Logeren in de Brugse Boekhandel

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Afgelopen weekend kwam voor een aantal Vlaamse boekenfans (inclusief mijzelf) hun grootste droom uit. We mochten met de Dear Book Nerd Book Club overnachten in de Brugse Boekhandel. En dat niet alleen: nee, de enige echte Sara Zonneveldt kwam langs om te praten over haar debuut DrOmEN. Het werd een fantastische nacht!

Een fotoverslag

Ik ga geen uitgebreid verslag schrijven over deze gezellige avond. Als je alle ins en outs wilt weten raad ik je aan een kijkje te nemen op de blog van organisator Audrey. Aan de hand van mijn foto’s ga ik je gewoon van de sfeer laten proeven.

Rond 15u arriveerde ik in de Brugse Boekhandel, waar ik meehielp de winkel te versieren. De boeken van Sara werden klaargelegd, we hingen de speciale DrOmEN kussenslopen aan het plafond (die de deelnemers bij aankoop van het boek kregen), zetten de stoeltjes voor het interview klaar en dekten de tafel.

Daarna aten we nog snel een ijsje in het door toeristen druk bevolkte centrum van Brugge en toen arriveerde Sara met haar familie in de boekhandel. Naar traditie van de Brugse Boekhandel kreeg Sara meteen haar eerste taak: het signeren van een stoel. Alle auteurs die voor een boekpresentatie, lezing of interview in de boekhandel zijn geweest krijgen deze super leuke eer.

Niet veel later kwamen de eerste gasten van het evenement. Allereerst gingen we met z’n allen spaghetti eten in de tuin van de boekhandel. Het was heerlijk – super bedankt aan die lieve mensen van de Brugse Boekhandel om voor zoveel mensen te koken! We hoefden niet eens de afwas te doen..

Een interview en een signeersessie

Vervolgens was het tijd voor een interview met Sara. Audrey had dit heel leuk voorbereid; onder alle stoelen zaten briefjes geplakt met quotes uit het boek en van Sara’s wattpad profiel. Op deze manier kwamen verschillende thema’s aan bod in dit interactieve auteursgesprek.

Daarna was het tijd voor een signeersessie. Sara nam voor iedereen de tijd en schreef persoonlijke verhaaltjes in alle boeken. Ook kon je natuurlijk met deze debutante op de foto!

Moge de beste boekenfan winnen

Vervolgens was het tijd voor de Book Games. Audrey had een enorm toffe quiz in elkaar gezet. Van covers herkennen, beginzinnen raden, wie ben ik? met boekpersonages en emoticons die een boek uitbeelden – iedere ronde wist opnieuw onze kennis van het Young Adult genre op de proef te stellen. Het was een enorm leuk spel!

Ook deden we nog de rip it or ship it book tag en daarna bleven we gewoonweg maar kletsen. Over boeken, maar ook over andere dingen. Tegen 3u30 werd het tijd om te gaan slapen.

Gedurende de hele avond deden we trouwens – helemaal in stijl van de geheime briefjes in DrOmEN – een message party. Iedereen had een naam en een bijbehorende envelop (ik was #Dennis) en zo kon je stiekem briefjes naar elkaar schrijven.  De volgende ochtend had ik echt veel meer briefjes dan verwacht en er stonden super lieve en leuke dingen in. Echt een tof concept!

De volgende ochtend gingen we heerlijk ontbijten in de tuin en veel te snel vertrok iedereen weer richting huis. Ik bleef nog even helpen opruimen en ging toen met het treintje terug naar Gent.

Al met al was het een super geslaagde nacht met een heleboel leuke mensen! Een dikke merci aan Audrey, Sara, de (mensen van de) Brugse Boekhandel en WPG. Ik kijk nu al uit naar een volgend evenement.

14 reacties

 • quillscene

  10 mei 2016 at 15:27

  Ik heb ook Audreys verslag gelezen en nu heb ik nog meer spijt dat ik er niet bij kon zijn. Zag er echt een hele toffe avond uit 🙂

  Reageer

  • Marcia

   10 mei 2016 at 20:59

   Echt jammer dat je er niet bij kon zijn! Hopelijk kun je de volgende keer wel komen 😀

   Reageer

 • Anouk

  10 mei 2016 at 15:43

  Wat een leuke foto’s! Het ziet er heel gezellig en geslaagd uit 🙂

  Reageer

 • Chantal - Hoofdstuk 12

  10 mei 2016 at 17:54

  Wat een leuk idee om met boekenliefhebbers in een boekhandel te logeren 🙂 het ziet er erg gezellig uit!

  Reageer

 • Vivian

  10 mei 2016 at 20:43

  Ziet er ontzettend leuk uit zeg! Als het in Nederland was geweest, was ik graag gekomen 🙂

  Reageer

  • Marcia

   10 mei 2016 at 21:02

   Meestal lees ik online alle verslagen van de evenementen in Nederland, dus zelf was ik juist blij dat er eens iets te beleven viel in Vlaanderen 😉

   Reageer

 • BySilke

  11 mei 2016 at 09:55

  Dit klinkt echt suuuuupercool Marcia! Wat leuk ook met die briefjes. Hopelijk past het de volgende keer wél om mee te gaan hihi. Liefs!

  Reageer

  • Marcia

   12 mei 2016 at 15:07

   Hopelijk kun je er volgende keer bij zijn 😀

   Reageer

 • Lisa (kindnessreads)

  21 september 2019 at 10:23

  Wowie dit ziet er zo leuk uit! Ik ga eind oktober blijven slapen op de boekenbeurs dus ik ben echt benieuwd hoe het is om zo een sleep over te hebben.

  Reageer

  • Marcia van der Zwan

   22 september 2019 at 16:11

   Vorig jaar heb ik ook op de boekenbeurs geslapen en dat was een heel fijne ervaring 🙂 Alvast super veel plezier!

   Reageer

Laat een reactie achter

Je mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

Oog op de Toekomst is een website vol verhalen over aliens, post-apocalyptische werelden, zombies, klimaatverandering en toekomstige werelden in crisis. Oftewel: een blog compleet in het teken van Science Fiction.

© Marcia van der Zwan