December: ik las negen boeken en maakte fijne uitstapjes

December was een hele fijne maand, ondanks het feit dat ik een dikke week door de griep geveld werd. Ik voegde zeven boeken aan mijn collectie toe en ik las er negen.

Sinterklaas 2018: Atwood en Bervoets

Zeven nieuwe boeken

Van Sinterklaas kreeg ik dit jaar twee boeken: Freedom van Margaret Atwood en Ivanov van Hanna Bervoets. Beide boeken las ik meteen in de maand van ontvangst! Op mijn werk kreeg ik Wolfsangel: Apollo (Johan Vandevelde) cadeau.

Later in de maand was er bovendien een boekenverkoop ten voordele van de Warmste Week op mijn werk. Hier kocht ik vier nieuwe boeken, namelijk: De wafelfabriek (Roman Helinksi), Kraaien tellen (Lucas de Waard), Aantekeningen over het verplaatsen van obelisken (Arjen van Veelen) en De olifant van de bovenbuurman (Roos van Rijswerk).

Boeken De Warmste Week

Ik las maar weinig Science Fiction

In december las ik negen boeken, waarvan 1 recensie-exemplaar, 4 eigen boeken, 1 ebook en 3 bibliotheekboeken. De teller ongelezen boeken staat op 105.

De olifant van de bovenbuurman – Roos van Rijswijk (b)
♥ Ivanov – Hanna Bervoets
♥ Freedom – Margaret Atwood
♥ Zwijg, allochtoon – Rachida Lamrabet
Het teken in de lucht – Johan Klein Haneveld *
♥ Een kind van God – Rachida Lamrabet
♥ Kraaien tellen – Lucas de Waard
♥ Verkikkerd – Lisette Jonkman
♥ Paarse hibiscus – Chimamanda Ngozi Adichie

* = recensie-exemplaar
(b) = recensie op boekvinder.be

Sinterklaas 2018

Sinterklaas houdt ook van Science Fiction

Het eerste weekend van december vierde ik Sinterklaas in Middelburg. Hier kreeg ik het bordspel Pandemie, dvd-boxen van The Leftovers en Westworld, toffe merchandising van Harry Potter en Jurassic Park, twee fijne leesboeken, douche- en badspulletjes en natuurlijk veel chocola.

Mijn favoriete Zwartraafje

Woensdag 12 december spraken Liesbet en ik af in Antwerpen. Hier gingen we vooral van cafeetje naar cafeetje. We hebben heerlijk gegeten en zijn weer helemaal bijgekletst! Alleen waren we zo dom om geen enkele foto te maken.. Dus moeten we maar heel snel een nieuwe date plannen!

Bent Van Looy

Ik ging naar Bent Van Looy

Dinsdag 18 december ging ik naar een concert van Bent, met Tim Knol in het voorprogramma. Het was een heel toffe show. Ik stond versteld van de visuals en vond het super leuk om Bent eens op een podium te zien. Bovendien scoorde ik hier het perfecte kerstcadeau voor mijn ouders: de nieuwste cd van Bent Van Looy. Gesigneerd en wel.

Vrolijk kerstfeest 2018

Er gaat niets boven Groningen

Van 21 december tot en met 27 december verbleef ik bij mijn familie in Groningen. We vierden kerst, ik sprak af met mijn beste vriendinnen en ik speelde enorm veel bordspellen. Het leek echter wel of er een vloek over mij was uitgesproken. Ik verloor letterlijk met ieder spel. Hopelijk wordt dit in 2019 terug beter!

Daarnaast stortten we ons, naar jaarlijkse traditie, op de kerstpuzzel van Dr. Denker. Ondertussen zit ik nog altijd op vier onopgeloste afbeeldingen, maar dat mag de pret niet drukken.

Ondertussen op Boekvinder.be

Vanwege een hevige griep, was het begin december even stil op beide blogs. Maar gedurende de rest van de maand verschenen er toch een aantal artikels op mijn literaire boekenblog.

10/12: Deze 7 boeken las ik in november
14/12: De olifant van de bovenbuurman: geluk in een boekje
20/12: Ik liet me gaan in de bibliotheek!
22/12: We moeten allemaal feminist zijn: een krachtige TEDx-talk
28/12: De 5 mooiste boeken die ik in 2018 las

Hoe was december voor jou?

2 reacties

 • zwartraafje

  22 januari 2019 at 17:11

  Dat van die foto bedacht ik me dus ook maar toen we weer op weg waren naar huis. Volgende keer vereeuwigen we onze leuke date inderdaad op foto. Momenteel stuur ik je in de tussentijd alvast een digitale knuffel toe van je favoriete Zwartraafje. Ik voel me helemaal vereerd. Al een geluk dat jij van vogels houdt. 🙂

  Reageer

  • Marcia van der Zwan

   23 januari 2019 at 16:09

   ???

   Reageer

Laat een reactie achter

Je mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

Oog op de Toekomst is een website vol verhalen over aliens, post-apocalyptische werelden, zombies, klimaatverandering en toekomstige werelden in crisis. Oftewel: een blog compleet in het teken van Science Fiction.

© Marcia van der Zwan