bands als Teen Creeps, Piquet, Elefant, Peter Kernel en Swervedriver. De rest van de tijd gebruikten we om te shoppen, te wandelen en op terrasjes te zitten Het was een heerlijk weekend!

Towel day 2018Towel day 2018

Towel Day & fijne post

Natuurlijk vierden Jimi en ik Towel Day op 25 mei – hoe leuk is het dat mijn vriend ook fan is van The Hitchhiker’s Guide to the Galaxy?! En daarnaast kreeg ik nog een heel mooi, handgemaakt kaartje van Liesbet. Ik moest er zelfs van huilen!

Kaartje Liesbet

Ik ga minder werken!

Mei was de laatste maand waarin ik fulltime heb gewerkt; vanaf 1 juni werk ik nog slechts 4 dagen in de week en is woensdag mijn vrije dag. Dat betekent dat ik binnenkort hopelijk eens tijd heb om Oog op de Toekomst flink onder handen te nemen. De verhuizing naar een eigen hosting staat op het programma, alsook een compleet nieuwe lay-out. Maar de eerste woensdagen ga ik denk ik gewoon wat uitrusten! Maar binnenkort hoop ik eindelijk dit blog helemaal van onder het stof vandaan te halen, een make-over te geven en meer tijd te kunnen steken in het schrijven van artikels.

Eve of Man - Giovanna & Tom Fletcher

Best gelezen blogposts

♥ Een (bijna) perfect einde voor Under the Dome | Deze oude blogpost blijft het goed doen bij mijn bezoekers. Blijkbaar ben ik niet de enige fan van deze geweldige serie.

♥ Hoe de verfilming van The 5th Wave mij enorm teleurstelde | De afgelopen zeven maanden staat dit artikel iedere maand in mijn top drie van best gelezen blogposts. Blijkbaar blijft de film populair, ondanks het feit dat ik hem persoonlijk helemaal niet goed vond.

♥ 7x post-apocalyptische boeken voor volwassenen | Ook dit is een ‘oudje’ die het keer op keer goed blijft doen. Hopelijk kan ik veel mensen hiermee van leestips voorzien.

The Strain

Ondertussen op Boekvinder.be

Hoewel er op Oog op de Toekomst deze maand slechts drie artikels verschenen, was ik toch nog ietsje actiever dan dat. Deze artikelen kon je lezen op mijn andere blog:

01/05: Deze 8 boeken las ik in april
02/05: Herinneringen na overlijden: het verhaal na de dood
06/05: Een obelisk als monument voor vriendschap
07/05: Ik las alle boeken op de shortlist van de Libris Literatuur Prijs
09/05: Wanneer artificiële intelligentie zich met ons liefdesleven bemoeit
18/05: Liefde in een narcistisch tijdperk
20/05: De Dag van de Meisjes is aangebroken
25/05: Towel Day: Een ode aan Douglas Adams
27/05: Overdenkingen tijdens een slapeloze nacht
28/05: Boekige Bestemming: Boekhandel Dominicanen in Maastrichtse kerk

Hoe was mei voor jou?

4 reacties

 • Annemieke

  7 juni 2018 at 08:12

  <3 Fijn dat je een dagje minder gaat werken. Even iets meer jou en blog tijd.

  Het kaartje van Liesbet was echt zo lief. <3

  Reageer

  • Marcia

   7 juni 2018 at 22:03

   Ik heb gisteren op mijn eerste vrije dagje vooral geslapen en fanfiction gelezen hihi! Dat lijkt me de perfecte invulling voor wat meer me-time 😉

   Reageer

 • zwartraafje

  7 juni 2018 at 19:40

  Iedere keer dat ik die groepsfoto terugzie bedenk ik me weer hoe fijn die middag was. Nu je wat minder gaat werken wil ik zeker nog een keer met je afspreken maar rust eerst maar even goed uit. <3

  Reageer

  • Marcia

   7 juni 2018 at 22:03

   Haha ja dat uitrusten is nodig! Ben gistermiddag (op mijn eerste vrije dag) zomaar opeens in slaap gevallen in de zetel :p Maar daarna spreken we snel eens af op een woensdag!

   Reageer

Laat een reactie achter

Je mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

Oog op de Toekomst is een website vol verhalen over aliens, post-apocalyptische werelden, zombies, klimaatverandering en toekomstige werelden in crisis. Oftewel: een blog compleet in het teken van Science Fiction.

© Marcia van der Zwan