7 post-apocalyptische series

Dat ik fan ben van post-apocalyptische verhalen is geen geheim. Ik vind het heerlijk om te lezen over of te kijken naar werelden waarin de mensheid na een catastrofe moet proberen de samenleving terug op te bouwen. Vandaag geef ik je zeven kijktips.

The 100 seizoen 1

The 100

In The 100 worden 100 jeugdgevangenen vanuit een ruimteschip (the Ark) naar de aarde gestuurd om te onderzoeken of de aarde inmiddels, 97 jaar na een nucleaire oorlog, weer bewoonbaar is voor de mensheid. Wat ik vooral tof vind aan deze serie is dat je zowel de mensen op de grond volgt, als de mensen die nog in de Ark wonen. Op deze manier leer je verschillende kanten van het verhaal kennen en begrijp je beter waarom bepaalde keuzes gemaakt worden.

post-apocalyptische series

Under the Dome

Under the Dome speelt zich af in het stadje Chester’s Mill, waar van de ene op de andere dag een koepel omheen is verschenen. De inwoners van Chester’s Mill alsook toevallige passanten: iedereen zit opgesloten terwijl de voedselvoorraden langzaam slinken. Is er een manier om deze koepel te verlaten?

Generatie B

Generatie B is een absurde post-apocalyptische serie die zich afspeelt in Brussel. Aanleiding voor dit verhaal is de economische rating van België die verlaagd wordt van AA+ to B. Een generatieconflict tussen de jongeren op wiens schouders alle nadelen van deze nieuwe economische crisis rusten en de babyboomers die dankzij hun politieke macht heel goed voor zichzelf zorgen en niet van plan zijn hun luxueuze comfort op te geven.

Revolution

Revolution geeft antwoord op de vraag: hoe zou de wereld eruit zien als we opeens zonder elektriciteit verder moeten? Op een grappige manier wordt er geknipoogd naar ons heden, maar het verhaal zet ook aan het denken over de manier waarop we tegenwoordig voor alles op elektriciteit en het internet vertrouwen. Een serie vol actie!

post-apocalyptische series

Between

Between, een Netflix Original, speelt zich af in het stadje Pretty Lake waar alle inwoners ouder dan 22 jaar overlijden aan een mysterieus virus. Wanneer de regering besluit om Pretty Lake onder quarantaine te plaatsen, staan de jongeren er alleen voor. De veelheid aan personages zorgt voor veel verschillende verhaallijnen en de situatie loopt al snel uit de hand.

Westworld

De tv-serie Westworld is een duister avontuur over kunstmatig bewustzijn en de evolutie van de zonde. Het speelt zich af in het fictieve Westworld, een technologisch geavanceerd Western-themapark, dat volledig wordt bevolkt door synthetische androïds die Hosts worden genoemd. Deze komen tegemoet aan de wensen van de zwaar betalende bezoekers die Nieuwkomers worden genoemd. De Nieuwkomers kunnen doen wat ze willen in het park, zonder angst voor vergelding van de Hosts. Het park kent honderd verschillende hosts, die elk hun eigen verhaallijnen uitspelen.

The Last Man on Earth

Tot slot een komische noot om dit lijstje mee af te sluiten. The Last Man on Earth speelt zich af in 2022 wanneer een natuurramp heel de menselijke bevolking uitroeit, op Phil Miller na. Phill is een voormalig bankbediende die zich nu heel eenzaam voelt. Hij reist door de Verenigde Staten, Canada en Mexico op zoek naar andere overlevers.

Ken jij nog toffe post-apocalyptische series?

3 reacties

 • Karlijn

  5 december 2017 at 11:55

  Westworld is zo ontzettend goede serie! Ik kan echt niet wachten tot seizoen 2 verschijnt.

  Reageer

  • Marcia

   5 december 2017 at 19:56

   Ik heb het eerste seizoen nog niet helemaal gezien, dus kan nog eventjes vooruit.. 😉

   Reageer

 • Annemieke

  5 december 2017 at 21:17

  Ik ben nog steeds erg benieuwd naar Westworld maar nog niet aangeschafd. Between klinkt ook wel erg interessant. Die zal ik eens opzoeken.

  Reageer

Laat een reactie achter

Je mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

Oog op de Toekomst is een website vol verhalen over aliens, post-apocalyptische werelden, zombies, klimaatverandering en toekomstige werelden in crisis. Oftewel: een blog compleet in het teken van Science Fiction.

© Marcia van der Zwan