Deze 11 boeken kocht ik in Londen!

Voor mijn werk ging ik afgelopen weekend naar Londen. Zaterdagavond had ik vrij en dus maakte ik een rondwandeling langs verschillende boekhandels. Lang leve de openingstijden in Londen! Daar kunnen de boekwinkels in Gent nog iets van leren.. Natuurlijk ging ik niet met lege handen naar huis. Kijk je mee naar mijn buit?

London Boek Haul London Boek Haul

Jurassic Park – Michael Crichton

Allereerst ging ik naar de Forbidden Planet Megastore. Wat een winkel! Hier zag ik fantastische funkopoppen, comics, kleding en bordspellen. Maar ik kwam natuurlijk voor de boeken. En ook dit aanbod viel niet tegen. Sowieso was ik van plan om Jurassic Park te kopen in Londen. Ondanks zag ik deze film met Jimi en ik was erg benieuwd naar meer. In de eerste winkel was het direct raak en dus mocht dit prachtige exemplaar mee naar huis.

London Boek Haul

Resistance – Samit Basu

Nadat ik een groot aantal boeken had bekeken en weer had teruggelegd (het was immers pas de eerste winkel!) viel mijn oog op een rek met Sale. Daar zocht ik drie boeken uit! Allereerst viel mijn oog op Resistance van de Indiaase schrijver Samit Basu. In het boek hebben alle passagiers van een vliegtuig opeens superkrachten gekregen. Dit lijkt me een heel tof en origineel verhaal. Toen ik in de rij stond bij de kassa ontdekte ik echter dat dit het tweede deel in een reeks is, maar daar vond ik in een van de andere boekwinkels een oplossing voor..

Afterparty – Daryl Gregory

Afterparty speelt zich af in Toronto. Elke middelbare scholier met toegang tot het internet en een 3D printer kan drugs printen of uitvinden. Dat vind ik een zeer interessante premisse – die volgens mij niet zo ver in de toekomst ligt als je zou denken. Een zeventien jaar oud straatmeisje vindt God door een nieuwe hersenveranderende drug genaamd Numinous. Ze wordt gearresteerd en in hechtenis genomen, en zonder het medicijn pleegt ze zelfmoord. Lyda Rose, een andere patiënt in die detentiefaciliteit, heeft een duister geheim: zij was een van de oorspronkelijke wetenschappers die het medicijn ontwikkelde. Met de hulp van een ex-overheidsagent en een imaginaire, door drugs geïnduceerde arts, gaat Lyda op zoek naar de andere makers van Numinous.

Homeland – Cory Doctorow

Marcus’ verleden als hacker bezorgt hem een baan als webmaster voor een politicus. Maar dan krijgt hij een harde schijf in handen met een wikileaks-achtige dump van bewijs voor fraude, zowel in particuliere bedrijven als bij de overheid. Wat moet hij doen? Helaas kwam ik er pas bij thuiskomst achter dan Homeland het tweede boek in een serie is. Dus ik zal eerst Little Brother nog eens ergens op de kop moeten tikken.

London Boek Haul

One Way – S.J. Morden

Vervolgens ging ik, na een bezoekje aan de House of MinaLima en een bezoekje aan de Gosh! Comics naar Hatchards Piccadilly. Wat een prachtige winkel! Ik heb hier heel lang gewoon rond gewandeld – ik heb alle trappen beklommen en elke verdieping uitgebreid bekeken. Toen ik One Way zag liggen wist ik meteen dat dit boek mee naar huis mocht. In deze thriller worden acht ex-gevangenen naar Mars gestuurd om daar een basis te bouwen. Frank – vader, architect, moordenaar – wordt gerekruteerd voor de missie naar Mars met de belofte van een beter leven, samen met zeven van zijn meest beruchte medegevangenen. Maar terwijl zijn bemanning aan het werk gaat op de rode woestenij van Mars, stijgen de ongelukken en begint Frank te vermoeden dat het helemaal geen ongelukken zijn. Naarmate de lijst met verdachten steeds korter wordt, is het aan Frank om de vreselijke waarheid bloot te leggen voordat het te laat is.

We See Everything – William Sutcliffe

In dezelfde winkel nam ik nog een oranje boek mee naar huis, namelijk We See Everything. Onlangs las ik The Wall van William Sutcliffe en dit maakte me wel nieuwsgierig om meer van deze auteur te lezen. We See Everthing gaat over twee jongens: Lex en Alan. Lex leeft in The Strip – het overbevolkte, platgebombardeerde geraamte van Londen. Hij is gewend aan de vijandelijke drones die in de lucht boven hem zoemen. Alan’s talent als gamer heeft hem de taak van zijn dromen opgeleverd. Op een militaire basis op een geheime locatie staat hij op het punt om te gaan werken als dronepiloot. Deze twee jonge mannen zullen elkaar nooit ontmoeten, maar hun leven is voorbestemd om te botsen. Omdat Alan zojuist een spraakmakend doelwit is toegewezen. Alan kent hem alleen als # K622. Maar Lex noemt hem vader.

