Augustus: Ik las 11 boeken en veel te veel FanFiction

Ik begon de maand augustus met een tiental dagen Oostende, waar ik als fotograaf werkte op Theater Aan Zee. Hoewel ik daarnaast voor verschillende opdrachtgevers werkte de afgelopen maand, lukte het me ook om 11 boeken en een heleboel FanFiction verhalen te lezen. 

Nieuwe boeken augustus 2019

7 nieuwe boeken in mijn kast

In augustus voegde ik zeven nieuwe boeken aan mijn collectie toe. Ik had het geluk om een viertal recensie-exemplaren te mogen ontvangen. Van Borgerhoff & Lamberigts kreeg ik Een wonderlijk gemis (Christophe Ono-dit-Biot). VBK verblijde mij met de nieuwste Stefan Brijs: Zonder liefde en het non-fictie boek Minder moeten meer leven (Annemiek Leclaire). Van Elkedag boeken ontving ik tenslotte De heilige (Martin Michael Driessen).

Nieuwe boeken augustus 2019

Zelf kocht ik slechts twee exemplaren in augustus. Halverwege de maand wandelde ik naar boekhandel Limerick om  Severance (Ling Ma) te bestellen. Ik wilde echter niet met lege handen naar huis gaan, dus kocht ik Paul Takes the Form of a Mortal Girl (Andrea Lawlor). Deze maand won ik bovendien ook een boek op instagram: De coders van Clive Thompson.

Gelezen augustus 2019

Ik las 11 boeken!

In augustus las ik 3 recensie-exemplaren en 3 bibliotheekboeken. Verder waren het boeken uit eigen kast én het tweede Animorphs boek dat ik van mijn broer leende.

♥ Mijn zusje, de seriemoordenaar – Oyinkan Braithwaite
Ontweten – Menno van der Veen* (b)
♥ The Art of Being Normal – Lisa Williamson
Het ijspaleis – Tarjei Vesaas* (b)
♥ De leesclub – Laura de Koning*
♥ Of iedereen gaat dood – Siel Verhanneman
I Who Have Never Known Men – Jacqueline Harpman
♥ Nachtroer – Charlotte van den Broeck
♥ Vallen is als vliegen – Manon Uphoff
♥ De indringer (Animorhps #2) – Katherine Applegate
♥ Zonder liefde – Stefan Brijs*

* = recensie-exemplaar
(b) = recensie op boekvinder.be

I Who Have Never Known Men - Jacqueline Harpman

Ik las een beetje veel FanFiction

Aan het einde van de maand stak opeens mijn FanFiction-verslaving opnieuw de kop op. Ik las allereerst These Broken Moons en These Blooming Hearts, twee opeenvolgende verhalen waarin Draco een weerwolf is en zich samen met zijn familie aansluit bij de Orde van de Feniks. Van dezelfde auteur las ik ook een kortverhaal (drie hoofdstukken) waarin Harry en Draco moeten samenwerken in het oplossen van een moordzaak: Aurors Abated.

Alsof dat nog niet genoeg was, las ik ook nog Self-fulfilling Prophecy waarin Harry en Draco opnieuw verliefd op elkaar worden. Het toffe aan dit verhaal is het perspectief. Het is Harry’s zoon Albus Severus die het verhaal vertelt. Tot slot las ik ook All is fair in the game called Love, waarin Perkamentus een grotere bad guy blijkt te zijn dan Voldemort.

Theater aan zee

Begin augustus werkte ik als fotografe op het festival Theater Aan Zee in Oostende. Het literaire programma-aanbod was zeer goed, waardoor ik veel verschillende auteurs en woordkunstenaars in actie heb gezien.

Escape room The Russian Lab

Vrienden en familie

Tussen mijn freelance werk door vond ik in augustus ook de tijd om af te spreken met vrienden en familie. Zo zagen Audrey en ik elkaar een dagje in Gent en at ik taart met Nancy. Mijn broer en zijn vrouw verbleven bovendien een lang weekend in Gent. We gingen lekker uiteten, liepen door de stad, speelden diverse bordspellen én gingen voor het eerst naar een escape room.

Film: Gamer

Op het scherm

In de maand augustus keken Jimi en ik twee films in onze thuisbioscoop, namelijk de Scandinavische film Heavy Trip en de Science Fiction actiefilm Gamer.
It Only Happens In The Movies - Holly Bourne

Ondertussen op Boekvinder.be

Ondanks de drukte van diverse freelance opdrachten, schreef ik ook voor mijn literaire boekenblog een aantal artikels in augustus.

02/08: Een heldenleven: hoe overstijg je de middelmaat?
14/08: Deze auteurs zag ik op Theater Aan Zee
16/08: Ontweten: de kracht van het vergeten
21/08: Deze 11 boeken las ik in juli
23/08: Het ijspaleis: de aantrekkingskracht van een bevroren waterval
25/08: Frankusstein: hertelling onderzoekt de maakbaarheid van de mens
30/08: It Only Happens In The Movies: de liefde is niet zoals in de film

Hoe was augustus voor jou?

3 reacties

 • zwartraafje

  13 september 2019 at 11:06

  Tof dat je zo’n fijne maand achter de rug hebt. Wel grappig dat je opnieuw hervallen bent met het lezen van fanfics. Ik was er dus echt van afgekickt vooraleer ik dat lijstje van je kreeg en ben er nog steeds regelmatig aan het lezen. Het moest maar niet zo ontspannend zijn hé.

  Reageer

  • Marcia van der Zwan

   16 september 2019 at 10:32

   FanFiction is nu eenmaal de ultieme vorm van ontspanning. Ik denk dat ik nog Harry/Draco en Hermione/Snape fics lees als ik op mijn tachtigste in het bejaardentehuis zit!

   Reageer

   • zwartraafje

    5 oktober 2019 at 11:58

    Haha, ik lees dit nu pas maar ik zie je echt zo voor me. In het bejaardenhuis aan het lezen en dan vervolgens super enthousiast tegen je buurvrouw verslag uitbrengen terwijl die geen flauw idee heeft wie die ‘Potter’ nu in hemelsnaam is. 🙂

    Reageer

Laat een reactie achter

Je mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

Oog op de Toekomst is een website vol verhalen over aliens, post-apocalyptische werelden, zombies, klimaatverandering en toekomstige werelden in crisis. Oftewel: een blog compleet in het teken van Science Fiction.

© Marcia van der Zwan