Sinterklaas houdt ook van Science Fiction

Vorig weekend vierde ik maar liefst twee keer Sinterklaas met de schoonfamilie. Ik werd enorm verwend. Algauw bleek dat de goede Sint mijn smaak wel heel goed kent. Ik verdenk de oude man ervan zelf ook een Sci-Fi fanaat te zijn.

Sinterklaas 2018: Atwood en Bervoets

Ik lees graag boeken van straffe madammen

Om mijn Margaret Atwood collectie uit te breiden kreeg ik Freedom, een klein boekje in de Vintage Mini reeks. Hierin onderzoekt Atwood of wij mensen ooit helemaal vrij kunnen zijn. In dit boek houdt Atwood een spiegel voor onze huidige maatschappij. Ik ben benieuwd.

Daarnaast kreeg ik nog een boek van een geweldige vrouwelijke schrijfster. Ivanov van Hanna Bervoets. Ik was al fan van haar Alles wat er was, Efter en FuzzieIvanov stond hoog op mijn verlanglijstje, dus ik was erg gelukkig toen ik dit pakje openmaakte. Ik begon meteen de dag na onze sinterklaasviering met lezen en werd meegesleurd in het spannende verhaal. Helaas werd ik daarna door een helse griep geveld, waardoor verder lezen werd bemoeilijkt. Nu ik langzaam begin op te krabbelen hoop ik snel verder te kunnen lezen!

Sinterklaas 2018: Pandemie

Ik houd van bordspellen

Pandemie is een coöperatief bordspel dat al lange tijd op mijn verlanglijstje staat. Ik was dan ook heel blij toen Sint en Piet deze wens inwilligden. In dit spel moet je proberen te voorkomen dat een dodelijk virus de complete mensheid uitroeit. Dit is het tegenovergestelde van het computerspel Plague Inc. waar ik sinds een paar weken verslaafd aan ben (en waarvan ik het bordspel kocht op Spel 2018).

Sinterklaas 2018: Westword en The Leftovers

Ik heb geen Netflix

Ik denk dat ik een van de weinige millennials ben die geen Netflix abonnement heeft. Persoonlijk vind ik het dan ook heerlijk om dvd-boxen te krijgen. Dit jaar kreeg ik van Sinterklaas het eerste seizoen van The Leftovers en het eerste seizoen van Westworld. Ik kan niet wachten om te beginnen met kijken!

Sinterklaas 2018: Snape

Ik ben een fangirl

Tot slot verraste de Sint mij dit jaar ook met toffe merchandising. Ik kreeg een T-shirt van Jurassic Park en een trui van Harry Potter. Daarnaast kreeg ik een heel schattige sleutelhanger van mijn favoriete Harry Potter personage: professor Snape. Inclusief gedicht over deze geweldige toverdrankleraar.

Sinterklaas 2018

Zoals je ziet heeft de Sint mij heel erg verwend. Ik vermoed dat ik braver ben geweest in 2018 dan ik dacht.. Ik ben in ieder geval blij met alle boeken, dvd’s, het bordspel en de merchandising. En laten we vooral ook alle chocola en douche- en badspulletjes niet vergeten. Het was een heerlijk Sinterklaasfeest.

9 reacties

 • Annelies Mensch

  9 december 2018 at 19:06

  Ivanov vond ik ook geniaal, ook al ben ik geen sci-fi liefhebber. Nog veel beterschap!!

  Reageer

  • Marcia van der Zwan

   10 december 2018 at 20:30

   Bedankt, dat is lief! Persoonlijk vind ik dat het beste aan de boeken van Hanna Bervoets. Ze zijn vaak op het randje van Science Fiction, maar tegelijkertijd heel literair. Zowel voor de fans van goede romans als van het speculatieve 🙂

   Reageer

 • Kiki

  10 december 2018 at 07:58

  Eerlijk gezegd maakt het niet echt uit of je wel of geen Netflix hebt om Westworld te kijken, omdat het van HBO is en het dus nooit op Netflix te zien zal zijn. ?
  Westworld een van mijn favoriete series, al moet ik het tweede seizoen nog kijken, maar ik hoop in ieder geval dat je het leuk gaat vinden. ?

  Reageer

  • Marcia van der Zwan

   10 december 2018 at 20:31

   Haha zoveel verstand heb ik dus van Netflix en consorten ?

   Reageer

 • Karlijn

  10 december 2018 at 20:11

  Het Freedom boekje van Margaret Atwood is zeker leuk om te lezen, al had haar essay over vrijheid wel iets langer mogen zijn wat mij betreft in vergelijking met de romanfragmenten!

  Reageer

  • Marcia van der Zwan

   10 december 2018 at 20:32

   Ik ben benieuwd!

   Reageer

 • zwartraafje

  23 december 2018 at 11:29

  Er is precies iemand heel héél braaf geweest. Wel tof natuurlijk dat die Sint weet waarmee hij jou een plezier kan doen. Ik dacht trouwens even dat er Zwan-games op de doos van het gezelschapspel stond. Dan had het helemaal op maat geweest. 🙂

  Reageer

  • Marcia van der Zwan

   24 december 2018 at 15:02

   Haha misschien moet ik anders zelf een bordspellenbedrijf met de naam Zwan-games beginnen 😉

   Reageer

Laat een reactie achter

Je mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

Oog op de Toekomst is een website vol verhalen over aliens, post-apocalyptische werelden, zombies, klimaatverandering en toekomstige werelden in crisis. Oftewel: een blog compleet in het teken van Science Fiction.

© Marcia van der Zwan