April: Guillermo del Toro, Yalfest Vlaanderen, het Fantastische Boek en het Clavis Book Café

April was voor mij een super drukke maand. Niet alleen deed ik veel toffe, boekgerelateerde dingen – ik ging oa. naar Yalfest Vlaanderen en naar het Clavis Book Café – het was ook mega druk op mijn werk. Toch lukte het me om acht boeken te lezen en er tien aan mijn collectie toe te voegen.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

10 nieuwe boeken in mijn kast

Deze maand werd ik weer behoorlijk verwend. Van uitgeverij De Bezige Bij ontving ik Noem het liefde van Daan Heerma Van Voss, een boek dat onze kijk op de liefde verbindt met onze verslaving aan social media. Ik kijk er naar uit om dit verhaal te lezen. L&M Books stuurde mij onverwachts Allesbehalve Oké van Laura Steven op. Op het eerste gezicht geen boek voor mij, al heb ik het met plezier gelezen. Van uitgeverij De Harmonie kreeg ik ten slotte De dag die nooit komt, het debuut van Oliver Reps.

Zelf kocht ik, helemaal in lijn met mijn voornemen om alle boeken op de shortlist van de Libris Literatuurprijs te lezen, Wees onzichtbaar van Murat Isik. Omdat één boek kopen belachelijk is (haha) mochten ook Harnas van Hansaplast (Charlotte Mutsaers) en Probeer om te keren (Marijn Sikken) mee naar huis.

Van Lebowski Publishers kreeg ik als bedankje voor mijn praatje op de Dag van het Fantastische Boek High Rise van J.G. Ballard en in mijn goodiebag van Yalfest Vlaanderen zat Carve the Mark (Veronica Roth).

Evolutie - Ursula Visser

Ik las 8 boeken

Ik las 3 recensie-exemplaren, 2 eigen boeken, 2 bibliotheekboeken en 1 ebook. De teller ongelezen boeken staat op 82.

♥ Na Mattias – Peter Zantingh (b)
♥ Fahrenheit 451 – Ray Bradbury
♥ Aantekeningen over het verplaatsen van obelisken – Arjen van Veelen (b)
♥ Waarschijnlijk is het liefde – P.Z. Reizin *
♥ Evolutie – Ursula Visser  *
♥ De heilige Rita – Tommy Wieringa (b)
♥ De man die niet schoot – Vincent Merckx (b)
♥ Allesbehalve Oké – Laura Steven *

* = recensie-exemplaar
(b) = recensie op boekvinder.be

gelezen in april

Guillermo del Toro & het Fantastische Boek

Woensdag 11 april ging ik naar de masterclass van Guillermo del Toro, oscarwinnend regisseur alsook auteur van het geweldige The Strain. Ik was echt zwaar onder de indruk van zijn flamboyante persoonlijkheid, zijn levenswijsheden en zijn fantastische filmoeuvre. Een avond om nooit te vergeten.

Zaterdag 14 april ging ik ‘eventjes’ heen en weer naar Amsterdam voor de Dag van het Fantastische Boek. Van uitgeverij Lebowski mocht ik tijdens het blok True Fiction vertellen over mijn favoriete science fiction klassieker. Verder woonde ik presentaties van Ronald Giphart, Auke Hulst, Thomas Olde Heuvelt en Jerry Goossens bij. Het was een heel toffe dag.

>> Hierboven kun je een opname van mijn praatje op de Dag van het Fantatische Boek beluisteren. Ik wandel heen en weer op het podium, dus klink soms wat buiten adem. Met dank aan Peter de Ruiter, van PixelPerfect Publications, voor de opname.

De eerste editie van Yalfest Vlaanderen

Vrijdag 20 april ging ik naar de allereerste editie van Yalfest Vlaanderen, waar ik bovenstaande vlog maakte. Het was vooral erg leuk om al mijn boekenvriendinnen te zien en ook de kleinschaligheid van het event sprak mij aan. Daarnaast kreeg ik de kans om Sara Holland en Kass Morgan even kort te interviewen, wat erg leuk was.

