Augustus: Berchtesgaden, Wenen en 11 nieuwe boeken

Augustus is voorbij gevlogen. Eindelijk kwam Oog op de Toekomst terug online met een nieuwe lay-out! Daarnaast ging ik voor mijn werk naar het prachtige Berchtesgaden (Duitsland) en Wenen (Oostenrijk). Ook voegde ik 11 boeken aan mijn collectie toe en ik las er 6.

Nieuwe boeken augustus 2018

11 nieuwe boeken in mijn kast

Eigenlijk zou ik in juli een solotripje naar London maken, maar wegens persoonlijke omstandigheden moest ik deze helaas afzeggen. Om mezelf te troosten deed ik een mega bestelling bij Awesomebooks en deze boeken kwamen begin augustus binnen. Ik kocht Shadows en Monsters van Ilsa J. Bick. Ook The Heart Goes Last (Margaret Atwood), The Last One (Alexandra Oliva), All the birds in the sky (Charlie Jane Anders), The Uninvited (Liz Jensen) en The Wanderers (Meg Howrey) vonden hun weg naar mijn boekenkast.

Ook had ik nog boekencheques liggen die ik een tijdje geleden won in de Facebook groep van Iedereen leest. Hiervan kocht ik Pest (Joost Devriesere) en Een uur en achttien minuten (Peter Zantigh).

Aan het einde van de maand ontving ik een recensie-exemplaar van VBK België, namelijk Nightflyers van George R.R. Martin. Ook kreeg ik Tsunami (Nico De Braeckeleer) van Baeckens Books.

Gelezen in augustus

Ik las 6 boeken

Ik las 0 recensie-exemplaren, 5 eigen boeken en 1 geleend boek. De teller ongelezen boeken staat op 90.

♥ Flashfall – Jenny Moyer
Rivieren – Martin Michael Driessen (b)
♥ Pest – Joost Devriesere
♥ Een uur en achttien minuten – Peter Zantingh
♥ The Wall – Wiliam Sutcliffe
♥ De acht bergen – Paolo Cognetti

* = recensie-exemplaar
(b) = recensie op boekvinder.be

Marcia in Berchtesgaden Marcia in Berchtesgaden

Berchtesgaden en Wenen

Ik had het geluk om voor mijn werk naar Duitsland en Oostenrijk te mogen reizen. Iedereen die mij kent weet dat ik ontzettend graag Duits spreek en gek ben op bergen. Een droombestemming dus! Het waren lange werkdagen, maar ik heb ontzettend genoten. In Wenen liep ik op mijn eerste dag overigens toevallig langs een Comic Book Store. Toen kon ik het toch niet laten om even vijf minuutjes pauze te nemen.

Wenen Comic Book Store

Ondertussen op het scherm

In augustus hielden Jimi en ik twee beamer-avondjes. Allereerst keken we The Jurassic Games, een film die een combinatie maakt van The Hunger Games en Jurasic Park. Ik verwachtte een zeer slechte film, maar was uiteindelijk aangenaam verrast.

Ook keken we La piel que habito met een prachtige hoofdrol voor Antonio Bandera. Het verhaal bleek een flinke mindfuck te zijn.

La Piel Que Habito

Ondertussen op Boekvinder.be

Hoewel Oog op de Toekomst pas halverwege augustus terug online ging – wegens de verhuizing naar een andere hosting en de creatie van een nieuwe lay-out – blogde ik op Boekvinder.be gewoon stug door. In augustus verschenen de volgende artikels online.

01/08: Een grenzeloze vriendschap
03/08: Deze 11 boeken las ik in juli
05/08: Lesbisch koppel zkt. spermadonor
07/08: 9 debuutromans van Vlaamse bodem
09/08: Kleurloosheid: de ondergang van de westerse wereld
13/08: Hoe onvoorspelbaar de rivier, zo ook de mens
15/08: 9 leestips voor vogelliefhebbers
17/08: Een wervelende zomer in de wilde natuur van Noord-Canada
20/08: De sleur van de apocalyps
22/08: Ik was opeens in de ban van de romantische brieven van Lara Jean
26/08: Een rijbewijs als symbool voor de vrijheid

Hoe was augustus voor jou?

4 reacties

 • Annemieke

  16 september 2018 at 10:30

  Klinkt als een fijne maand. <3
  Ik heb nog nooit gehoord van de Jurassic Games. Dat klinkt als iets wat mijn man misschien leuk vind haha.

  Reageer

  • Marcia van der Zwan

   16 september 2018 at 10:35

   Dat was het zeker! Ik kocht The Jurassic Games als cadeautje voor Jimi omdat hij elke filmavond (als grapje) voorstelt om Jurassic Park te kijken 😉

   Reageer

 • zwartraafje

  20 september 2018 at 15:55

  Huh, ik leer hier weer wat bij. In de eerste plaats dat jij sterke armspieren hebt want die stapel boeken op de eerste foto zou ik nooit op één hand kunnen dragen. Anderzijds dat er combinatie bestaat van Jurassic Parc en de Hunger Games. Daar had ik nog niet eerder van gehoord. Voor mij was augustus vrij rustig. Ik had een paar leuke bijpraat-dates met vriendinnen, ging naar Jazz Middelheim en naar de Jazz-wedstrijd die werd georganiseerd op Maanrock in Mechelen en mijn metekindje werd gedoopt. Als het wat rustiger voor je wordt laat je me maar iets weten dan kunnen wij ook nog eens bijpraten. 😉

  Reageer

  • Marcia van der Zwan

   22 september 2018 at 11:09

   Haha ik zeg vaak tegen mensen dat ik sterker ben dan ik eruit zie 😛 Maar dit was echt wel zwaar om die stapel met een hand vast de houden en met de andere de foto te maken. Ik ben blij dat het gelukt is zonder alle boeken te laten vallen. September wordt voor mij nog eventjes chaotisch – ik heb gisteren gehoord dat ik voor mn werk toch nog naar Londen ga – maar in oktober kunnen we hopelijk eindelijk afspreken 😀

   Reageer

Laat een reactie achter

Je mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

Oog op de Toekomst is een website vol verhalen over aliens, post-apocalyptische werelden, zombies, klimaatverandering en toekomstige werelden in crisis. Oftewel: een blog compleet in het teken van Science Fiction.

© Marcia van der Zwan