April: 6 dagen stockholm en 14 nieuwe boeken

Alle toeristen en/of influencers wilden op de foto met de bloesem in Kungsträdgården. Ik kon natuurlijk moeilijk achterblijven..

Onder het motto: beter laat dan nooit kijk ik graag nog even terug op de maand april. Want dat was een zeer fijne maand! Ik las 12 boeken, voegde er 14 aan mijn collectie toe en bracht een zestal dagen door in het prachtige Stockholm. Kijk je mee naar mijn terugblik?

Prentenboeken

14 nieuwe boeken in één maand (oeps!)

Begin april kocht ik Wonderboom, naar aanleiding van een prachtige foto op het Instagram kanaal van Naboekov Sint-Truiden. In Kartonnen Dozen in Antwerpen kocht ik twee prentenboeken: Kikker is kikker (Max Velthuijs) en Het lammetje dat een varken is (Pim Lammers). Als alternatief boekenweekgeschenk kreeg ik de poëziebundel De rug van een hand (Violante Juarez Oliveira).

Tijdens een weekendje Middelburg leverde ik een boekenbon in voor Zondagskind (Judith Visser) en De muur (John Lancaster).

Confituurwijk - Femke Vindevogel

Qua recensie-exemplaren kreeg ik deze maand Echte liefde (Courney Maum) van LS Amsterdam. Van Elkedag boeken ontving ik Confituurwijk (Femke Vindevogel) en De grote angst in de bergen (Charles-Ferdinand Ramuz).

Haul: boeken gekocht in Stockholm

Tot slot kocht ik in Stockholm vijf boeken: Rosewater Rosewater Insurrection (Tade Thompson), The Test (Sylvain Neuvel), The Terranauts (T.C. Boyle) en graphic novel Injection (Warren Ellis).

gelezen april 2019

Ik las 12 boeken

In april las ik 5 recensie-exemplaren en 7 eigen boeken. In totaal las ik twaalf prachtige boeken.

De laatste zes – Alexandra Monir *
♥ Kikker is kikker – Max Velthuijs
♥ Het lammetje dat een varken is – Pim Lammers
De rug van een hand – Violante Juarez Oliveira (b)
Ingesloten – Samira Ahmed *
De leesclub aan het einde van de wereld – Sophie Green * (b)
♥ Mijn moeders strijd – Murat Isik
Wonderboom – Lien Botha
De parade – Dave Eggers *
Echte liefde – Courtney Maum *
♥ The Test – Sylvain Neuvel
♥ Injection – Warren Ellis

* = recensie-exemplaar
(b) = recensie op boekvinder.be

Wonderboom - Lien Botha

Ik las slechts één FanFic

Het lijkt alsof mijn FanFiction-verslaving langzaam weer een beetje is gaan liggen. In de maand april las ik slechts een Harry Potter FanFic, namelijk A Panther’s Heart (31 hoofdstukken, 80,552 woorden). In dit verhaal  is Harry een Faunaat. Hij is een prachtige zwarte panter. Als panter bouwt hij een bijzondere band op met niemand minder dan Draco Malfidus. Ik heb echt van dit verhaal genoten!

De wateraap - Mariken Heitman

In gesprek met Mariken Heitman

Zaterdag 6 april mocht ik Mariken Heitman interviewen over haar prachtige debuut: De Wateraap. Het werd een enorm fijne avond in Boekhandel Kartonnen Dozen – ik heb er in ieder geval een nieuwe favorieten boekwinkel bij!

De boekhandels van Leuven & vreemde gesprekken op straat

Vrijdag 12 april moest ik naar het ziekenhuis om een scan te laten maken van mijn voet. Natuurlijk stond ik in het verkeerde ziekenhuis, maar gelukkig was ik nog precies op tijd. Het was in ieder geval het begin van een dag vol avonturen. Onderweg naar huis werd ik op straat aangesproken door een jongeman die vond dat ik nodig moet afvallen. Ehm nee?

Diezelfde middag stapte ik in de trein naar Leuven, waar ik afsprak met Lieselotte. We gingen van boekhandel naar boekhandel en kletsten over (je raad het al) boeken.

Marcia ♥ Stockholm

Woensdag 24 april vertrokken Jimi en ik naar Stockholm. Het was prachtig weer en we genoten van een heerlijke wandeling in het Tantolunden park en over het Hornstulls Strand. Die avond gingen we naar een concert van Stoned Jesus in Debaser. Het naastgelegen Mexicaanse restaurant schotelde ons een heerlijke maaltijd voor en ook in Debaser zelf zat de sfeer er goed in. Het is altijd leuk om op vakantie naar een concert te gaan, omdat je je dan minder onder de toeristen begeeft en meer onder de locals. En daar zaten heel wat knappe mannen met lang haar bij! Heel tof was ook dat ik opeens de gitarist van een van mijn favoriete bands (Truckfighters) in het publiek ontdekte. Ik voelde me meteen helemaal thuis!