London Boek Haul

Battle Royale – Koushun Takami

Al eerder zag ik de geweldige, maar gewelddadige film Battle Royale. Het boek stond al lang op mijn verlanglijstje, dus toen ik deze in de Waterstones ontdekte ging hij gelijk in mijn spreekwoordelijke mandje. Het is een heerlijk dik boek (647 pagina’s) dus dan kan ik er lang van genieten!

Turbulence – Samit Basu

Gelukkig ontdekte ik op tijd dat Resistance, het boek van Samit Basu dat ik bij de Forbidden Planet Megastore kocht, het tweede deel van een reeks was. Zodoende kon ik in de Waterstones boek één op de kop tikken: Turbulence. Wanneer Aman Sen uit een vliegtuig van Londen naar Delhi stapt, ontdekt hij dat hij, en iedereen op zijn vlucht, nu over superkrachten bezit. Aman wil planeet aarde beschermen, maar ontdekt algauw dat wanneer hij sommigen helpt, hij anderen schade toe brengt. Zal het dan toch allemaal eindigen in een grote knokpartij tussen superhelden?

Lifel1k3 – Jay Kristoff

Vervolgens viel mijn oog op een tafel met de actie Buy one, get one half price. Dat liet ik me natuurlijk geen twee keer zeggen. Ik koos allereerst voor Lifel1k3 van Jay Kristoff, een van de auteurs van Illuminae. De cover ziet er prachtig uit en ook het verhaal klinkt interessant.

Autonomous – Annalee Newitz

En tot slot mocht ook Autonomous mee naar huis. Het boek gaat over de farmaceutische piraat Jack, die de wereld doorkruist in haar eigen onderzeeër. Ze is een beruchte  anti-patentwetenschapper die zichzelf heeft gestileerd als een Robin Hood-heldin die vecht om goedkope drugs aan de armen te brengen. Jack’s nieuwste medicijn, een drug die mensen dwingt om verslaafd te raken aan hun werk,  laat echter een spoor achter van dodelijke overdoses in wat vroeger Noord-Amerika was. Ze krijgt de autoriteiten op haar hielen.

The Martian Chronicles - Ray Bradbury

The Martian Chronicles – Ray Bradbury

Zondagmiddag moest ik alweer de trein terug naar België pakken. Aangekomen op het station besefte ik me echter dat ik nog minstens 15 pond cash in mijn portemonnee had. Dus rende ik snel de eerste de beste boekwinkel in om nog een boek te kopen. Dit werd de klassieker The Martian Chronicles die al lange tijd op mijn verlanglijstje stond.

House of MinaLima

Ik bracht overigens ook een boekje aan The House of MinaLima, een minimuseum over de Graphic Art van de Harry Potter films. Hier kocht ik vier prachtige ansichtkaarten, van elke Zweinstein afdeling één, die ik als schilderijtjes aan de muur ga hangen.

London Boek Haul

6 reacties

 • Evelyne

  4 oktober 2018 at 11:12

  Een mooie buit 🙂

  Ja, die openingsuren in Londen zijn gewoon waanzinnig, toen ik er de laatste keer was ben ik ’s avonds in de Waterstones op Piccadilly Circus binnen geweest. Die zijn gewoon open tot 22.00u!

  Reageer

  • Marcia van der Zwan

   4 oktober 2018 at 14:09

   Ja, veel winkels zijn daar open tot 21 of zelfs 22u! Zo had ik nog iets aan mijn vrije avond 😀

   Reageer

 • zwartraafje

  5 oktober 2018 at 16:53

  Van die late openingsuren stonden we ook versteld toen ik er samen met mijn nicht in mei was. Ik dacht echt dat het iets eenmalig was voor een specialie gelegenheid maar blijkbaar zijn ze daar altijd zo laat open. Voor jou was dit natuurlijk wel ideaal. Ik vraag me trouwens af hoeveel boeken je mee naar huis had genomen indien je er net als ik vijf dagen was geweest. 😉

  Reageer

  • Marcia van der Zwan

   6 oktober 2018 at 09:38

   Als ik vijf dagen in Londen was geweest – en ik niet moest werken – dan had ik waarschijnlijk nog een extra valies nodig gehad voor al mijn aankopen..

   Reageer

 • Annemieke

  10 oktober 2018 at 13:19

  Mooie haul! Autonomous klinkt wel heel cool!

  Reageer

  • Marcia van der Zwan

   12 oktober 2018 at 09:37

   Ik ben heel benieuwd naar dit boek! Naar allemaal eigenlijk haha 😉

   Reageer

Laat een reactie achter

Je mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

Oog op de Toekomst is een website vol verhalen over aliens, post-apocalyptische werelden, zombies, klimaatverandering en toekomstige werelden in crisis. Oftewel: een blog compleet in het teken van Science Fiction.

© Marcia van der Zwan