Duizend hartjes voor de science fiction boekhandel in Malmö

Ik kon mijn geluk niet op toen ik op de vooravond van mijn vertrek naar Malmö ontdekte dat er in deze stad een boekwinkel is die zich compleet op mijn favoriete genre richt. We waren nog geen twee uur in Malmö of we liepen ’toevallig’ langs de Science Fiction Boekhandel. Ik kan er toch ook niets aan doen dat mijn vriend niet kan kaartlezen?! Op dit moment begon in ieder geval mijn vreugdedansje en mijn eerste bezoek aan deze geweldige winkel. Dat twee dagen later gevolgd werd door een tweede bezoekje. Boeken heb je immers nooit genoeg. Zeven mooie boeken mochten mee terug naar België.

Science Fiction Boekhandel MalmöScience Fiction Boekhandel Malmö

Boeken, merchandising en meer

De Science Fiction boekhandel in Malmö is de place to be voor echte geeks. Naast een enorm aanbod van de meest fantastische Science Fiction boeken, verkopen ze toffe merchandising rond Harry Potter, Star Wars, Doctor Who en nog veel meer fandoms. Ook de collectie bordspellen en dvd’s was voortdurend om mijn aandacht aan het roepen. Maar ik kwam voor de boeken en dus ploos ik alle kasten plank voor plank uit.

Science Fiction Boekhandel MalmöScience Fiction Boekhandel MalmöScience Fiction Boekhandel Malmö

Ook voor internationale lezers

Het overgrote deel van het aanbod is Engelstalig, wat wel handig is voor een boekwinkel in Zweden. Het is natuurlijk super leuk om je favoriete boeken in een andere taal te zien. Het is echter nog leuker om daadwerkelijk boeken te zien die je zelf kunt lezen en begrijpen.

Science Fiction Boekhandel MalmöScience Fiction Boekhandel MalmöSF Bokhandeln Malmo Haul

De buit

Tijdens mijn eerste bezoekje hield ik me nog een beetje in en kocht ik uiteindelijk slechts drie boeken, allemaal afkomstig uit de REA (oftewel: de sale – meteen al mijn favoriete Zweedse woord). Ik kocht The Call (Peadar O’Guilin), een boek waar ik dezelfde avond in begon en de volgende ochtend uitlas in het heerlijk zachte bed van ons appartement. Verder gingen Flashfall (Jenny Moyer) en The Burning Light (Bradley P. Beaulieu en Rob Ziegler) met me mee naar huis. De eerste twee titels stonden al een tijdje op mijn verlanglijstje, maar de The Burning Light was compleet nieuw voor mij. Het verhaal sprak me echter meteen aan en voor zo’n spotprijs kon ik deze novella niet laten liggen.

SF Bokhandeln Malmo HaulSF Bokhandeln Malmo Haul

De buit #2

Natuurlijk kon ik moeilijk drie dagen in Malmö doorbrengen zonder een tweede bezoekje aan de Science Fiction Boekhandel. En deze tweede keer ging het helemaal mis. Mijn oog viel direct op een boek waar ik nog nooit van gehoord had, Remake van Ilima Todd, vanwege de toffe cover. De flaptekst deed me denken aan Uglies en maakte me nieuwsgierig naar meer. Toen ik bij de boekenkast met nieuwe boeken het vervolg Resist ontdekte, besloot ik meteen de eerste twee boeken deze serie aan te schaffen. Even twijfelde ik nog, want ik had ook The Long Way to a Small Angry Planet en A Closed and Common Orbit van Becky Chambers zien staan, boeken die al lange tijd op mijn verlanglijstje staan. In tijden van twijfel wend ik me altijd tot vriendlief Jimi – in de hoop dat hij de voice of reason zou zijn en zou zeggen dat ik genoeg ongelezen boeken thuis heb – maar helaas: Jimi moedigde me aan om gewoon alle vier de boeken mee naar huis te nemen. Dus dat heb ik dan maar gedaan. Maar even eerlijk, dit zijn toch mooie souvenirs?

Breng jij op vakantie ook altijd een bezoekje aan de lokale boekhandel?

Science Fiction Boekhandel Malmö

16 reacties

 • Evelyne

  27 juli 2017 at 09:43

  Oh ja, op reis dweil ik gewoon alle boekhandels af die ik kan vinden 😉

  Mijn souvenirs van reizen zijn geen prullen, maar boeken, van elk boek in mijn boekenkast kan ik zeggen waar ik het gekocht heb (als dat op reis was). Zo kwam ik vorig jaar na 5 dagen Londen met 5 boeken thuis, niet slecht (en ik heb er toch al 1 van gelezen ondertussen!).

  Reageer

  • Marcia

   27 juli 2017 at 16:52

   Ik denk dat ik vanaf nu ook enkel nog boeken als souvenirs ga aanschaffen 😀 heb er ondertussen al twee van de zeven gelezen!

