Duizend stukjes van jou: een spannende reis tussen parallelle dimensies

Marcia van der Zwan8 augustus 201680/1006
Titel
Duizend stukjes van jou
Auteur
Claudia Gray
Serie
Firebird #1
Uitgeverij
HarperCollins
Jaar
2016
Pagina's
352
Beoordeling
★★★★
Overall Score
Rating Summary

Sinds de Nederlandse vertaling van A Thousand Pieces of You in januari verscheen, is dit boek een ware hype in de boekenblogcommunity. De kleurrijke cover en de vele lovende reviews maakten mij enorm nieuwsgierig naar Duizend stukjes van jou. Zou ook ik vallen voor de charmes van dit boek?

Duizend stukjes van jou

Reizen tussen verschillende dimensies

In Duizend stukjes van jou zijn de ouders van Marguerite briljante wetenschappers. Met hun laatste uitvinding, De Vuurvogel, kun je tussen verschillende dimensies reizen. Zo kom je steeds in een andere versie van je eigen leven terecht. Wanneer de vader van Marguerite vermoord wordt, gaat ze samen met één van zijn studenten de vermoedelijke moordenaar achterna op een reis door verschillende dimensies. Van een futuristisch Londen tot een keizerlijk Rusland, Marguerite doet er alles aan om de dader te pakken te krijgen.

Sinds ik Ik van Margaretha van Andel las, is mijn interesse gewekt voor verhalen over het bestaan van parallelle dimensies. Zowel Ik als Duizend stukjes van jou gaan ervan uit dat bij iedere beslissing die je neemt, je leven wordt opgesplitst in twee versies. Er is bijvoorbeeld een versie van jou die besloot rechten te studeren en er is er eentje die journalistiek gekozen heeft. Een super interessante premisse, die je doet nadenken over de keuzes die je in je eigen leven gemaakt hebt.

Duizend stukjes van jou begint midden in de actie. Al op de eerste pagina komt Marguerite terecht in een andere versie van zichzelf in futuristisch Londen. Stukje bij beetje kom je er niet alleen achter hoe ze naar een andere dimensie gereisd is, maar ook waarom.

Duizend Stukjes van Jou

Puzzel het verhaal bij elkaar

Het verhaal van Duizend stukjes van jou zit ingenieus in elkaar. Samen met Marguerite puzzel je langzamerhand het hele verhaal bij elkaar. Het verhaal is spannend, origineel en nergens voorspelbaar. Wel bevat het boek minder actie dan ik op voorhand verwachtte. Af en toe was het misschien iets te zoetsappig naar mijn smaak. De huiselijke scènes vond ik daarentegen juist heel ontroerend. Nadat de vader van Marguerite is vermoord, apprecieert ze haar familie in de andere dimensies alleen maar meer.

Het enige waar ik me echt aan gestoord heb in dit verhaal is de seksscène. Niet omdat de personages seks hebben met elkaar, maar omdat ze totaal niet nadenken over de gevolgen. Van een mogelijke zwangerschap tot de gevolgen voor hun positie in de maatschappij. Ik vind dit echt een ondoordachte keuze waardoor mijn respect voor het hoofdpersonage een klein beetje afnam.

Al met al heb ik ontzettend genoten van Duizend stukjes van jou, waarvan ik het lezen enkel onderbroken heb voor het avondeten en een douche. Het verhaal was spannend, origineel en onverwacht. Ik begrijp de hype dan ook voor 100% en ik kan niet wachten om te lezen hoe het verhaal van Marguerite verder gaat in Tienduizend hemels boven jou, die later deze maand zal verschijnen. Claudia Gray heeft er een nieuwe fan bij!

Duizend Stukjes van JouMet dank aan Agora Books en HarperCollins voor het opsturen van een recensie-exemplaar!

6 reacties

 • Annemieke

  8 augustus 2016 at 11:11

  Ik vond zelf het tweede boek beter dan het eerste. 😉 En ik snap wel wat je bedoeld met soepsappig en de sex scene.

  Reageer

  • Marcia

   9 augustus 2016 at 16:17

   Dat belooft wat voor het vervolg! 😀

   Reageer

 • Ellen

  8 augustus 2016 at 12:35

  Mooie recensie, ben erg benieuwd naar het boek hierdoor. Gaat op mijn wish list! 🙂

  Reageer

 • zwartraafje

  10 augustus 2016 at 17:35

  Hier kan ik me wel in terugvinden. Het is ondertussen alweer even geleden sinds ik Duizend stukjes van jou las maar ik ben nog steeds benieuwd naar het vervolg.

  Reageer

  • Marcia

   10 augustus 2016 at 18:02

   Gelukkig heb ik het boek ‘nu pas’ gelezen, aangezien later deze maand het vervolg uitkomt 😉

   Reageer

 • Esmay

  13 augustus 2016 at 13:24

  Dit boek heb ik vorig jaar een keer cadeau gegeven aan een vriendin. Misschien moet ik toch maar eens vragen of ik ‘m mag lenen, want door deze recensie word ik gelijk enthousiast over het verhaal.

  Reageer

Laat een reactie achter

Je mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

Oog op de Toekomst is een website vol verhalen over aliens, post-apocalyptische werelden, zombies, klimaatverandering en toekomstige werelden in crisis. Oftewel: een blog compleet in het teken van Science Fiction.

© Marcia van der Zwan