Juli: 11 nieuwe boeken, een nieuwe lay-out en 3 dagen verlof

De maand juli is voorbij gevlogen. Ik nam een drietal daagjes verlof, werkte aan de nieuwe lay-out van Oog op de Toekomst en las een flinke stapel boeken.

Aankopen facebook

11 nieuwe boeken in mijn kast

In juni voegde ik negen nieuwe boeken aan mijn collectie toe en ook in juli liep mijn haul de spuigaten uit. Oeps! Aangezien ik mijn solotripje naar London wegens persoonlijke omstandigheden moest afzeggen, deed ik een megabestelling bij Awesomebooks. De boeken kwamen echter pas in augustus binnen, dus die tel ik bij volgende maand. Want nu zijn het er ook al 11.

Ik kocht in de sale van Sterling Books in Brussel het boek Satellite (Nick Lake). Via facebook kocht ik  Taken (Erin Bowman), Frozen (Erin Bowman) en Ashes (Ilsa J. Bick).

De vogels - Tarjei Vesaas

Van Lebowski Publishers kreeg ik de vraag of ik De Vogels van Tarjei Vesaas wilde lezen. Aangezien ik én van vogels houd én graag Scandinavische literatuur lees, zei ik hier natuurlijk geen nee tegen.

Voor een leesclub op Hebban.nl ontving ik The Loneliest Girl in the Universe (Lauren James) en ik viel ook nog eens in de prijzen tijdens de Week van de Debutant. In mijn brievenbus vond ik Mensen zonder uitstraling (Jente Posthuma), Paradijs (Luuk Imhann) en Karkas (Femke Schavemaker).

Week van de Debutant

Van mijn boekenvriendin Nancy kreeg ik Vernietiging van Jeff Vandermeer, een boek waar ik erg benieuwd naar ben.

Tot slot kreeg ik van VBK Uitgevers onverwacht Het vijfde seizoen (N.K. Jemisin) opgestuurd. Eerlijk gezegd ben ik bang dat dit boek wat ‘te fantasy’ is voor mij, maar wie weet geef ik het binnenkort een kans.

Gelezen in juli

Ik las 11 boeken

Deze maand las ik 3 recensie-exemplaren en 7 eigen boeken.

♥ Harry Potter en de Gevangene van Azkaban – J.K. Rowling
♥ Glorie – Patricia Jozef
Gameboy – Michiel Smit (b) *
♥ Ongemakkelijke mensen – Elly Biesters
De vogels – Tarjei Vesaas (b) *
The Loneliest Girl in the Universe – Lauren James
De grens voorbij – Sebastiaan Mellink (b)*
♥ Taken – Erin Bowman
♥ Frozen – Erin Bowman
Concept M – Aafke Romeijn (b)
♥ Spiegel spiegel schouder – Dorthe Nors

* = recensie-exemplaar
(b) = recensie op boekvinder.be

The Loneliest Girl in the Universe - Lauren James

Boekige uitstapjes & meer

Sinds ik 4/5de werk, heb ik veel meer tijd om uitstapjes te maken. Zo sprak ik op 4 juli af met Audrey. We wandelden door Brussel van boekhandel naar boekhandel en gingen heerlijk eten bij de Cook & Book. Ik kocht slechts één boek – Satellite van Nick Lake – dus ik ben heel trots op mezelf.

Ook stond er een date met de leukste bibliothecaresse van België op de planning. Nancy en ik gingen Mexicaans eten in Gent (heerlijk!) en daarna stond er ook nog een chocoladetaart op het menu. Naast het fantastische eten was het ook fijn om uitgebreid bij te kletsen.

Ik ging overigens ook met drie vriendinnen van de universiteit naar Pairi Daiza, een prachtige dierentuin. Maar aangezien dat niets met boeken te maken heeft houd ik het bij deze mededeling.

Precies een jaar geleden gingen Jimi en ik samen op reis naar Denemarken en Zweden. Deze maand maakte ik eindelijk het fotoboek hiervan en het is zo mooi geworden!

Tot slot mocht ik twee keer op roadtrip naar Nederland om een nieuw paspoort aan te vragen en dat ging gepaard met een hoop problemen. Maar ondertussen heb ik hem gelukkig in handen!

Throwback naar mijn bezoekje aan de bibliotheek van Kopenhagen, vorige zomer

Ondertussen op het scherm

In juli organiseerden Jimi en ik heel wat filmavondjes. We keken onder andere Jumanji, The Thirteenth Floor en I’m a cyborg, but that’s ok. Toen ik een avondje alleen thuis was, keek ik uit nostalgische waarde The Princess Diaries. Dat was heerlijk.


Ondertussen op boekvinder.be

In juli verscheen er een behoorlijk aantal artikels op boekvinder.be, namelijk:

01/07: Halverwege het jaar: ik las al 54 boeken
04/07: Het gevaar van online daten
06/07: Deze 10 boeken las ik in juni
12/07: Hoe een terroristische aanval de dystopie blootlegt
13/07: In juni verwelkomde ik 9 boeken in mijn kast
16/07: Boek in Beeld: Hotel Dorado – Pepijn Lanen
18/07: 9 (historische) jeugdboeken die ik graag wil herlezen
20/07: Het persoonlijke relaas van een gameverslaving
28/07: Ik zat in de lezersjury voor de Hebban Debuutprijs!
30/07: Een prachtige lofzang op de natuur en de mens

Hoe was juli voor jou?

3 reacties

 • Annemieke

  29 augustus 2018 at 13:57

  Fijn dat je paspoort weer is gelukt. Dat is vast een flink gedoe.
  Ik weet niet of het vijfde seizoen wat voor jou is. Het is toch wel een mix van fantasy and sci-fi met een soort dystopische wereld. Ik denk zeker wel dat er elementen in zitten die je wel trekken.

  Reageer

 • zwartraafje

  4 september 2018 at 16:04

  Nancy is echt wel de leukste bibliothecaresse hé. Hier kwam Het vijfde seizoen ook onverwachts toe. Mijn tbr is vrij lang dus het zal nog even moeten wachten vrees ik. Ik las ook gemengde recensies. De ene vindt het geweldig, een ander vindt het vrij doorsnee. Maar goed dat er geen vervaldatum op staat dus.

  Reageer

  • Marcia van der Zwan

   5 september 2018 at 14:34

   Op boeken staat gelukkig nooit een vervaldatum! Anders zou mijn boekenkast algauw vol schimmels staan ben ik bang :p

   Reageer

Laat een reactie achter

Je mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

Oog op de Toekomst is een website vol verhalen over aliens, post-apocalyptische werelden, zombies, klimaatverandering en toekomstige werelden in crisis. Oftewel: een blog compleet in het teken van Science Fiction.

© Marcia van der Zwan