Mijn leesdoelen voor 2018

Veel mensen starten het jaar met goede voornemens, maar daar doe ik uit principe niet aan mee. Wel stel ik ieder jaar trouw leesdoelen op – al lukt het me nooit ze allemaal te halen. Wie weet is het anders in 2018.

80 boeken lezen

Net als afgelopen jaar stel ik mijn Goodreads Challenge in op 80 boeken. Op deze manier ervaar ik geen enkele stress en weet ik dat ik het doel sowieo ga halen. Meestal lees ik namelijk meer dan 100 boeken per jaar. Maar je weet immers nooit wat het jaar zal brengen.

20 boeken van eigen bodem

Afgelopen jaar las ik meer dan dertig boeken van eigen bodem en ik hoop opnieuw veel te lezen van Nederlandse en Vlaamse auteurs – of het nu science fiction is of literatuur, dat maakt me weinig uit. Het is gewoon fijn om ook te genieten van alle talenten die er in ons eigen taalgebied te vinden zijn. En ook zij verdienen aandacht op (boeken)blogs.

5 klassiekers lezen

Ieder jaar probeer ik ook een aantal klassiekers te tackelen. Voor 2018 staat The day of the Triffids op mijn programma, alsook Dat gebeurt hier niet (Sinclair Lewis). Voor de rest ga ik zien wat het jaar op mijn pad brengt.

Ongelezen boeken terugbrengen tot 40

Voor het derde jaar op rij ga ik proberen het aantal ongelezen in mijn kast flink te verminderen. Drie keer is scheepsrecht toch?! Dat ik maar al die ongelezen pareltjes in mijn eigen kast mag ontdekken in 2018.

Wat zijn jouw leesdoelen voor het nieuwe jaar?

Haul November 2017

10 reacties

 • Mijn Brein is een Boekenkast

  2 januari 2018 at 08:06

  Succes met je doelen, Marcia 😀 80 is zeker een mooi aantal, ik ga voor de 50 dit jaar. En hoera voor boeken van eigen bodem B-)

  Reageer

 • Annelies

  2 januari 2018 at 19:19

  Succes met je leesdoelen! Leuk dat je ook voor boeken van eigen bodem gaat.

  Reageer

  • Marcia

   2 januari 2018 at 21:15

   Ik vind het altijd tof om van Nederlandse en Vlaamse auteurs te lezen 🙂

   Reageer

 • katrienw

  2 januari 2018 at 22:23

  52 boeken lezen en vooral die to be read stapel zoveel mogelijk wegwerken!

  Reageer

  • Marcia

   9 januari 2018 at 20:58

   Lijkt me een goede uitdaging! Veel succes 🙂

   Reageer

 • Annemieke

  5 januari 2018 at 19:51

  Succes! 80 Is een mooi aantal. Ik ga voor 60. Ik heb eigenlijk ook elk jaar wel het doel om 5 klassiekers te lezen. 🙂

  Reageer

 • daenelia

  6 januari 2018 at 14:07

  Mooi doel, 80 boeken. Ik heb geen doen, ik lees gewoon stug door. Maar mijn TBR stapeltje is al aardig geslonken. Ik denk nu dat ik dit jaar vooral ga her-lezen. Ik ben nu op een leeftijd dat er voldoende boeken zijn die ik als tiener las en die ik best nog wel eens wil lezen. Zoals Dune van Frank Herbert. Die hele serie lees ik nu voor het eerst in het Engels. Best raar, want ik ken grote gedeeltes hele goed in het Nederlands (en het is ook goed vertaald). Ik ben wel al blij dat ik vorig jaar meer gelezen heb dan de jaren daarvoor. Als ik dit jaar weer zoiets doe, ben ik tevreden.

  Reageer

 • zwartraafje

  9 januari 2018 at 18:23

  Daar wens ik je alvast heel veel succes bij. Mooi om te zien hoe ieder zijn eigen leesdoelen heeft. Ik ga me bijvoorbeeld niet specifiek focussen op klassiekers of boeken van eigen bodem. Wel hoop ik zoveel mogelijk ongelezen boeken uit mijn kast(en) te lezen. Dat aantal mag gerust wat lager komen dus ik hoop dat dit me in 2018 beter afgaat als het voorbije jaar. Misschien ga ik ook af en toe Kathleen’s Verbeelding-leeschallenge lijstje een keer afgaan want daar staan eigenlijk heel leuke dingen tussen.

  Reageer

Laat een reactie achter

Je mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

Oog op de Toekomst is een website vol verhalen over aliens, post-apocalyptische werelden, zombies, klimaatverandering en toekomstige werelden in crisis. Oftewel: een blog compleet in het teken van Science Fiction.

© Marcia van der Zwan