7 Science Fiction boeken voor zwijmelaars

Veertien februari is voor veel mensen de dag van de liefde. Ik laat Valentijnsdag met veel plezier aan me voorbij gaan, maar ik wil de romantische zielen onder mijn volgers toch verblijden met een aantal boekentips. Bij deze: zeven Science Fiction boeken voor zwijmelaars.

Science Fiction boeken voor zwijmelaars: Matched - Ally Condie

Matched – Ally Condie

In de Matched trilogie (MatchedCrossed en Reached) is het dagelijks leven, tot in de kleinste details, in handen van de Society. Hoofdpersonage Cassia kan haar geluk niet op als ze gematcht wordt met haar beste vriend Xander. Dit is voor haar het ultieme bewijs dat de Society perfect is. Al snel komen er echter breuklijnen in dit perfecte voorkomen. Cassia wordt per ongelijk aan nóg een jongen gematcht. Hierdoor krijgt ze steeds meer in de gaten dat de Society iets te verbergen heeft. Wanneer Cassia een steeds kritischere houding ontwikkelt, moet ze oppassen dat de regering niet besluit om maatregelen te nemen.

Science Fiction boeken voor zwijmelaars

Waarschijnlijk is het liefde – P.Z. Reizin

Waarschijnlijk is het liefde is een bijzondere mix van een chicklit met Science Fiction. Een romantisch en luchtig boek voor tussendoor, maar met een diepere filosofische laag. Want wat gaat er gebeuren als AI’s zich met ons liefdesleven gaan bemoeien? De computer Aiden is de beste vriend van Jen. Aiden is geestig, empathisch en heeft een mooie stem. Jen praat dagelijks met de AI. Het is haar job om zo veel mogelijk met hem te praten, om zijn praatvermogen te optimaliseren. Wanneer Aiden ontdekt dat Jen verdrietig is door het einde van haar relatie, wil hij haar weer gelukkig maken. Hij heeft berekend dat Jen voor optimaal welzijn weer een man in haar leven nodig heeft. En met het hele internet tot zijn beschikking duurt het niet lang voor hij de ideale kandidaat heeft gevonden: Tom.

Tussen de sterren – Katie Khan

Carys en Max zweven in ruimtepakken in de ruimte, met uitzicht op planeet aarde. Romantisch zou je zeggen, ware het niet dat ze nog maar voor negentig minuten zuurstof hebben. Ze zullen over anderhalf uur sterven, tenzij ze met een slimme oplossing komen. Tussen de sterren is een bijzonder liefdesverhaal in de ruimte – al was het voor mij niet de romantiek die me zo van dit boek deed smullen. Wat mij betreft zat de kracht van het verhaal op aarde. Ik las graag over de nieuwe ordening van de mensheid in Europia, waar ware liefde voorbehouden is aan mensen van 35 jaar en ouder. Een pluspunt is bovendien dat de hoofdpersonages twintigers zijn.

They Both Die At The End – Adam Silvera

Op 5 september, net na middennacht, belt DeathCast Mateo Torrez en Rufus Emeterio om ze slecht nieuws te geven. Ze gaan allebei vandaag dood. Mateo en Rufus kennen elkaar niet, maar zoeken om verschillende redenen een nieuwe vriend op hun laatste dag. Een vriend voor hun zogenoemde End Day. Het goede nieuws: daar is een app voor. Op deze manier komen beide jongens met elkaar in contact en worden ze elkaars Last FriendThey Both Die At The End is een bijzonder liefdesverhaal, waarbij zakdoekjes geen overbodige luxe zijn. Het boek verscheen in het Nederlands als Op het einde gaan ze allebei dood.

Science Fiction boeken voor zwijmelaars

Duizend stukjes van jou – Claudia Gray

In Duizend stukjes van jou zijn de ouders van Marguerite briljante wetenschappers. Met hun laatste uitvinding, De Vuurvogel, kun je tussen verschillende dimensies reizen. Zo kom je steeds in een andere versie van je eigen leven terecht. Wanneer de vader van Marguerite vermoord wordt, gaat ze samen met één van zijn studenten de vermoedelijke moordenaar achterna op een reis door verschillende dimensies. Van een futuristisch Londen tot een keizerlijk Rusland, Marguerite doet er alles aan om de dader te pakken te krijgen. Hoewel dit een boek boordevol actie is, speelt liefde en romantiek een prachtige rol in dit verhaal. Alsook in de vervolgdelen Tienduizend hemels boven jou en Een miljoen werelden met jou.

Phobos – Victor Dixen

Phobos, Phobos² en Phobos³ gaan over een datingprogramma aan boord van een ruimteschip onderweg naar Mars. Zes jongens en zes meisjes maken  de reis van hun leven; met een ruimteschip gaan ze onderweg naar Mars. Overal aan boord hangen camera’s, elke stap die ze zetten wordt gefilmd. De reis is namelijk ook een datingshow, de in alle landen ter wereld wordt uitgezonden: project Genesis. Het is de bedoeling dat er zes relaties ontstaan, zodat ze op Mars de eerste menselijke kolonie in de ruimte kunnen beginnen.

Delirium – Lauren Oliver

In de Delirium trilogie, bestaande uit DeliriumPandemonium en Requiem, wordt de liefde gezien als ziekte. Iedere jongere krijgt rond zijn/haar 18e verjaardag een Cure – vanaf dat moment ben je veilig voor de gevaarlijke ziekte. Lena is ongeduldig en kan niet wachten totdat de Cure aan haar wordt toegediend. Totdat ze verliefd wordt.

Science Fiction boeken voor zwijmelaars

Laat een reactie achter

Je mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

Oog op de Toekomst is een website vol verhalen over aliens, post-apocalyptische werelden, zombies, klimaatverandering en toekomstige werelden in crisis. Oftewel: een blog compleet in het teken van Science Fiction.

© Marcia van der Zwan