Blindspot Movie Challenge 2018

Al twee jaar op rij wist ik niet te slagen in mijn Blindspot Movie Challenge, een uitdaging waarbij je twaalf vergeten films opschrijft om te kijken binnen een jaar. Twaalf films die je dus nog nooit gezien hebt, maar die je volgens jezelf wel gezien zou moeten hebben. Dit jaar besloot ik mijn uitdaging een beetje aan te passen: ik ga voor zes films en zes series omdat mijn seriecollectie het afgelopen jaar behoorlijk is opgelopen.

6 films op mijn lijstje

Allereerst neem ik drie films mee uit mijn Blindspot Movie Challenge van vorig jaar.

Blindspot Movie Challenge 2018

Under the Skin (Jonathan Glazer, 2013)

Stiekem vind ik het erg gênant dat ik van deze film enkel de trailer gezien heb. Ik had het goede voornemen om eerst het boek te lezen van Michael Faber te lezen, maar ik kwam eerlijk gezegd niet door de eerste hoofdstukken heen. Dus wie weet kijk ik – voor één keertje – gewoon eerst de film.

Never Let Me Go (Mark Romanek, 2010)

Ook dit is een typisch geval van ‘ik wil eerst het boek lezen’. Dus ik zet het boek van Kazuo Ishiguro gewoon ook op mijn lijstje voor 2018!

The Matrix (The Wachowski Brothers, 1999)

Mijn broer is groot fan van The Matrix, maar zelf heb ik het verhaal van Neo nog altijd alleen van horen zeggen. Waarneming: Onze alledaagse wereld is echt. Realiteit: Deze wereld is bedrog, een gedetailleerde leugen voortgebracht door oppermachtige machines met kunstmatige intelligentie die ons leven beheersen. Hoe cool klinkt dat?

Vervolgens voegde ik twee films aan mijn lijstje toe waarvan ik de DVD’s al in huis heb en eentje  waar ik al een tijdje nieuwsgierig naar ben.

Blindspot Movie Challenge 2018

Pandemic (John Suits, 2016)

Onlangs kocht ik deze film voor slechts 2 euro, een koopje dus. Ik weet enkel dat het verhaal gaat over een uitbrekende ziekte, maar het klinkt tof.

Chapppie (Neill Blomkamp, 2015)

Van de regisseur Neill Blomkamp zag ik afgelopen jaar Elysium en District 9, twee films die ik allebei verrassend goed vond. Daarom wil ik ook heel graag weten of Chappie net zo’n toffe film is.

I Origins (Mike Cahill, 2014)

Deze film over moleculaire biologie staat ook op mijn lijstje om te kijken.

Film Pandemic

6 Series op mijn lijstje

Aangezien ik geen Netflix heb, consumeer ik al mijn series via televisie of dvd. Ik ben vaak in de bibliotheek te vinden, maar heb ook een verslaving ontwikkeld wat betreft dvd´s aanschaffen. Deze series uit eigen collectie hoop ik dit jaar te zien.

Blindspot Movie Challenge 2018

Generatie B

Deze serie is gebaseerd op het boek Hoe de wereld perfect functioneert zonder mij van Joost Vandecasteele, één van mijn favoriete Vlaamse schrijvers. Op televisie zag ik de reeks, maar op de een of andere domme manier miste ik de laatste aflevering. Gelukkig kreeg ik de dvd-box in mijn kerstpakket. Nu ben ik van plan om de hele serie te kijken in 2018.

Als de dijken breken

Deze serie mistte ik compleet op televisie, terwijl de premisse – het verhaal gaat over een hedendaagse watersnoodramp waardoor het westen van Nederland en een deel van Vlaanderen onder water komt te staan – me enorm aanspreekt. Gelukkig wist de Sint raadt en gaf hij me de dvdbox. Ik kan niet wachten.

Les Revenants

Aan het shoppen voor kerstcadeautjes besloot ik ook iets voor mezelf te kopen: de dvd-box met twee seizoen van Les Revenants. Ik heb ooit een aantal afleveringen van deze Franse topper gezien, maar nooit alles. Daar kan nu verandering in komen!

Blindspot Movie Challenge 2018

Extant

In Extant keert astronaut Molly Woods terug van een solomissie van dertien maanden in de ruimte en ze is niet alleen. Tijdens haar ruimtereis is ze op onverklaarbare manier zwanger geworden.  Wanneer er meer duidelijk wordt over de dertien maanden die ze in de ruimte heeft doorgebracht blijkt dat één gewaagde missie in staat is om de gehele menselijke geschiedenis te veranderen.

The 4400, seizoen 2

Aan het einde van 2017 keken Jimi en ik het eerste seizoen van The 4400, een toffe serie over 4400 vermiste mensen die opeens allemaal tegelijk terugkeren. Hoewel de Special Effects soms wat knullig waren, was het verhaal zo spannend dat het ons niet kon deren. Ondertussen zijn we begonnen aan seizoen twee en het is nog net zo spannend en mysterieus.

The 100, seizoen 2

Van The 100 heb ik enkel het eerste seizoen gezien, maar onlangs kocht ik ook seizoen twee. Aangezien Jimi hier nog niets van heeft gezien, verwacht ik dat we dit jaar samen vanaf het begin zullen gaan kijken.