Clavis Book Café

Zaterdag 28 april was ik moderator op het Clavis Book Café. Ik reisde helemaal af naar Hasselt, maar gelukkig werd het een enorm gezellige dag. Ik was blij om boekenvriendinnen als Liesbet, Vanessa, Annelies, Sigrid, Céline, Eva, Lieselotte en heel veel anderen terug te zien. Daarnaast was het tof om verschillende auteurs te interviewen. Het eerste gesprek was met de debutante Nell De Smedt over Circé. Vervolgens sprak ik met Luc Hanegreefs en Miriam Borgermans over world building en tot slot had ik een dubbelinterview met Chinouk Thijssen en Kaat De Cock. Tussendoor deed ik mee aan een workshop handlettering (niets voor mij!) en genoot ik van de overheerlijke taart en het gezelschap.

Clavis Book Cafe
Met Annelies en Liesbet!

>> Voor mijn werk deed ik deze maand overigens onderzoek naar robotica: gaan robots de wereld overnemen? Je ontdekt het hier.

Ondertussen op televisie

Deze maand genoot ik van Down the Road, wat een prachtige reeks is dit! Daarnaast ben ik verslaafd aan De mol, kijk ik stiekem nog altijd naar Temptation Island en was ik compleet ondersteboven van de seizoensfinale van Flikken Maastricht.

Ronald Giphart over Ik Robot

Best gelezen blogposts

♥ Hoe de verfilming van The 5th Wave mij enorm teleurstelde | Al een half jaar is dit artikel iedere maand mijn best gelezen artikel. Blijkbaar blijft deze film populair, ondanks het feit dat ik hem persoonlijk helemaal niet goed vond.

Ik ging naar de Dag van het Fantastische Boek | Mijn verslagje van mijn uitstap naar Amsterdam werd gelukkig ook goed gelezen.

♥ Een (bijna) perfect einde voor Under the Dome | Ook deze oude blogpost blijft het goed doen bij mijn bezoekers. Blijkbaar ben ik niet de enige fan van deze geweldige serie.

Na Mattias - Peter Zantingh

Ondertussen op Boekvinder.be

Ook op boekvinder was de drukte van mijn maand te merken. Er verschenen slechts 7 blogposts online.

01/04: Deze 8 boeken las ik in maart
03/04: Het spannende vervolg op Slapende Reuzen
05/04: Ik kocht een stapeltje boeken bij Boekenkraam
11/04: Omdat samen anders zijn zo gek nog niet is
17/04: Dag van het Fantastische Boek: Giphart, Auke Hulst & Thomas Olde Heuvelt
20/04: Hoelang duurt een oorlog echt?
24/04: De eerste editie van Yalfest België

Hoe was april voor jou?

5 reacties

 • Annemieke

  7 mei 2018 at 08:18

  Wat een drukke maand! Fijn dat je toch nog zoveel hebt kunnen lezen.
  En wat een leuke foto van jou, Annelies en Liesbet. 😀

  Reageer

  • Marcia

   7 mei 2018 at 21:24

   Ik vind het ook echt een toffe foto! Altijd leuk om zulke foto’s te hebben om terug te kijken naar toffe evenementen ?

   Reageer

 • zwartraafje

  8 mei 2018 at 17:01

  Ik voeg ‘Omdat één boek kopen belachelijk is’ meteen toe aan mijn boekexcuses-lijstje (dat is een toekomstige blogpost in wording én uiteraard verwijs ik dan door naar jou.) Nog niet zo lang geleden had ik een aantal foto’s van leuke ontmoetingen en familieleden laten afprinten maar het ziet er naar uit dat ik dat binnenkort nog eens ga moeten doen. Die foto van ons drieën samen is echt tof. Oh ja, mocht het een troost zijn … mijn handlettering-bladwijzer is nog steeds niet afgewerkt en jij was dan weer wel héél goed in het coachen van de andere deelnemers. 😉

  Reageer

  • Marcia

   8 mei 2018 at 20:55

   haha ik kan altijd nog coach worden, inzetbaar tijdens creatieve workshops om andere mensen te motiveren 😉

   Reageer

 • Pingback: Blogger Lovin #25 | Zwartraafje

Laat een reactie achter

Je mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

Oog op de Toekomst is een website vol verhalen over aliens, post-apocalyptische werelden, zombies, klimaatverandering en toekomstige werelden in crisis. Oftewel: een blog compleet in het teken van Science Fiction.

© Marcia van der Zwan