4 Science Fiction series van eigen bodem om te bingewatchen

Naast lezen houd ik ook enorm van series kijken. Het liefst Science Fiction series natuurlijk. Heel leuk vind ik het bovendien als de serie in kwestie een product van eigen bodem is. Hoewel er misschien nog niet heel veel Nederlandse en Vlaamse Science Fiction series zijn, zijn de volgende vier absoluut de moeite waard.

Science Fiction series van eigen bodem: Generatie B

Generatie B

Generatie B is een absurd, post-apocalyptische serie die zich afspeelt in Brussel, gebaseerd op Hoe de wereld perfect functioneert zonder mij van Joost Vandecasteele. Startpunt voor dit verhaal is de economische rating van België die verlaagd wordt van AA+ to B. Wat volgt is een generatieconflict tussen de jongeren op wiens schouders alle nadelen van deze nieuwe economische crisis rusten, en de babyboomers die dankzij hun politieke macht heel goed voor zichzelf zorgen en niet van plan zijn hun luxueuze comfort op te geven.

Science Fiction series van eigen bodem: Cordon

Cordon

In Cordon breekt er een mysterieuze, maar dodelijke ziekte uit in Antwerpen. Het ministerie weet niet hoe snel ze moet ingrijpen en plaatst een gedeelte van de stad in quarantaine – het zogenoemde Cordon. Terwijl de mensen in het cordon er alles aan doen om te overleven, is de regering vooral gefocust op het binnenhouden van de mensen en dus de ziekte. Dit virus mag niet in de buitenwereld terechtkomen! Maar ondertussen worden de omstandigheden binnen het Cordon er alsmaar slechter op.

Science Fiction series van eigen bodem: Als de dijken breken

Als de dijken breken

Als de dijken breken is een Nederlands-Vlaamse dramaserie over een hedendaagse watersnoodramp die zich afspeelt in Nederland en delen van Vlaanderen. Vijf miljoen Nederlanders wonen onder zeeniveau. Wat blijft er van de Lage Landen over als zich anno nu een watersnoodramp voltrekt? Miljoenen mensen moeten vrezen voor hun leven als de dijken breken. Zes van hen worden in een bijzondere mozaïekvertelling gevolgd.

Missie Aarde

We schrijven het jaar 2063. Door diverse natuurrampen en het smelten van de poolkap is heel de aarde, op Nederland na, overstroomd. Zeven Nederlandse astronauten reizen in Missie Aarde op het ruimteschip de Tasman door het heelal. Ze zijn op zoek naar een nieuwe thuisplaneet. Missie Aarde is geen hardcore science fiction serie, maar een komedie aan boord van een ruimteschip. De korte afleveringen van iets meer dan 20 minuten zijn heerlijk om tussendoor te kijken. De serie is niet te diepgaand, maar gewoon gedachten op nul en kijken maar.

Heb jij al een van deze series gekeken?

Science Fiction series van eigen bodem

6 reacties

 • Nancy

  22 januari 2018 at 12:42

  Cordon heb ik al gezien en vond ik goed.
  Als de dijken breken staat nog op mijn to see lijst 🙂

  Reageer

 • Evelyne

  22 januari 2018 at 13:55

  Ik heb ze allevier gezien. 🙂
  Of heb toch pogingen ondernomen om er naar te kijken.

  Missie Aarde vond ik schitterend en ik hoop dat er nog een derde seizoen komt.

  Maar Generatie B heb ik na een aantal afleveringen opgegeven, het kon mij écht niet boeien. Oeps.

  Reageer

 • Karlijn

  24 januari 2018 at 13:52

  Ik was heel benieuwd naar Missie Aarde maar heb het na een halve aflevering opgegeven, omdat ik me kapot zat te ergeren aan de humor. Komedie is gewoon niet voor mij weggelegd, zelfs als het zich in de ruimte is :’)

  Reageer

  • Marcia

   24 januari 2018 at 20:42

   Ik moet eerlijk zeggen dat ik de eerste aflevering ook helemaal niet goed vond en niet kon lachen met de humor, maar ik keek toch verder en vanaf aflevering drie was ik opeens wel fan XD het blijft soms een beetje flauw maar ik vind het heerlijk vermaak!

   Reageer

 • Daenelia

  27 januari 2018 at 14:58

  Mijn ouders hebben de serie over de dijkdoorbraken gezien en vonden het prachtig. Ik heb geen van de series gezien. Cordon lijkt me wel wat. Maar of ik er tijd voor ga hebben om te zoeken en te kijken…

  Reageer

  • Marcia

   30 januari 2018 at 21:02

   Cordon is absoluut de moeite, maar ik vind de serie persoonlijk wel wat duur op dvd..

   Reageer

Laat een reactie achter

Je mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

Oog op de Toekomst is een website vol verhalen over aliens, post-apocalyptische werelden, zombies, klimaatverandering en toekomstige werelden in crisis. Oftewel: een blog compleet in het teken van Science Fiction.

© Marcia van der Zwan