Deze 5 boeken kocht ik in Stockholm

In april ging ik zes dagen naar Stockholm. Zes dagen waarin ik genoot van het prachtige weer en heel wat musea bezocht. Maar ook boekwinkels vormden een belangrijk deel van mijn vakantie. Deze vijf boeken nam ik mee naar huis.

Science Fiction Bokhandeln StockholmScience Fiction Bokhandeln Stockholm

The Test – Sylvain Neuvel

Ik kende deze auteur al van zijn geweldige boeken Slapende reuzen en Ontwakende goden. Toen ik hoorde dat er een nieuw boek van Sylvain Neuvel zou verschijnen was ik meteen enthousiast. Het was dan ook geen verrassing dat Tjhe Test in de Science Fiction Boekhandel in mijn mandje belandde.

The Test speelt zich af in Groot-Brittannië, in de nabije toekomst. Idir doet mee aan de British Citizenship Test om te bewijzen dat hij en zijn familie erbij horen. Dat ze geïntegreerd zijn in het land. Vijfentwintig vragen zullen hun lot bepalen. Wanneer de test een onverwachte en tragische wending neemt, krijgt Idir de macht over leven en dood.

Ik las dit boek direct de dag van aankoop in Stockholm. Toen ik begon, kon ik niet meer stoppen. Het verhaal is onverwacht spannend en neemt een compleet onverwachte wending. The Test is een korte maar krachtige novella met een Black Mirror-achtige sfeer. Je krijgt een inkijkje in de psyche van de mens en een rauwe blik op een eventuele toekomst. Ik ben zwaar onder de indruk.

Rosewater & Rosewater Insurrection – Tade Thompson

Ook deze boeken stonden al op mijn verlanglijstje en mochten dus zonder twijfelen mee naar huis. De Rosewater trilogie speelt zich af in Nigeria, wat meteen al mijn interesse wist te wekken.

Rosewater is een stad gevormd rond de randen van een mysterieus buitenaards biologisch organisme. De gemeenschap bestaat uit hoopvolle, hongerige en hulpeloze mensen. Eenieder van hen wil graag een glimp opvangen van de koepel. Bovendien doen er geruchten de ronde over de genezende krachten van de koepel. Kaaro is een overheidsagent met een crimineel verleden. Hij heeft het biodoom gezien en een keer was genoeg. Maar wanneer iets of iemand agenten begint te doden, moet Kaaro zijn meesters trotseren om een antwoord te zoeken. Ondertussen wordt hij geconfronteerd met zijn duistere geschiedenis.

Comics Heaven Stockholm
Injection - Warren Ellis

Injection, volume 1 – Warren Ellis

Eigenlijk ben ik geen groot fan van graphic novels, maar toen mijn oog in de Comics heaven in Stockholm op Injection viel, was ik meteen verkocht. Wat een prachtige cover! Ook de tekst op de achterflap maakt nieuwsgierig. In Injection gaan vijf heel verschillende personages de strijd aan met hun eigen creatie. Ze wilden de toekomst interessanter maken en dat is ze gelukt.. Al blijkt hun uitvinding een stuk gevaarlijker dan verwacht!

Ik vond de tekeningen heel mooi en de personages zijn erg tof, slim en sarcastisch. Ik hield van de humor. Maar ik vond het wel moeilijk om het verhaal te lezen, omdat je natuurlijk enkel conversaties leest en verder ook goed naar de plaatjes moet kijken. Ik ben dat niet gewend. Maar ik was aangenaam verrast door dit originele verhaal. Ik wil zeker ook de vervolgdelen lezen.

The Terranauts - T.C. Boyle

The Terranauts – T.C. Boyle

Helaas ben ik vergeten een foto te maken van The English Bookshop waar ik The Terranauts kocht. Ik was te gefocust op het fantastische aanbod aan boeken. Dat er zoveel boeken in zo’n kleine ruimte passen was me echt een raadsel. En de inrichting van de winkel was prachtig. Zeker een aanrader om te bezoeken als je in Stockholm bent.

Dan nu over het boek. Acht streng geselecteerde, jonge Terranauten, vier vrouwen en vier mannen, laten zich vrijwillig opsluiten in een ‘ecosfeer’, de E2. Want wat als de aarde daadwerkelijk door klimaatveranderingen op termijn onbewoonbaar wordt, waar verkassen we naartoe? Twee jaar lang moeten de acht zich zien te redden in deze E2 met wat ze aan bestaansmiddelen hebben meegekregen bij het naar binnen gaan. Bovendien worden ze voortdurend in deze vissenkom door de hele wereld gadegeslagen, want als mediaspektakel is het ongekend populair.

Ondertussen heb ik ook dit boek al gelezen en ik kan je vertellen dat The Terranauts enorm verslavend is. Ik wilde steeds weten hoe het de terranauten onder de koepel zou vergaan. Het boek focust voornamelijk op de personages en hoe zij omgaan met twee jaar ‘opgesloten’ leven. Ondertussen kom je ook veel te weten over de biosfeer die gecreëerd wordt onder de koepel. Mij deed het boek een beetje denken aan The Wanderers. Hoewel twee van de drie hoofdpersonages echt verschrikkelijk zijn (sorry!), heb ik enorm van het boek genoten.

Haul: boeken gekocht in Stockholm

2 reacties

 • zwartraafje

  28 mei 2019 at 17:50

  Ik vind nog steeds dat je heel braaf bent geweest door het bij vijf boeken te houden. Nog braver zelfs vermits je er ondertussen al een heel deel van gelezen hebt. Die duistere cover van Injection is wel heel intrigerend.

  Reageer

  • Marcia van der Zwan

   28 mei 2019 at 21:03

   Haha dat vind ik eigenlijk ook! Maar ik heb ook nog wat kleding gekocht en aangezien ik enkel met handbagage reisde, kon er ook echt helemaal niets meer bij :p

   Reageer

Laat een reactie achter

Je mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

Oog op de Toekomst is een website vol verhalen over aliens, post-apocalyptische werelden, zombies, klimaatverandering en toekomstige werelden in crisis. Oftewel: een blog compleet in het teken van Science Fiction.

© Marcia van der Zwan