Cordon: wanneer een dodelijk virus Antwerpen in zijn greep heeft

Marcia van der Zwan26 oktober 2016100/1007
Titel
Cordon
Seizoen
1
Regisseur
Tim Mielants
Acteurs
Wouter Hendrickx
Liesa Van der Aa
Tom Dewispelaere
Veerle Baetens
Jaar
2014 – nu
Beoordeling
★★★★★
Overall Score
Rating Summary

Een dodelijke ziekte breekt uit in Antwerpen. Een gedeelte van de stad wordt in quarantaine geplaatst en dat heeft verregaande gevolgen. Cordon is een fantastische serie van Vlaamse bodem.

Cordon

Een dodelijke ziekte

In Cordon breekt er een mysterieuze, maar dodelijke ziekte uit in Antwerpen. Het ministerie weet niet hoe snel ze moet ingrijpen en plaatst een gedeelte van de stad in quarantaine – het zogenoemde Cordon. Terwijl de mensen in het cordon er alles aan doen om te overleven, is de regering vooral gefocust op het binnenhouden van de mensen en dus de ziekte. Dit virus mag niet in de buitenwereld terechtkomen! Maar ondertussen worden de omstandigheden binnen het Cordon er alsmaar slechter op.

Realistisch en overtuigend

Ik vind Cordon een fantastische serie, omdat het zo ontzettend realistisch overkomt. Ik kan me heel goed voorstellen dat er zich een dodelijk virus verspreid onder de bevolking. Wat moet je als regering dan doen? Naast het feit dat er aandacht is voor de politieke spelletjes, krijgt vooral de menselijke kant van het verhaal aandacht in Cordon. We zien mensen hun vrienden en familie verliezen, we zien mensen zich tegen elkaar keren, we zien gevechten om voedsel en om macht – de wereld van het Cordon ziet er al snel uit als een oorlogsgebied.

De acteurs spelen hun rollen met verve en zijn zeer overtuigend. Lommers vind ik een fantastische slechterik. Verder ben ik fan van Tyl, Katja, Ineke, Bert, Gryspeerts en Jokke. Al wil ik alle kijkers aanraden om niet te veel gehecht te raken aan de personages, want er moeten helaas enorm veel vervroegd de serie verlaten. Dat is natuurlijk te verwachten met zo’n dodelijk virus..

Cordon serie

Goed of slecht?

Cordon is een serie die je aan het denken zet. Wat zou jij doen in een dergelijke situatie? Binnen blijven en zorgen dat je zelf veilig bent? Of juist je best doen om anderen te helpen? Tegelijkertijd toont de serie aan dat niemand 100% goed of slecht is. Bovendien laat Cordon zien dat een crisissituatie enorm van invloed kan zijn op jou als persoon. Een zeer interessante thematiek om over na te denken.

Cordon is een serie van eigen bodem die veel meer aandacht verdient. Dit spannende verhaal over een dodelijk virus dat de inwoners van Antwerpen gijzelt wist me ook bij het herbekijken opnieuw te raken. Een mooi verhaal over hoe menselijkheid verloren kan gaan ten tijde van crisis. Maar ook over hoe er altijd mensen bereid zijn om te vechten voor anderen. Ik ben fan!

Cordon serie

7 reacties

 • Nancy

  26 oktober 2016 at 10:11

  Ik ben ook fan!
  Momenteel ben ik seizoen 2 aan het volgen. Ik ben benieuwd wat er nog allemaal gaat gebeuren!

  Reageer

  • Marcia

   27 oktober 2016 at 09:41

   OMG ja dat begin van seizoen 2!!! Ik ben heel benieuwd hoe deze serie gaat eindigen – of komt er nog een derde seizoen?!

   Reageer

   • Nancy

    28 oktober 2016 at 18:09

    Ik denk dat ze het echt seizoen per seizoen bekijken. Er was eerst geen spraken van een tweede seizoen, maar omdat het redelijk populair was, hebben ze er toch één gemaakt. Maar ik heb het idee dat het nu niet zo goed loopt op tv, dus ik denk niet dat ze nog een 3e seizoen zullen maken. Hopelijk krijgen we dan een mooie afsluiter met afgerond einde, maar aan seizoen 1 te zien, vrees ik er voor…

    Reageer

    • Marcia

     30 oktober 2016 at 11:22

     hmm.. ja ik vrees ook een open einde!

     Reageer

 • bellesbookadventures

  26 oktober 2016 at 11:42

  Ik ben wel benieuwd naar deze serie, ken je de serie Containment? Dat is een amerikaanse serie met hetzelfde concept, is helaas na 1 seizoen gecanceld. Ik vraag me af of die misschien gebaseerd is op Cordon, er zit namelijk ook een Lommers in haha

  Reageer

  • Marcia

   27 oktober 2016 at 09:42

   Containment is inderdaad gebaseerd op Cordon 🙂 Ik was van plan ook deze Amerikaanse variant te gaan volgen, maar nu het zo snel gecancelled is, denk ik dat ik maar oversla!

   Reageer

   • bellesbookadventures

    8 november 2016 at 19:01

    Ja de Amerikaanse versie zal wel bijna precies seizoen 1 van Cordon zijn, is vaak zo bij remakes, pas als ze verder gaan komt er een eigen draai aan

    Reageer

Laat een reactie achter

Je mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

Oog op de Toekomst is een website vol verhalen over aliens, post-apocalyptische werelden, zombies, klimaatverandering en toekomstige werelden in crisis. Oftewel: een blog compleet in het teken van Science Fiction.

© Marcia van der Zwan