Juli: Nederland, Parijs en 11 gelezen boeken

Het is ondertussen alweer een tijdje geleden, maar hier ben ik dan eindelijk met mijn terugblik op de maand juli. De maand waarin mijn boekenkoopverbod in ging, ik twee bezoekjes aan Nederland bracht en ik tijdens de hittegolf voor mijn werk in Parijs verbleef. Tussen al het reizen door las ik elf boeken.

Nieuwe boeken juli 2019

Slechts 3 nieuwe boeken

Nadat ik in juni 25 nieuwe boeken aan mijn collectie toevoegde, besloot ik om in de maanden juli en augustus geen enkel boek te kopen. De eerste maand is dat al gelukt! Wel ontving ik twee recensie-exemplaren. Mijn naam is Jess Cooper en ik leef nog (Kate Alice Marshall) lag onverwacht in mijn brievenbus. Ik weet niet of dit een boek voor mij zal zijn, dus voorlopig ben ik er nog niet aan begonnen. Van VBK België ontving ik De Leesclub van Laura de Koning. Een boek dat ik ondertussen met veel plezier heb gelezen. Mijn recensie verschijnt binnenkort op boekvinder.be.

Tot slot schreef ik me in voor een leesclub bij deBuren. Bij het inschrijvingsgeld zat het boek inbegrepen – ik vind dat dit dus niet in strijd is met mijn koopverbod (haha). Ik kijk er in ieder geval enorm naar uit om Vallen is als vliegen te lezen en in het bijzijn van Manon Uphoff te bespreken.

Gelezen in juli 2019

Ik las 11 boeken

In juli las ik elf boeken. Ik had opeens enorm veel zin in Contemporary Young Adult verhalen, dus een bezoekje aan de bibliotheek bood uitkomst!

♥ Kongokorset – Herlinde Leyssens
♥ She Said –  Dominique Enright
De bijenhouder van Aleppo – Christy Lefteri* (b)
♥ It Only Happens in the Movies – Holly Bourne
♥ De witte kamer – Samantha Stroombergen
Welkom in het rijk der zieken – Hanna Bervoets* (b)
♥ History is All You Left Me – Adam Silvera
♥ Als verdriet op bezoek komt – Eva Eland
♥ De invasie (Animorphs #1) – Katherine Applegate
♥ The Dark Descent of Elizabeth Frankenstein – Kiersten White
♥ Met inkt uit de veren – Bas Geeraets*

* = recensie-exemplaar
(b) = recensie op boekvinder.be

The Dark Descent of Elizabeth Frankenstein – Kiersten White

Op date met Liesbet en Nancy

De eerste dag van juli bracht ik door met Liesbet en Nancy in Antwerpen. We gingen van eettentje naar café naar McDonald’s en waren voortdurend aan het kletsen. Het was super gezellig! Er zijn foto’s van deze dag, maar ondanks Nancy’s goede tips (met dank aan America’s Next Top Model) denk ik dat ze niet voor publicatie geschikt zijn. Dus jullie zullen zelf moeten visualiseren hoe ik een enorme beker warme chocolademelk met slagroom en smarties dronk, net als de pancakes die de dames aten.

Twee bezoekjes aan Nederland

Na een meeting over één van mijn eerste freelance opdrachten, vertrok ik op 2 juli richting Nederland. Hier gingen mijn emoties alle kanten op. Ik verging van de kiespijn, dus moest met spoed naar de tandarts voor een wortelkanaalbehandeling. Maar ik vierde ook de verjaardag van mijn vader en die van één van mijn beste vriendinnen. Tussendoor was er echter ook nog een begrafenis om te bezoeken. Het waren dus emotionele dagen. Voor het vervolg van mijn tandartsbehandeling moest ik later in de maand overigens nog eens terugkeren. Toen werd er ook nog veel gewandeld, bracht ik fijne momenten door met mijn ouders en ging ik bij mijn broer en diens vrouw logeren.

Een hittegolf in Parijs

Eind juli ging ik twee dagen naar Parijs voor een freelance opdracht. Een goed begin is het halve werk, toch? Al was het wel precies tijdens de hittegolf. Het was meer dan 40 graden in Parijs, dus dat was wel even stevig. Maar ik heb het overleefd!

Op naar de zee

De laatste dag van de maand vertrok ik richting Oostende voor een volgende opdracht: tien dagen als fotografe werken op het festival Theater Aan Zee. Hierover meer in mijn terugblik op augustus!

Westworld seizoen 2

Ondertussen op het scherm

In juli keken Jimi en ik naar het tweede seizoen van Westworld, opnieuw een visueel spektakel. Daarnaast keken we de film Theodore Rex, waarin rechercheur Whoopi Goldberg samen met een dino met de naam Theodore Rex de moord op een dinosaurus moet oplossen. Een bizarre film. De setting is intrigerend en de Special Effects zijn tof, maar toch mist er iets. Ik had verwacht voortdurend de slappe lach te hebben, maar dat was helaas niet het geval.

Waar we over praten als we over verkrachting praten - Sohaila Abdulali

Ondertussen op Boekvinder.be

Ook op boekvinder.be verschenen in juli weer een aantal artikelen. Bij deze geef ik je graag een overzicht:

05/07: Moeders van anderen: verhaal van een moeilijke jeugd
08/07: Ik las mee voor de ANV Debutantenprijs
10/07: Elke ochtend de zee: poëtische reflectie op het leven
12/07: Waar we over praten als we over verkrachting praten: een belangrijk boek
15/07: De bijenhouder van Aleppo: de reis van Nuri en Afra
17/07: Deze 10 boeken las ik in juni
20/07: Heimwee naar een andere wereld: verhalen over de verdorven mens
22/07: Welkom in het rijk der zieken: leven met een chronische ziekte

Hoe was juli voor jou?

4 reacties

 • Annemieke

  15 augustus 2019 at 18:23

  Klinkt als een fijne maand. Wat vond je van the Dark Descent?

  Reageer

  • Marcia van der Zwan

   17 augustus 2019 at 12:39

   Sorry, ik had je reactie gemist dus ondertussen heb je mijn recensie al gelezen 😉 haha maar ik vond het echt een tof boek!

   Reageer

 • zwartraafje

  15 augustus 2019 at 18:53

  Hier was er in juli ook onverwachts een begrafenis. Gelukkig zorgde ons afspraakje in Antwerpen ook voor een fijne herinnering aan de maand juli. Al ga ik wel nog wat moeten oefenen op Nancy’s tip van America’s Next Top Model en zou het misschien ook wel handig zijn mocht ik niet de slappe lach krijgen wanneer ik die tip uitprobeer.

  Reageer

  • Marcia van der Zwan

   17 augustus 2019 at 12:40

   Haha ja we zullen onze modellencarrière misschien toch iets serieuzer moeten nemen, willen we hierin slagen 😉

   Reageer

Laat een reactie achter

Je mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

Oog op de Toekomst is een website vol verhalen over aliens, post-apocalyptische werelden, zombies, klimaatverandering en toekomstige werelden in crisis. Oftewel: een blog compleet in het teken van Science Fiction.

© Marcia van der Zwan