7 series over robots en tech

Ik geloof heilig in de komst van singularity, het moment waarop kunstmatige intelligentie de mens overtreft. Heel graag kijk ik dan ook naar series waarin technologie dan wel robots een grote rol spelen. Vandaag deel ik zeven kijktips met je.

Real Humans Season 1

Real Humans

In Real Humans krijgen menselijk uitziende robots, de zogenaamde hubots, een steeds grotere plaats in het dagelijks leven. Ze doen het huishouden, helpen de kinderen met hun huiswerk of werken in fabrieken. Ondertussen proberen de ‘echte mensen’ zo goed mogelijk om te gaan met de veranderingen in de maatschappij die de hubots met zich meebrengen. Terwijl sommigen deze nieuwe ontwikkeling omarmen, zijn anderen bang om vervangen te worden als werkkrachten, familie of zelfs minnaars. En dan zijn er ook nog eens de ‘vrije hubots’ ontworpen door David Eischer die hun eigen weg lijken te gaan.

series over robots

Black Mirror

De populaire reeks Britse televisieserie Black Mirror, bekroond met een internationale Emmy voor beste miniserie, onderzoekt het thema mens en technologie. Elke aflevering vertelt een apart verhaal over de snelle technologische ontwikkelingen van de 21e eeuw.

Westworld

De tv-serie Westworld is een duister avontuur over kunstmatig bewustzijn en de evolutie van de zonde. Het speelt zich af in het fictieve Westworld, een technologisch geavanceerd Western-themapark, dat volledig wordt bevolkt door synthetische androïds die Hosts worden genoemd. Deze komen tegemoet aan de wensen van de zwaar betalende bezoekers die Nieuwkomers worden genoemd. De Nieuwkomers kunnen doen wat ze willen in het park, zonder angst voor vergelding van de Hosts. Het park kent honderd verschillende hosts, die elk hun eigen verhaallijnen uitspelen.

Mr. Robot

Mr. Robot gaat over Elliot Alderson, overdag werkzaam bij een online securtiybedrijf, ’s nachts afctief als hacker. Door te hacken probeert hij zijn medemens te beschermen tegen bedreigingen. Op een dag wordt hij gerekruteerd door een onbekende man die ‘Mr. Robot’ op zijn jasje heeft staan. Mr. Robot vraagt Elliot om lid te worden van een hackerteam genaamd “fsociety”. Het doel van dit hackerteam is om het bedrijf waar Elliot werk te vernietigen.

series over robots

The Jetsons

Wie heeft er geen nostalgische herinneringen aan The Jetsons? Deze animatiereeks uit de jaren zestig speelt zich af in het jaar 2062. Het gezin leeft in een zeer futuristische toekomst – zo staan ze bijvoorbeeld dagelijks in de file met hun vliegende schotels en hebben ze een robot (Rosie) die het huishouden doet.

Almost Human

Almost Human speelt zich af in 2048, wanneer de oncontroleerbare evolutie van wetenschap en technologie heeft geleid tot een exponentiële toename van het aantal misdaden. Om hier tegen te vechten heeft het politiekorps een nieuwe policy: elke agent vormt een duo met een robot agent. Wanneer agent John Kennes ontwaakt uit een coma, moet ook hij de straat op met een android aan zijn zijde.

Terminator: The Sarah Connor Chronicles

Terminator: The Sarah Connor Chroniclesis een vervolg op de Terminator films. De serie volgt het leven van Sarah Connor en haar zoon John Connor, na de gebeurtenissen in Terminator 2: Judgment Day. Meer nog dan in de films wordt er ingegaan op de ontwikkeling van artificiële intelligentie. Verrassend goed.

Ken jij nog toffe series over robots en/of technologie?

6 reacties

 • Annemieke

  8 februari 2018 at 08:44

  Ik vond het eerste seizoen van de Sarah Connor Chronicles ook heel goed! Ik ben nog steeds erg benieuwd naar Westworld maar man wat moeten we nog veel kijken…

  Reageer

  • Marcia

   11 februari 2018 at 16:05

   Er is meer tijd in een dag nodig om series te kijken en boeken te lezen 😉

   Reageer

 • jelsiverhalen

  11 februari 2018 at 10:05

  De reeks battlestar Galactica (hm, twee reeksen Die van 1978 en de remake van 2004)
  De overlevenden van een de nederlaag op de vlucht voor de cylons, die hun scheppers willen uitroeien. Met de galactica als bescherming gaat de kleine vloot op zoek naar de Aarde.
  Maar of ze die vinden, dat weet ik, maar diegenen die de reeks niet gezien hebben, nog niet..
  Er is ook nog een vroegtijdig stopgezette reeks over het onstaan van de cylons. Caprica.

  Reageer

 • zwartraafje

  11 februari 2018 at 11:41

  Dankzij jou is het wel duidelijk dat er nog een heel deel series zijn die ik kan ontdekken. Ik heb immers nog maar drie reeksen van dit lijstje gezien. (Mr.Robot, the Jetsons en de Sarah Connor Chronicles) Van Battlestar Galactica heb ik (nog) niet alle seizoenen gezien.

  Reageer

 • Pingback: Bloggerlovin #24 | Zwartraafje

Laat een reactie achter

Je mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

Oog op de Toekomst is een website vol verhalen over aliens, post-apocalyptische werelden, zombies, klimaatverandering en toekomstige werelden in crisis. Oftewel: een blog compleet in het teken van Science Fiction.

© Marcia van der Zwan