In The 100 worden 100 jeugdcriminelen naar aarde gestuurd

Marcia van der Zwan20 april 2015100/100
Titel
The 100
Seizoen
1
Gebaseerd op
The 100 door Kass Morgan
Acteurs
Eliza Taylor
Bob Morley
Paige Turco
Marie Avegeropoulos
Jaar
2014 - nu
Beoordeling
★★★★★
Overall Score
Rating Summary

De afgelopen twee weken heb ik het complete eerste seizoen van The 100 gekeken. Het zou nog sneller zijn gegaan als ik niet ook af en toe aan mn scriptie had gewerkt. Maar dat moet natuurlijk ook gebeuren.. Wat een super verslavende serie is dit zeg!

The 100 seizoen 1

De leefbaarheid van de aarde

In The 100 worden 100 gevangenen vanuit een ruimteschip (the Ark) naar de aarde gestuurd. Zij moeten onderzoeken of de aarde inmiddels, 97 jaar na een nucleaire oorlog, weer bewoonbaar is voor de mensheid. Wat ik vooral tof vind aan deze serie is dat je zowel de mensen op de grond volgt, als de mensen die nog in de Ark wonen. Op deze manier leer je verschillende kanten van het verhaal kennen. Zo begrijp je beter waarom bepaalde keuzes gemaakt worden.

Chaos op de grond

De honderd gevangenen moeten niet alleen zien te overleven op aarde, maar ook met elkaar. En aangezien het allemaal jongeren zijn – tot dit moment werden gevangenen namelijk op hun 18e geëxecuteerd – wordt het op aarde een grote chaos. Er zijn geen regels en er is totale anarchie. Deze onderlinge spanningen deden me toch wel een beetje denken aan Lord of the Flies, al is de gemiddelde leeftijd hier wel wat hoger. En dat is te merken – naast spanning en actie speelt ook romantiek een grote rol. Zet een groep tieners bij elkaar en je weet dat zoiets gaat gebeuren.


The 100 seizoen 1

Onvoorspelbaar, maar soms wat gruwelijk

Niet alleen zijn er veel verschillende toffe personages, het is ook heel erg goed geacteerd. Hierdoor kan je je goed inleven in het verhaal. Bovendien is het plot van The 100 zeer onvoorspelbaar en volgen gebeurtenissen elkaar in hoog tempo op, waardoor ik altijd op het puntje van mn stoel zat.

Maar eerlijk gezegd vind ik het soms ook wel een klein beetje té spannend. Ik kan zelf The 100 echt niet kijken voor het slapen gaan (maar ik moet toegeven dat ik ook echt wel een watje ben..) Het is niet dat ik de serie echt eng vind, maar soms toch wel wat gruwelijk en geweldadig; iets wat bij mij grote invloed kan hebben op mijn dromen.

Ondanks dat ik The 100 soms een beetje spannend vind, ben ik groot fan van deze serie! Ik kan niet wachten om verder te kijken met seizoen twee. Bovendien ben ik super blij dat een derde seizoen in de maak is. Daarnaast heb ik meteen het boek The 100 van Kass Morgan, waarop deze serie gebaseerd is, op mijn TBR lijstje gezet. Fangirl-alert!

The 100 seizoen 1

Laat een reactie achter

Je mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

Oog op de Toekomst is een website vol verhalen over aliens, post-apocalyptische werelden, zombies, klimaatverandering en toekomstige werelden in crisis. Oftewel: een blog compleet in het teken van Science Fiction.

© Marcia van der Zwan