Survivor: overleven op een onbekende planeet

Titel
Survivor
Regisseur
John Lyde
Acteurs
Danielle C. Ryan
Kevin Sorbo
Rocky Myers
Jaar
2014
Beoordeling
★★★
Overall Score
Rating Summary

Vorig jaar ontwikkelde ik een nieuw verslaving: het kopen van dvd’s. Ik probeerde af te kicken van het kopen van zoveel boeken én ik had nog geen Netflix abonnement. Als gevolg kocht ik heel vaak films bij de Boekenvoordeel in acties als 2 voor 10 euro. Eén van de films die op deze manier in mijn collectie terecht kwam was Survivor. Een Science Fiction verhaal waarin de laatste vertegenwoordigers van de mensheid met hun ruimteschip crashen op een onbekende planeet. Een vermakelijke film, maar ook niet meer dan dat.

Bloeddorstige buitenaardse wezens

Jaren geleden raakte de aarde uit haar baan en verdampte al het water op onze planeet. Dit maakte het onmogelijk voor de mensheid om in leven te blijven, dus verlieten zeven ruimteschepen de aarde op zoek naar een nieuwe thuisplaneet. Aan boord de laatste overlevende mensen.

Na tientallen jaren in de ruimte te hebben rondgedreven, storten de laatste levende mensen neer op een buitenaardse planeet. Een kale wereld, bewoond door bloeddorstige buitenaardse wezens en mysterieuze post-apocalyptische krijgers. Wanneer de bemanningsleden gevangengenomen worden door de buitenaardse wezens, lukt het verkenner Kate Mitra om te ontsnappen. Ze bundelt haar krachten met een gemaskerde bewoner van de planeet. Ze wil haar vrienden redden uit de handen van de aliens. Kan Kate voorkomen dat het restant van de mensheid wordt vernietigd?

film: Survivor

Vechtende vrouw op de vlucht

Survivor is een knappe film om naar te kijken, voornamelijk vanwege de weidse shot van de woestijnachtige planeet. Het landschap is prachtig om naar te kijken. De aliens alsook de gemaskerde bewoners van de planeet zien er bovendien verrassend goed uit voor een film met weinig budget. De vechtscènes – oa. met pijl en boog – geven deze film de nodige actie waardoor de negentig minuten voorbij vliegen.

De kern van het plot stelt echter weinig voor. Kate is voornamelijk op de vlucht. Rennend, klimmend en een enkele keer te paard (blijkbaar leven deze dieren ook op de onbekende planeet). Kate rent over de dorre vlakten, vecht tegen de aliens en de andere bewoners van de planeet en probeert de gewonde kapitein van het ruimteschip alsook haar medepassagiers te redden. Hoewel de plottwist aan het einde behoorlijk voorspelbaar is, vond ik het absoluut wel een vermakelijke film. Maar ook niet meer dan dat. Het idee van Survivor, terechtkomen op een planeet met buitenaardse wezens, is natuurlijk ook allesbehalve origineel. Ik moest zelf bijvoorbeeld meteen denken aan Alien: Covenant.

Voor een bedrag van vijf euro vind ik Survivor absoluut de moeite waard, maar dit is geen film die aan hoge verwachtingen zal voldoen. De onbekende, woestijnachtige planeet wordt prachtig in beeld gebracht en wie graag een vrouw ziet vechten terwijl ze van hot naar her rent, is hier aan het juiste adres. Meer diepgang krijgt het verhaal helaas nauwelijks. Geen hoogvlieger, maar wel een vermakelijke film.

film: Survivor

2 reacties

 • Evelyne

  26 april 2020 at 16:20

  Die heb ik ooit nog gezien toen Syfy hier nog tegen betaling in het zenderaanbod zat en hij daar werd uitgezonden.

  Is dat die film waar ook ongelooflijk veel aan parcours gedaan wordt? Dat deel werkte op mijn zenuwen maar voor de rest was het wel een vermakelijke film, inderdaad. 🙂

  Reageer

  • Marcia van der Zwan

   28 april 2020 at 15:54

   Haha ja er wordt veel te veel heen en weer gerend, op rotsen geklommen, paard gereden en gevochten – het plot mist hier en daar wat uitwerking. 😉 Een vermakelijke film, maar ook geen hoogstandje. Wel tof dat je SyFy als tv-zender hebt gehad! Daar kwamen vast heel wat goede films langs!

   Reageer

Laat een reactie achter

Je mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

Oog op de Toekomst is een website vol verhalen over aliens, post-apocalyptische werelden, zombies, klimaatverandering en toekomstige werelden in crisis. Oftewel: een blog compleet in het teken van Science Fiction.

© Marcia van der Zwan