Hoe mijn book buddies me altijd opvrolijken

Als je mij een beetje kent, dan weet je dat ik een grote mond heb maar tegelijkertijd ook heel gevoelig ben. Ik leef in uitersten: ik ben boos of ik ben blij, ik ben vrolijk of ik ben verdrietig. Ik doe iets voor 100% of ik doe het niet – een tussenfase heb en ken ik niet. En dan komt het weleens voor dat ik me opeens ongelukkig voel. Of het nu voortkomt uit vermoeidheid, frustraties of iets uit mijn persoonlijk leven, er zijn dagen dat het lijkt alsof alles tegenzit. Maar dan zijn er die fantastische book buddies in Brugge, die me keer op keer door mijn slechte humeur weten te slepen.

Sleepover2017-02

Van leesclub tot vriendinnen

De Dear Book Nerd Book Club bestaat ondertussen al meer dan een jaar en een aantal van deze meiden zijn echte vriendinnen geworden. We zien elkaar ook af en toe buiten de leesclub, maar dat maakt voor de inhoud van onze gesprekken nauwelijks verschil. We praten over boeken, boeken, boeken. We fangirlen over boeken, boeken, boeken. Natuurlijk passeert er af en toe een anekdote uit het echte leven (liefdesverdriet, vakantieplannen, ons werk of andere aspecten van het volwassen worden), maar onze fictieve levens voeren de boventoon. We raden elkaar boeken aan of af, behoeden elkaar voor spoilers (of juist niet) en bespreken de nieuwste releases.

Hoewel – of juist doordat – boeken ons voornamelijke gespreksonderwerp zijn, voel ik me na zo’n ontmoeting altijd beter. Ik kom thuis met stralende oogjes en een glimlach van hier tot Tokio. Mijn ouders horen zelfs door de telefoon dat ik goedgemutst ben en vragen lachend of ik alweer in een boekhandel overnacht heb. Frustraties en verdriet zijn vergeten en zelfs woede is weggesijpeld onder een laagje nieuw leesvoer.

Best Book Buddies

Wat een fantastische meiden

En dat allemaal dankzij deze fantastische meiden. Die met hun harde gelach, hun hypere gefangirl en hun overdadig enthousiasme zich kunnen meten met mijn Hollandse luidruchtigheid. Die even recht door zee communiceren en evenveel (of zelfs meer!) van boeken houden als ik. Die me het gevoel geven dat ik mag zijn wie ik ben. Ook al vind ik hun favoriete boeken niet altijd net zo leuk als zij. Of gaat mijn voorkeur naar sandalen met minder glitters (sorry Laure!).

De leesclub in Brugse Boekhandel is als een warm bad waarin ik mezelf onderdompel na een slechte week. Ik kom er gerimpeld van het lachen uit. Voldaan en schoon: na een meeting met de Dear Book Nerd Book Club kan ik de wereld aan!

Heb jij ook van die fijne (book) buddies in je leven?

7 reacties

 • Audrey

  3 juli 2017 at 09:04

  Wauw, ik weet even niet meer wat ik moet zeggen. Ik denk dat ik op het randje sta van een gelukkige huilbui… 😉 (Echt, serieus.) Het maakt me zo ontzettend blij dat je je zo voelt als je naar of van de leesclub komt, want weet je: dat is is hoe ik me ook altijd voel. Dolgelukkig, en met een glimlach op mijn gezicht dat niemand meer stukkrijgt… Dit artikel is verreweg het mooiste compliment dat ik ooit heb gekregen voor Dear Book Nerd Book Club. Ik wil gewoon dat iedereen gelukkig is. En het doet me zoveel plezier dat iedereen dat is en dat we geweldige vriendinnen zijn geworden erbovenop. ❤️

  Reageer

  • Marcia

   3 juli 2017 at 21:04

   Best book buddies voor ever <3 en het is voor het eerst dat ik iemand een gelukkige huilbui heb bezorgd met mijn blog denk ik.. hihi!

   Reageer

 • Ellis - www.cinderellis.nl

  3 juli 2017 at 09:48

  <3 Liefde. Mooi!

  Reageer

 • Annemieke

  4 juli 2017 at 11:01

  Wat mooi en fijn dat dit jou dit zo brengt. Je foto’s zien er ook uit als een gekke maar gelukkige boel.

  Reageer

 • zwartraafje

  6 juli 2017 at 12:06

  Zo mooi om te lezen. Als het heen -en weer rijden wat minder vermoeiend was zou ik ook wel eens mee komen sjauwelen met jullie boekenclub. Nu doe ik dat maandelijks met Nancy -en af en toe met mijn buurvrouw. Gelukkig kan ik frequenter ook online met mede-liefhebbers over ons favoriete onderwerp praten want niet iedereen van mijn vrienden is even gek van lezen als ik. Het bloggen heeft me echt heel wat mensen met dezelfde passie leren kennen én dat vind ik nog steeds één van de mooiste dingen die mijn blog me heeft opgeleverd.

  Reageer

 • Pingback: Wat ik zo leuk vind aan het bloggen | Zwartraafje

 • Pingback: Blogger Lovin #21 | Zwartraafje

Laat een reactie achter

Je mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

Oog op de Toekomst is een website vol verhalen over aliens, post-apocalyptische werelden, zombies, klimaatverandering en toekomstige werelden in crisis. Oftewel: een blog compleet in het teken van Science Fiction.

© Marcia van der Zwan