September: New York, Londen en 18 nieuwe boeken

September was een chaotische maand. De eerste week ervan bracht ik door in de VS voor mijn werk – ik bezocht Cleveland en New York. Bij thuiskomst viel de jetlag en de vermoeidheid me zwaar. Wees dan ook niet verbaasd dat ik veel jeugdboeken las de afgelopen maand. Het laatste weekend van september mocht ik weer mijn koffers pakken. Ik ging twee dagen naar Londen. Ondanks het vele reizen voor mijn werk heb ik 10 boeken gelezen en 18 aan mijn collectie toegevoegd.

Frankenstein

18 nieuwe boeken in mijn kast

Ik hoopte in de Verenigde Staten wat tijd vrij te kunnen maken om een boekwinkel te bezoeken. Uiteindelijk bracht ik ongeveer tien minuten door in een Barnes & Noble, maar dat was niet genoeg om een boek te kiezen. Vlak voor we naar huis gingen kocht ik op het vliegveld van New York toch nog een boek. Namelijk een prachtige versie van Frankenstein door Mary Shelley.

Maandag 17 september ging ik naar Elk verhaal telt, een internationale conferentie voor een meer inclusieve boekensector. Hier kocht ik de verhalenbundel Mogen de wijze jongens winnen. Hierin worden verhalen uit het beroepsonderwijs gebundeld, onder redactie van Fikry El Azzouzi.

Voor een leesclub op Hebban ontving ik het boek Vox van Christina Dalcher. Daarnaast kocht ik Vlucht (Blake Crouch) en Mortal Engines (Philip Reeve). Ook vielen er deze maand twee recensie-exemplaren op de mat. Ik kreeg De volgende scan duurt vijf minuten (Lieke Marsman) en Robot zoekt een vriend (Harmen van Straaten).

In London kocht ik maar liefst 11 boeken, namelijk: The Martian Chronicles (Ray Bradbury), Autonomous (Annalee Newitz), Turbulence en Resistance (Samit Basu), Likel1k3 (Jay Kristoff), We See Everything (William Sutcliffe), Battle Royale (Koushun Takami), Homeland (Cory Doctorow), Afterparty (Daryl Gregory), Jurassic Park (Michael Crichton) en One Way (S.J. Morden).

London Boek Haul

Ik las 10 boeken

Ik las 3 recensie-exemplaren, 4 eigen boeken en 3 bibliotheekboeken. De teller ongelezen boeken staat op 102 (oeps!).

The Heart Goes Last – Margaret Atwood
♥ Tsunami – Nico De Braeckeleer *
♥ Mijn naam is nul – Luigi Ballerini
♥ De eerste maandag van de maand – Peter Zantingh
Mogen de wijze jongens winnen, gij weet – Fikry El Azzouzi (b)
♥ The Last One – Alexandra Oliva
Hallo muur – Erik Jan Harmens (b)
Robot zoekt een vriend – Harmen van Straaten *
♥ De volgende scan duurt vijf minuten – Lieke Marsman *
♥ The Wanderers – Meg Howrey

* = recensie-exemplaar
(b) = recensie op boekvinder.be

superman house superman house

Cleveland en New York

Voor mijn werk ging ik naar Cleveland en New York. In Cleveland bezocht ik het huis waar Superman bedacht is en de Rock and Roll Hall of Fame. Ook at ik een enorm groot koekje en probeerde ik selfies te maken met random torens. Ik vond Cleveland eerlijk gezegd een heel toffe stad. Niet te groot en de mensen waren super vriendelijk. Ik heb zelfs een huwelijksaanzoek gehad op straat.

Van New York heb ik eerlijk gezegd maar weinig gezien. Ik ben langs het Vrijheidsbeeld gevaren – dat was veel kleiner dan ik in gedachten had. Wel ben ik zo’n tien minuutjes een Barnes & Noble ingesprongen.

Barnes and Noble New York

Londen

Het laatste weekend van september was ik in Londen. Daar was het een stuk mooier weer dan verwacht! Ik werkte zaterdag en zondag in het zonnetje en zaterdagavond genoot ik van een vrije avond. Ik heb me prima vermaakt!

Ondertussen op het scherm

In het vliegtuig naar New York zag ik maar liefst drie films. Namelijk Fahrenheit 451Downsizing en Lady Bird. Op de terugweg keek ik naar Book Club – een hilarische film over een groepje middelbare vrouwen die na het lezen van Fifty Shades of Grey besluiten hun eigen liefdeslevens wat pikanter te maken. Ik hoopte maar dat er niemand stiekem mee keek op mijn scherm.

Thuis keken Jimi en ik naar het tweede seizoen van Revolution. Ook keken we Jurassic Park, na lang aandringen van meneer.

Jurassic Park

Ondertussen op Boekvinder.be

Door het vele reizen en een aanhoudende jetlag heb ik deze maand op allebei mijn blogs rustig aan gedaan. Dit zijn de artikelen die ik op Boekvinder publiceerde.

02/09: Deze 6 boeken las ik in augustus
05/09: Onverwachte zelfmoord schrikt vriendengroep op
11/09: Ik ging voor vers leesvoer naar de bibliotheek
22/09: Mogen de wijze jongens winnen, gij weet

Hoe was september voor jou?

2 reacties

 • Annemieke

  10 oktober 2018 at 13:48

  Wat een drukke maand maar zo vet dat je naar us en london bent geweest!

  Reageer

  • Marcia van der Zwan

   12 oktober 2018 at 09:37

   Het was inderdaad een mega drukke maand. Maar het waren wel ervaringen om nooit te vergeten 🙂

   Reageer

Laat een reactie achter

Je mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

Oog op de Toekomst is een website vol verhalen over aliens, post-apocalyptische werelden, zombies, klimaatverandering en toekomstige werelden in crisis. Oftewel: een blog compleet in het teken van Science Fiction.

© Marcia van der Zwan