Young Adult Convention op de Boekenbeurs

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Zaterdag 5 november stond de Boekenbeurs in het teken van Young Adult. Op het rode podium werden verschillende auteurs geïnterviewd, waaronder Estelle Maskame en Marieke Nijkamp. Voor mij het ideale moment om mijn favoriete boekenvriendinnetjes te zien en te supporteren tijdens hun interviews. Ook ik mocht het podium betreden om met Estelle Maskame te praten over de kracht van Social Media.

Young Adult Convention Boekenbeurs: Estelle MaskameYoung Adult Convention Boekenbeurs: Estelle MaskameYoung Adult Convention Boekenbeurs: Estelle MaskameYoung Adult Convention Boekenbeurs: Estelle Maskame

Audrey interviewt Estelle Maskamae

Aan Audrey de eer om het podium te openen! Ze vroeg Estelle Maskame, de schrijfster van Did I Mention I Love You?, de hemd van het lijf. En dat deed ze super goed! Wat mij het meeste is bijgebleven van dit interview is dat Estelle de Harry Potter boeken nog nooit gelezen heeft.

Young Adult Convention Boekenbeurs: Marieke NijkampYoung Adult Convention Boekenbeurs: Marieke NijkampYoung Adult Convention Boekenbeurs: Marieke NijkampBoekenbeurs

Liesbet interviewt Marieke Nijkamp

Na een panelgesprek over YA boeken die de realiteit als uitgangspunt nemen – wat ik persoonlijk als Science Fiction fan niet zo interessant vond – was het de beurt aan Liesbet. Hoewel ze van te voren behoorlijk zenuwachtig was, ging haar interview met Marieke Nijkamp van een leien dakje.

Young Adult Convention BoekenbeursYoung Adult Convention Boekenbeurs: Estelle MaskameYoung Adult Convention Boekenbeurs: Estelle MaskameYoung Adult Convention Boekenbeurs: Estelle Maskame

Mijn interview met Estelle Maskame

Daarna was het aan mij! Ik mocht Estelle Maskame interviewen over ‘The Social Media Sensation’ die zij geworden is. Zo stelde ik vragen over Wattpad, Twitter, het omgaan met online recensies, etc. Ik vond het zelf een erg leuk interview om te doen, maar helaas waren er totaal geen vragen uit het publiek. Hierdoor was het interview iets korter dan gepland.

Heb je het interview gemist? Je kunt het dankzij Moon Young Adult gewoon online terugkijken!

Met grote dank aan Nancy, die zich spontaan aanbood als vrijwilliger, voor het maken van deze foto’s tijdens mijn interview.

Young Adult Convention Boekenbeurs: Corinne DuyvisYoung Adult Convention Boekenbeurs: Corinne DuyvisYoung Adult Convention Boekenbeurs: Marc De BelYoung Adult Convention Boekenbeurs: Marc De Bel

Corinne Duyvis en Marc De Bel aan het woord

Na een half uurtje pauze was het tijd voor een skype interview met Victor Dixen – waar je later deze week alles over leest op mijn blog – en kwamen Corinne Duyvis en Marc De Bel vertellen over hun nieuwe boeken die in het voorjaar van 2017 verschijnen. Ik ben zelf erg benieuwd naar Op de rand van het niets.

Een gezellige dag

Ik heb een ontzettend gezellige dag gehad op de Young Adult Convention, ondanks dat het programma me op voorhand niet super hard aansprak. Het waren vooral de leuke bloggers, de dames van de leesclub, alle andere boekenvriendinnen en de toffe mensen van de uitgeverijen die deze dag tot een feestje maakten! Ook TAGMAG presentator Matthias heeft natuurlijk een bedankje verdiend 🙂

Bij vertrek naar huis ontvingen we allemaal een goodiebag. Vooral de pennen zijn erg tof en ook de post-its van uitgeverij Pelckmans zullen zeker van pas komen. Zoals je waarschijnlijk weet gebruik ik echter nooit boekenleggers, dus deze zullen op zoek gaan naar een andere eigenaar. Ook denk ik niet dat ik de donkerblauwe nagellak ooit zal gebruiken. Maar het is natuurlijk het gebaar dat telt!

Ben jij naar de Boekenbeurs geweest?

Young Adult Convention Boekenbeurs
De inhoud van de goodiebag!

12 reacties

  • Marcia

   8 november 2016 at 17:38

   Je hebt het verdiend 😉

   Reageer

 • mziemerink

  7 november 2016 at 11:23

  Het ziet er zo leuk uit allemaal! Echt jammer dat ik er niet bij was. Ik heb de Boekenbeurs gelijk op mijn bucketlist gezet voor 2017.

  Reageer

  • Marcia

   8 november 2016 at 17:38

   En er dan gewoon een weekendje Antwerpen van maken 😀

   Reageer

 • Audrey

  7 november 2016 at 18:24

  Je hebt echt zo’n mooie foto’s gemaakt Marcia! Echt een leuk verslagje! Ik ga nu de mijne schrijven! 😉

  Reageer

 • zwartraafje

  7 november 2016 at 22:23

  Ik wist al dat je een goede fotograaf was vermits ik hier vaak bewonderend naar je boekenfoto’s zit te staren. Maar vermits je er in geslaag bent om foto’s van me te maken waarop het lijkt alsof het interview me afgaat alsof het niets is én ik er ook nog eens opsta zonder een al te belachelijk gezicht te trekken noem ik je vanaf nu een uitmuntende fotograaf. Ik vond het echt ontzettend leuk om jullie nog eens te ontmoeten.

  Reageer

  • Marcia

   8 november 2016 at 17:40

   aaaawh zo lief! Het was echt niet moeilijk om een goede foto van jou te trekken hoor, want je was duidelijk in je element op het podium nadat de eerste zenuwen voorbij waren 🙂

   Reageer

 • Christine

  8 november 2016 at 08:24

  Ik was er ook zaterdag. Ik heb jullie gespot vlak voor Estelle kwam op het podium maar moest signeren. Ik was mee met Valerie die het interview gedaan heeft met Victor Dixen. Dus dat heb ik jammer genoeg gemist.

  Reageer

  • Marcia

   8 november 2016 at 17:41

   Jammer dat we elkaar zijn misgelopen!

   Reageer

 • Christine

  8 november 2016 at 21:11

  Je had het druk en ik moest naar de Clavis stand tot sluitingstijd. Vrijdag ben ik er weer. Mooie foto’s en leuk verslag! Zo heb ik er toch iets van meegekregen.

  Reageer

 • Pingback: Blogger Lovin #16 | Zwartraafje

Laat een reactie achter

Je mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

Oog op de Toekomst is een website vol verhalen over aliens, post-apocalyptische werelden, zombies, klimaatverandering en toekomstige werelden in crisis. Oftewel: een blog compleet in het teken van Science Fiction.

© Marcia van der Zwan