Debaser Stockholm

Ook de rest van de dagen hadden we heerlijk weer. We brachten dan ook veel tijd door in de prachtige parken van Stockholm. Vitabergsparken en Djurgården waren favoriet! Met de boot van eiland naar eiland gaan had ook zijn charme. Sowieso heeft ieder eilandje een compleet eigen sfeer, waardoor je je steeds opnieuw in een andere stad waant. Natuurlijk mochten ook boekwinkels en platenzaken niet ontbreken tijdens onze vakantie. Aan de volgepropte koffers bij thuiskomst te zien hebben we dan ook veel aankopen gedaan.

Verder gingen we naar het Abba-museum, bekeken we het gezonken oorlogsschip Vasa, leefden we ons in in de wereld van Astrid Lindgren en bezochten we Stockholms Stadsbibliotek. Ook het speelgoedmuseum bracht veel plezier, net als het bijzonder mooie (en gratis) museum over Stockholm tijdens de Middeleeuwen. Tijdens de cultuurnacht gingen we naar openluchtmuseum Skansen, een Vikingmuseum, een museum over alcohol en het Nordiskamuseet. Daar was een heuse danseoke aan de gang.

Alle toeristen en/of influencers wilden op de foto met de bloesem in Kungsträdgården. Ik kon natuurlijk moeilijk achterblijven..

Ondertussen op het scherm

In april keken Jimi en ik het tweede seizoen van Les Revenants – en dat was al net zo goed als het eerste. Daarnaast was het tijd voor dino’s met Jurassic World: The fallen kingdom en keken we naar Harry Potter and the Goblet of Fire.

Les revenants seizoen 1

Bordspellen van de maand

Hoewel Jimi en ik beide anderhalve week verlof hadden in april, kwamen er maar weinig bordspellen op tafel. We speelden een keertje Plague Inc. en een keertje Jurassic World. Ook kaartspelletjes Uno en Koe zoekt boer kwamen een enkele keer op tafel.

Bestgelezen blogposts

♥ Een (bijna) perfect einde voor Under the Dome | Dit artikel valt iedere maand in de prijzen.

♥ Maart: boekige afspraakjes, Passa Porta festival en 11 nieuwe boeken | Mijn maandverslag van maart trok behoorlijk wat bezoekers.

♥ 7 dystopische boeken voor volwassenen | Ook een ‘oudje’ die me maandelijks veel verkeer oplevert.

Ivanov - Hanna Bervoets

Ondertussen op Boekvinder.be

Natuurlijk kon je in april ook terecht op mijn literaire boekenblog Boekvinder.be. Daar schreef ik een mooi aantal artikels, namelijk:

01/04: Ivanov: waar wetenschap en fictie elkaar ontmoeten
03/04: Wolf: een spoedcursus feminisme
04/04: Deze 12 boeken las ik in maart
06/04: Lieve Ijeawele: Een feministisch manifest in vijftien voorstellen
09/04: Nicolas en de verdwijning van de wereld: achtjarige besluit de wereld te redden
16/04: Er zijn geen paarden in Brussel: prachtige bundeling vluchtelingverhalen
22/04: De wateraap: Een prachtig debuut over gender en de eigen identiteit
24/04: De leesclub aan het einde van de wereld: een herkenbare leeservaring in de Australische outback
26/04: De rug van een hand: prachtige gedichten over de liefde
28/04: De parade: een dystopische toekomstroman van Dave Eggers

Hoe was april voor jou?

2 reacties

 • zwartraafje

  30 mei 2019 at 18:24

  Dat van die straatverkoper die je vroeg of je niet wilde afvallen blijf ik nog steeds stom vinden. Dat je er in slaagde om slechts één fanfic te lezen op een hele maand tijd vind ik dan weer bewonderenswaardig. Ik zou het je momenteel niet nadoen. Maar wie weet … misschien ben ik binnenkort weer volledig afgekickt en lees ik dan weer maandenlang geen fanfics meer. Misschien hé … But not today

  Reageer

  • Marcia van der Zwan

   31 mei 2019 at 10:12

   Ik was ook echt woedend op die straatverkoper – maar dan wel pas achteraf. Op het moment zelf stond ik eerder perplex van ‘dit meen je toch niet?’. In mei heb ik tot nu toe ook slechts één fanfic gelezen (en aangezien vandaag de laatste dag is!).

   Reageer

Laat een reactie achter

Je mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

Oog op de Toekomst is een website vol verhalen over aliens, post-apocalyptische werelden, zombies, klimaatverandering en toekomstige werelden in crisis. Oftewel: een blog compleet in het teken van Science Fiction.

© Marcia van der Zwan