Cook & Book: brunchen met boekenvriendinnetjes

Zondag 26 maart was het tijd voor een uitstapje met boekenvriendinnetjes Audrey, Sasha en Laure. We gingen brunchen bij Cook & Book in Brussel – een mega grote boekhandel en restaurant in één. Het eten was heerlijk en ook de boekhandel was er eentje om in te lijsten. Een fotoverslag.

Cook & Book BrusselCook & Book BrusselCook & Book Brussel

Een overheerlijke lunch

Aangekomen bij Cook & Book namen we plaats aan een tafeltje in de zon. Hoera, de lente is eindelijk begonnen! Na wat gelachen te hebben om mijn gebrekkige Frans kregen we heerlijk eten geserveerd. Ik at een hamburger op Italiaanse wijze – met mozzarella en pesto – en daarna nog een heerlijke chocolade muffin met vanille ijs. Dit is overigens duidelijk een voorbeeld van een moment waarop ik faal als blogger. Ik heb er geen seconde aan gedacht om foto’s te maken van mijn eten. Het was veel te lekker om me daar mee bezig te houden. Bovendien hadden we het veel te druk met bijkletsen.

Cook & Book Brussel

Het ultieme vakantiegevoel

Ik kreeg echt een vakantiegevoel. Niet alleen door het heerlijke zonnig weer, maar ook door de locatie. Cook & Book ziet eruit als één groot vakantiepark. Ik zou hier gerust een aantal zomerdagen willen doorbrengen.

Cook & Book BrusselCook & Book Brussel

Een bijzonder mooie boekwinkel

Na het overheerlijke eten was het tijd om de boekwinkel onveilig te maken. Wat een fantastische inrichting! Er hangen boeken aan het plafond en iedere ruimte ziet er anders – maar opnieuw gezellig uit. En de boekhandel is zo groot! Qua inrichting is dit absoluut de mooiste boekhandel in België (die ik tot nu toe gezien heb..).

Cook & Book BrusselCook & Book BrusselCook & Book BrusselCook & Book Brussel

Ook voor Engelstalige lezers

Het enige nadeel is het feit dat het overgrote deel van de boeken Franstalig is. Zoals al eerder aangehaald is mijn Frans niet al te best, dus helaas kon ik een groot deel van het assortiment wel overslaan. Er was gelukkig ook een Engelstalig gedeelte, maar uiteindelijk ging ik met lege handen naar huis.

Cook & Book BrusselCook & Book Brussel

Na de heerlijke brunch én de speurtocht naar de Franstalige kinder- en jeugdboeken zijn we ook nog naar centrum Brussel gegaan voor de Waterstones en een terrasje. Een heerlijke dag met boekenvriendinnen dus!

Ken jij Cook & Book al?

13 reacties

 • Audrey

  28 maart 2017 at 08:17

  OOOH! Het was echt zo leuk! Mijn verslagje komt ook nog online! En ps: mooie foto’s weer! 🙂

  Reageer

  • Marcia

   29 maart 2017 at 20:17

   Ik vond het ook super gezellig! We moeten vaker zulke leuke dingen doen. Ik ben benieuwd naar jouw verslagje 😀

   Reageer

 • Mijn Brein is een Boekenkast

  28 maart 2017 at 15:07

  Wauw wat een prachtige boekhandel 😮 Nog nooit van gehoord, maar het feit dat het Franstalig is verklaart wel waarom haha 😀

  Reageer

  • Marcia

   29 maart 2017 at 20:17

   haha ja dat Franstalige is toch een minpuntje helaas :p

   Reageer

 • readinge

  28 maart 2017 at 23:44

  Ohja, België is natuurlijk deels Franstalig! Super grappig eigenlijk hoe je in je eigen land, verschillende talen qua boeken kan kopen. Ik zou zelf dat het gevoel hebben dat ik in een heel ander land belandt zou zijn. En wauw! Wat ziet die boekhandel er inderdaad prachtig uit zeg!!!

  Reageer

  • Marcia

   29 maart 2017 at 20:18

   Ik had eigenlijk ook heel de zondag het gevoel dat ik op vakantie was – dat maakte het stiekem des te leuker 😀

   Reageer

 • Marika van der ZWan

  29 maart 2017 at 15:45

  Die boekhandel ziet er inderdaad prachtig en gezellig uit. Lastig voor ons dat veel boeken in het Frans geschreven zijn. Leuk verslag van een, zo te lezen, gezellige dag.

  Reageer

  • Marcia

   29 maart 2017 at 20:19

   Die Franse boeken waren inderdaad een beetje te moeilijk voor mij, al hadden ze bijvoorbeeld ook Nijntje. Dat was misschien wat meer op mijn niveau 😉

   Reageer

 • zwartraafje

  29 maart 2017 at 21:43

  Oh, dat Frans zou voor mij ook een ramp zijn maar wel een super leuke daguitstap in tof gezelschap. Nadien nog even bij de Waterstones langs gaan is natuurlijk ook geen straf. 🙂

  Reageer

  • Nancy

   30 maart 2017 at 14:13

   Liesbet: misschien moeten wij ook eens denken aan een dergelijk bezoekje 😉

   Reageer

 • Annemieke

  2 april 2017 at 11:10

  Oh Cook & Book klinkt wel heel leuk. Jammer van het frans, haha, 😉

  Reageer

  • Marcia

   2 april 2017 at 11:26

   Haha als het Nederlandstalige boeken waren, dan bleef ik daar gewoon permanent wonen XD dus misschien is het maar beter dat het overgrote deel Franstalig is..

   Reageer

Laat een reactie achter

Je mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

Oog op de Toekomst is een website vol verhalen over aliens, post-apocalyptische werelden, zombies, klimaatverandering en toekomstige werelden in crisis. Oftewel: een blog compleet in het teken van Science Fiction.

© Marcia van der Zwan