Yalfest België in een vlog en 9 foto’s

Dit jaar trok Yalfest voor het eerst naar Vlaanderen. Vrijdag 20 april was het zo ver: Young Adult auteurs Kass Morgan, Sara Holland, Laura Steven, Tomi Adeyemi en Taran Matharu beklommen het podium in Fotomuseum Antwerpen. De sfeer was gezellig: door het kleinschalige evenement had iedereen uitgebreid de tijd om met zijn/haar favoriete auteur te babbelen en op de foto te gaan. 

Een interview met Sara Holland en Kass Morgan

Bij aankomst op het event had ik de eer om Sara Holland (schrijfster van Everless) en Kass Morgan (schrijfster van The 100) even kort te interviewen voor mijn video. Check vooral ook alle verschillende boekige totebags waarmee échte boekenfans zichzelf kenbaar maken.

Yalfest België 2018Yalfest België 2018

Nancy, Audrey en ik waren er helemaal klaar voor en begonnen de avond met een selfie! Daarna betraden de auteurs het podium en luisterden we braaf naar het interview.

Yalfest België 2018Yalfest België 2018

Liesbet mocht de enige echte Taran Matharu (schrijver van De nieuweling) interviewen. Bovendien lukte het de aanwezige leden van de Dear Book Nerd Book Club om alle auteurs te strikken voor een geniale groepsfoto.

Yalfest België 2018Yalfest België 2018

Nana nam uitgebreid de tijd om met  haar favoriete schrijfsters te babbelen en selfies te nemen. op de bovenste foto zie je haar met Tomi Adeyemi (schrijfster van Bloed en beenderen). Daaronder neemt ze een selfie met Laura Steven (schrijfster van Allesbehalve oké).

The 100 gesigneerd

Zelf liet ik mijn exemplaar van The 100 signeren door Kass Morgan.

Yalfest België 2018Yalfest België 2018

Het event was pas gedaan nadat zowel Liesbet als Audrey en Chiara de kans kregen om Tomi Adeyemi te interviewen. Dat deden ze op een zeer fotogenieke locatie.

Ik vond de eerste editie van Yalfest Vlaanderen een enorm succes. De sfeer was erg informeel en de auteurs namen alle tijd om met hun fans te praten en foto’s te nemen. Het was geweldig om al mijn boekenvriendinnen terug te zien en nieuwe mensen te leren kennen. Enkel de locatie was een beetje afgelegen – ik moest ’s nachts nog zo’n twintig minuutjes wandelen naar het dichtstbijzijnde station – maar de goodiebag maakte een hoop goed. Ik hoop al op een vervolg!

Met dank aan Uitgeverij Lannoo om mij uit te nodigen voor Yalfest België.

 

5 reacties

 • zwartraafje

  24 april 2018 at 11:00

  Ik hoop ook op een vervolg. De informele én vooral rustige sfeer sprak me heel erg aan vermits ik niet zo goed tegen grote mensenmassa’s kan. Nog wat leuke kraampjes erbij én ik ben helemaal happy. Mijn portefeuille waarschijnlijk iets minder maar dat is uiteraard maar een detail. Nog eens bedankt voor de leuke foto’s. Echt tof dat jij niet enkel mijn persoonlijke fotografe wil zijn maar me ook nog eens mooi op foto weet te krijgen. <3

  Reageer

  • Marcia

   25 april 2018 at 21:07

   Kraampjes hoeven voor mij niet per se, ik ben toch niet zo van de merchandising.

   Reageer

 • Annemieke

  25 april 2018 at 12:58

  Het ziet er in ieder geval super leuk uit. Fingers crossed voor een vervolg.

  Reageer

  • Marcia van der Zwan

   22 september 2019 at 16:11

   Ja, dat zou echt super leuk zijn!

   Reageer

Laat een reactie achter

Je mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

Oog op de Toekomst is een website vol verhalen over aliens, post-apocalyptische werelden, zombies, klimaatverandering en toekomstige werelden in crisis. Oftewel: een blog compleet in het teken van Science Fiction.

© Marcia van der Zwan