Inside the game: 7 films voor echte gamers

Zelf ben ik een echte gamer. Ik speel ontzettend graag bordspellen en computergames. Ik kan me uren verliezen achter de PC, met het gevoel alsof ik in me in de game bevind. Vandaag geef ik een aantal filmtips om ditzelfde gevoel te bekomen. Oftewel deze films zijn aan te raden voor echte gamers.

Jumanji

Jumanji (Joe Johnston, 1995)

Door een ongelukkige worp met de dobbelstenen wordt Alan Parrish voor de ogen van zijn vriendinnetje Sarah de jungle van Jumanji ingezogen. Zesentwintig jaar later vinden Judy en Peter het magische spel op de zolder van hun nieuwe huis.Door verder te gaan met het potje Jumanji uit 1969 weten ze Alan terug te halen uit de jungle. Samen met Judy en Peter moeten de inmiddels volwassen geworden Alan en Sarah het spel uitspelen. En daar komt heel wat bij kijken. Het huis verandert in een jungle met levensgevaarlijke leeuwen, grote spinnen en vleesetende planten. Elke dobbelsteenworp zet de spelers voor een nieuw gevaar. Maar ze moeten het spel helemaal uit spelen om er voor eens en voor altijd vanaf te zijn. Kunnen ze Jumanji verslaan?

films voor echte gamers

Ready Player One (Steven Spielberg, 2018)

We schrijven het jaar 2045. De wereld is een grote rotzooi. We hebben alle olievoorraden erdoorheen gejaagd, klimaatverandering viert zijn hoogtijdagen en de mensheid leeft in armoede en honger. Wade Watts (gamenaam: Parzival) ontsnapt dagelijks aan deze deprimerende werkelijkheid ingeplugd in OASIS, het wereldwijde online gameplatform ontworpen door James Halliday. Net als vele andere gunters houdt hij zich bezig met de zoektocht naar Halliday’s Easter Egg. Halliday verspreidde na zijn dood een videoboodschap waaruit bleek dat er drie sleutels in het spel verstopt liggen die leiden naar de ultieme prijs. Complete controle over OASIS én de erfenis van James Halliday. Wie alle drie de sleutels vindt wordt in een klap multimiljonair. De jacht op de sleutels voert honderdduizenden nerds, geeks en gamers in Ready Player One terug naar de jaren tachtig van de twintigste eeuw, de tijd waarin Halliday opgroeide.

Ender’s Game (Gavin Hood, 2013)

In Ender’s Game maken we kennis met Andrew ‘Ender’ Wiggin, die onderdeel uitmaakt van een militair programma waarin kinderen worden opgeleid om het op te nemen tegen de vijandige aliensEnder blijkt talent te hebben en doorloopt razendsnel de Battle School en de Command School en krijgt algauw een belangrijke taak op zijn schouders. Hij denkt dat hij een gesimuleerde oorlogsgame speelt, terwijl hij eigenlijk een echte oorlog aan het uitvechten is.

The Jurassic Games (Ryan Bellgardt, 2018)

In de nabije toekomst worden tien personen, die ter dood veroordeeld zijn, uitgekozen om deel te nemen aan The Jurassic Games. In deze virtual reality game moeten de deelnemers het niet alleen opnemen tegen elkaar, maar ook tegen angstaanjagende dinosaurussen. Als de deelnemers in het spel sterven, sterven zij ook in het echte leven. Anthony Tucker is ten onrecte ter dood veroordeeld voor de moord op zijn vrouw. Voor hem is winnen de enige kans herenigd te worden met zijn kinderen.

films voor echte gamers

Jumanji: Welcome to the Jungle (Jake Kasdan, 2017)

Wanneer vier middelbare scholieren een oude videogame genaamd Jumanji ontdekken waar ze nog nooit van hebben gehoord, worden ze meteen de junglewereld van het spel ingetrokken. Ze veranderen in de game-personages die ze zelf kozen. Al snel ontdekken ze dat je Jumanji niet zomaar speelt – je moet het zien te overleven. Om het spel te verslaan, moeten zij het gevaarlijkste avontuur van hun hele leven ondernemen, anders kunnen ze voor eeuwig in de game vast blijven zitten.

Wreck-It Ralph (Rich Moor, 2012)

Ralph neemt het heft in zijn eigen grote handen. Hij gaat op een groot game-avontuur dwars door alle gamewerelden heen om te laten zien wat je echt nodig hebt om de held te kunnen zijn. Op zijn grote avontuur ontmoet Ralph de harde en meedogenloze Sergeant Calhoun uit de first-person shooter game Hero’s Duty. Maar wanneer Ralph Vanellope von Schweetz uit de zoete en kleurrijke racewereld Sugar Rush ontmoet, ontketend hij onbedoeld een dodelijke vijand die de gehele arcade wereld bedreigt. Krijgt Ralph het voor elkaar om zijn droom te verwezenlijken? Kan hij de arcade wereld te redden voordat het te laat is?

Tron: Legacy (Joseph Kosinski, 2010)

Flynn, ‘s werelds beste maker van videogames, zendt een geheim signaal uit vanuit een geweldige digitale wereld. Zijn zoon ontdekt de aanwijzing en gaat op een persoonlijke reis om zijn verdwenen vader te redden. Met de hulp van de onverschrokken krijgsvrouw Quorra, trekken vader en zoon door een ongelofelijk cyberuniversum. Ze voeren de ultieme strijd van goed tegen kwaad.

Ken jij nog films voor echte gamers?

2 reacties

  • Marcia van der Zwan

   16 september 2018 at 17:01

   Hij staat nog op mijn lijstje om te kijken. Ik ben benieuwd!

   Reageer

Laat een reactie achter

Je mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

Oog op de Toekomst is een website vol verhalen over aliens, post-apocalyptische werelden, zombies, klimaatverandering en toekomstige werelden in crisis. Oftewel: een blog compleet in het teken van Science Fiction.

© Marcia van der Zwan