   Reageer

 • readinge

  27 juli 2017 at 12:30

  Ik ben in Stockholm bij de Science Fiction Bokhandeln geweest, en ik was meteen verliefd! Zo geweldig daar! Deze waar jij naartoe gegaan bent is trouwens een stuk netter ingedeeld, van wat ik van de foto’s kan afleiden. In die van Stockholm was het zo druk dat het net een rommeltje leek.

  Reageer

  • Marcia

   27 juli 2017 at 16:53

   In Malmö was het inderdaad heel netjes ingericht. Stiekem wil ik nu extra graag een keertje naar Stockholm om het filiaal daar eens te bezoeken XD ik denk dat ik vanaf nu enkel vakantie’s boek op basis van de aanwezige boekhandels.. 😛

   Reageer

 • dominds

  27 juli 2017 at 14:34

  Wat een leuke winkel, het ziet er echt mooi uit daarbinnen! Leuke aankoopjes heb je gedaan, ik kende eerlijk gezegd nog geen enkel boek ervan 🙂

  Reageer

 • Annemieke

  27 juli 2017 at 15:33

  De beste souvenirs. And yeay The Long Way to a Small and Angry planet en het vervolg. Ik heb net het ebook gekocht en de tweede had ik al eens gekregen vorig jaar dus misschien komen we er alle twee aan toe dit jaar nog. 😉 Ik las dat je The Call heel leuk vind. Ik twijfel nog steeds of ik dat boek eens zal aanschaffen.

  Je ziet er echt zo happy uit op de foto’s. Leuk. 😀

  Reageer

  • Marcia

   27 juli 2017 at 16:54

   haha ja ik ben echt een blij ei op deze foto’s XD ik liep heel de tijd enthousiast heen en weer door de winkel.. die mensen zullen ook wel gedacht hebben wat een rare XD haha

   Reageer

 • katrienw

  27 juli 2017 at 17:58

  Heel vaak eigenlijk wel. Maar ik koop er niet vaak iets omdat ik vooral Nederlandstalige boeken lees. Leve vakanties in Nederland dus of gewoon in eigen land ;). Maar ik vind het zo leuk om er gewoon rond te wandelen, de sfeer op te snuiven en op boeken te stoten waar ik bv. de Nederlandse versie al van las. Heerlijk!

  Reageer

  • Marcia

   27 juli 2017 at 21:58

   Ik vind het ook super leuk om mijn favoriete boeken in andere talen tegen te komen 🙂

   Reageer

 • melissasbookworld

  27 juli 2017 at 18:58

  ohhh die boekenwinkel ziet er echt hemels uit!! En helemaal tof als er dan veel nog onbekende boeken tussen staan – wel minder voor je bankrekening haha.

  Reageer

 • Lalagè

  27 juli 2017 at 19:49

  Wat heerlijk dat je deze tegenkwam! Ik ga in andere plaatsen graag naar de bibliotheek, waar ik dan niets kan lenen, zodat ik niet met een loodzware koffer naar huis ga 😉

  Reageer

  • Marcia

   27 juli 2017 at 21:58

   Haha ja dat is misschien slimmer :p maar het was het dragen waard; ik ben heel blij met mijn nieuwe boekjes!

   Reageer

 • zwartraafje

  28 juli 2017 at 21:31

  Natuurlijk kan je die winkel niet zo maar voorbij wandelen. Je ziet ook echt op de foto’s dat het vooruitzicht om tussen die boeken te snuisteren je gelukkig maakt. Die winkel nodigt er ook echt wel toe uit als ik je foto’s zie. Klein beetje jammer dus dat we er helemaal voor naar Zweden moeten want ik vrees dat ik daar niet snel zal komen. Oh ja, mocht Jimi nog steeds je blog (én de reacties volgen) … super dat je haar hebt overtuigd om de boeken toch mee te nemen. Wie weet was Marcia nu anders (net als ik nadat ik heel verantwoord een boek terug in het winkelrek heb geplaatst) ontgoocheld omdat ze die boeken in Zweden heeft achtergelaten.

  Reageer

  • Marcia

   30 juli 2017 at 16:33

   Ik heb je reactie net hardop aan Jimi voorgelezen en hij vond het heel lief van je <3

   Reageer

 • Karlijn

  2 augustus 2017 at 16:19

  Oooh, wat mij betreft mogen ze best een filiaal van deze boekwinkel in Nederland openen!

  Reageer

  • Marcia

   6 augustus 2017 at 14:10

   Jaaaa! Al heb ik liever België dan :p

   Reageer

Laat een reactie achter

Je mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

Oog op de Toekomst is een website vol verhalen over aliens, post-apocalyptische werelden, zombies, klimaatverandering en toekomstige werelden in crisis. Oftewel: een blog compleet in het teken van Science Fiction.

© Marcia van der Zwan