Welke films en series wil jij absoluut kijken dit jaar?

Blindspot Movie Challenge 2018: Series

15 reacties

 • Evi

  9 januari 2018 at 08:45

  The 100 wil ik ook nog heel graag zien. Dit is ook omdat vrienden van mij constant zeggen dat ik hem zeker eens moet kijken. Ik ben er zelf gewoon nog niet aan toegekomen. Voor de rest staat er in deze lijst niet direct iets wat ik ook direct zou willen kijken. Toch snap ik je wanneer je het hebt over ik wil eerst het boek lezen en dan de film kijken. Dat heeft er voor gezorgd dat ik zelf heel veel films nog niet gezien heb omdat ik heb boek nog wil lezen.

  Reageer

 • Evelyne

  9 januari 2018 at 10:31

  I origins is jammer genoeg nooit op dvd verschenen bij ons (ik zoek er al jaren naar om hem voor de bib aan te kopen). Hij is wel al 2x uitgezonden op CAZ, misschien zenden ze hem er binnenkort nog eens uit, kan je meteen kijken. 🙂

  Reageer

  • Nanneke

   9 januari 2018 at 11:11

   Oh, dan heb ik I Origins al 2 keer gemist, want het lijkt me een interessante film. Ik hou het in de gaten. Bedankt voor de tip!

   Reageer

  • Marcia

   9 januari 2018 at 21:02

   Oei ik moet dus de tv-gids in de gaten gaan houden! Ik denk dat ik ook kennisgemaakt heb met deze film doordat ik ooit eens een trailer op tv zag – en vervolgens zo dom was om de film niet op te nemen :p

   Reageer

 • Nancy

  9 januari 2018 at 11:16

  Ik ben ook wel benieuwd naar Pandemic (gebaseerd op het gezelschapsspel?) en I Origins.
  Ik moet beginnen aan seizoen 4 van The 100 en ook Orphan Black seizoen 3 wil ik verder bekijken. Ook Rebound seizoen 2 staat nog op mijn te bekijken lijst.
  Ik moet de nieuwe Star Wars-film (The Last Jedi) dit jaar nog bekijken.
  Momenteel ben ik bezig met The Magicians seizoen 1. Het boek trok me nooit aan, maar de serie wel.

  Reageer

  • Marcia

   9 januari 2018 at 21:02

   Ik wil Pandemic zo graag eens spelen!! Ik denk overigens niet dat de film er iets mee te maken heeft, al zou dat wel een coole gedachte zijn: van bordspel tot blockbuster 😀

   Reageer

 • Karlijn

  9 januari 2018 at 21:41

  Als je niet door de eerste hoofdstukken van Under the Skin kwam, dan heb ik weinig goed nieuws over de film voor je, want die is redelijk traag/langzaam/vaag en het duurt erg lang voordat het op gang komt (en zelf daar kun je vraagtekens bij zetten of er überhaupt een beetje voortgang in zit).

  Reageer

  • Marcia

   15 januari 2018 at 21:35

   Vorige keer dat ik aan het boek begon, was ik wel juist met vrienden onderweg naar Londen. Dus ik wijt het feit dat ik er niet doorheen kwam vooral aan de onrustige treinreis XD ik hoop dat een tweede poging beter zal gaan haha!

   Reageer

 • Jessica

  9 januari 2018 at 22:04

  O! Mijn vriend en ik vonden Chappie echt zó leuk! 😀

  Reageer

 • zwartraafje

  12 januari 2018 at 17:01

  De nieuwe Star Wars staat nog steeds op ons lijstje. Eerst was manlief zien, nu ben ik al een hele poos ziek én tja, de andere filmgangers gaan het natuurlijk niet fijn vinden wanneer er een zeehondje door de special effects heen aan het hoesten is. De tweede Fantastic Beasts film ben ik zelf ook heel nieuwsgierig naar. Oh en naar het schijnt is er ook een nieuwe opkomst van Guardians of the Galaxy. Die wil ik ook wel zien.

  Reageer

  • Marcia

   15 januari 2018 at 21:36

   De nieuwe Star Wars heb ik ook nog niet gezien.. en van Fantastic Beasts heb ik zelfs de eerste niet gezien, weet niet of ik die moeite nog ga doen. Oeps!

   Reageer

 • Annemieke

  13 januari 2018 at 14:46

  Ik heb dus nog met Les Revenant in mijn handen gestaan afgelopen dinsdag haha. Maar toch niet meegenomen. Ik ben wel benieuwd of je het leuk vind. En yeay, meer The 4400!

  Reageer

  • Marcia

   15 januari 2018 at 21:37

   Ik heb denk ik ooit de eerste twee afleveringen van les revenants gezien en toen vond ik dat heel goed – geen idee alleen waarom ik de rest dan niet gekeken heb haha XD

   Reageer

Laat een reactie achter

Je mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

Oog op de Toekomst is een website vol verhalen over aliens, post-apocalyptische werelden, zombies, klimaatverandering en toekomstige werelden in crisis. Oftewel: een blog compleet in het teken van Science Fiction.

© Marcia van der Zwan