Waarom ik geen ‘echte’ boekenfan ben

Vaak zie je op boekgerelateerde websites, facebookgroepen of blogs lijstjes voorbij komen met dingen waar alleen échte boekenliefhebbers zich in zullen herkennen. 9 van de 10 keer blijf ik gefrustreerd achter omdat ik mezelf maar in één van dingetjes op de lijst herken. Ik weet niet waarom, maar ik heb misschien gewoon een andere manier van fan zijn ontwikkeld. Vandaag een lijstje met redenen waarom ik niet aan het stereotype van de boekenfan voldoe.

Rood-1

1. Ik spaar geen boekenleggers

Ik gebruik ze zelfs niet. Op Goodreads houd ik vaak bij op welke pagina ik gebleven ben, maar meestal onthoud ik het gewoon. Een enkele keer stop ik een toevallig briefje tussen een boek – van een bonnetje van de supermarkt tot een stukje krantenpapier, mij maakt het allemaal niet zo uit. Als ik het boek weer open doe, wil ik gewoon meteen verder zonder eerst een boekenlegger te moeten bewonderen. Ik zou bovendien echt niet weten wat ik met een verzameling van 30 boekenleggers zou moeten doen.

2. Ik sta er niet om te springen om auteurs in het echt te ontmoeten

Voor mij persoonlijk heeft het niet veel meerwaarde om een gesigneerd boek in huis te hebben. Ik bewonder auteurs enorm en ik geniet met volle teugen van hun verhalen en uitgewerkte fantasiewerelden, maar dat is voor mij genoeg. Al maak ik voor Michael Grant met liefde een uitzondering.

3. Ik heb geen funko dolls of andere boek gerelateerde merchandising

Natuurlijk begrijp ik de hype van de funko dolls, deze poppetjes met grote hoofden zijn enorm schattig en staan leuk in de boekenkast. Maar ik bedenk me iedere keer alleen maar hoe vaak ik Draco dan zou moeten afstoffen en dat ik uiteindelijk niets met deze poppetjes ga doen. Voor datzelfde geld koop ik gewoon liever een boek! Sinds de Harry Potter Exhibition in Brussel heb ik trouwens wel een poster van Sirius Black.

4. Ik ben online sociaal awkward, maar in het echte leven juist het tegenovergestelde

Afgelopen week las ik op de blog van Vivian dat mensen die écht graag lezen vaak minder sociaal zijn, maar dat gaat voor mij totaal niet op. Zet mij in de middle of nowhere met mensen die ik niet ken en ik vermaak me prima. Twee van mijn beste vrienden uit Hilversum heb ik ooit ontmoet in de supermarkt toen we alle drie chips gingen kopen – dat zegt genoeg denk ik! Waar ik zie dat veel boekenbloggers online vrienden maken, blijf ik achter. Ik zit in verschillende Facebook en WhatsApp groepen over boeken en/of bloggen, maar ik houd me vaak wat op de achtergrond. Communiceren via sociale media is niet mijn sterkste punt, zeker niet met onbekenden.

5. Ik heb Harry Potter and the Cursed Child nog niet gekocht

en ik weet ook niet of ik dat wel ga doen. Vroeger ging ik voor ieder nieuw boek in de Harry Potter serie midden in de nacht naar de boekhandel voor een exemplaar. Ondertussen lijkt mijn liefde voor deze reeks een beetje bekoeld. Natuurlijk zal ik de magische wereld voor altijd koesteren, maar ik heb niet heel veel interesse in het nieuwste boek of de film die eraan komt. Dan lees ik liever fanfiction waarin het de personages vergaat zoals ik het wil!

6. Ik heb een hekel aan John Green

Sorry voor de fans, maar ik vind zijn boeken verschrikkelijk. Ik heb twee boeken van hem gelezen (The Fault in Our Stars en An Abundance of Katherines) en beide vond ik heel erg tegenvallen. De schrijfstijl trekt me niet, de verhalen spreken me niet aan en de personages eigenlijk ook niet.

7. Ik heb gehypte boeken als Ik geef je de zon, De appeltaart van hoop en Simon vs. niet gelezen

en ik ben dat ook niet van plan. Voor mijn liefde voor Science Fiction begon las ik veel Contemporary boeken, maar tegenwoordig spreekt dit genre me niet meer heel erg aan. Af en toe pak ik er eentje op, maar die moet dan eerst een strenge selectie doorstaan!

8. Ik heb van The Hunger Games reeks nog altijd alleen maar de eerste film gezien

Van de boekentrilogie wist eigenlijk ook enkel het eerste deel me te vermaken, dus misschien is het verstandiger als ik de rest van de films nooit ga kijken..

9. Ik koop geen speciale spulletjes voor mijn boekenfoto’s

en stiekem heb ik een hekel aan foto’s van boeken met bloemen. Er zitten heus mooie foto’s bij, maar de combinatie vind ik gewoon niks. Dit is serieus de reden waarom ik de Bookstagram Challenge van Blossom Books heb opgegeven.. haha oeps!

10. Ik vind het verschrikkelijk om in bed te lezen

Ik kan dan nooit een fijne houding vinden. Bovendien vind ik het vervelend dat ik dan altijd nog weer moet opstaan om mijn lenzen uit te doen voordat ik kan gaan slapen – zonder lenzen kan ik namelijk niet lezen helaas.

Eenzaam en extreem ver weg

BONUS: Andere trends waar ik totaal niet aan mee doe: De Happy Planner hype, de Pokémon Go rage, Snapchat (tenzij het voor mijn werk is), de Bullet Journal hype, de Kleurboeken voor Volwassenen en vele anderen DIY-projecten, Game of Thrones, …

Als je na het lezen van deze lijst in shock bent en besluit om nooit meer mijn blog te bezoeken, dan begrijp ik dat natuurlijk zeker. Wil je me toch het voordeel van de twijfel geven? Dan hoop ik je nog vaak terug te zien op Oog op de Toekomst!

Op welk vlak voldoe jij niet aan het stereotype van de boekenliefhebber?

37 reacties

 • Annemieke

  16 augustus 2016 at 08:01

  Haha, ik denk dat de meeste van ons stiekem ook wel een paar van deze dingen hebben. 😉 Zo schijn je geen echte boekenworm te zijn als je niet hele nachten op blijft om een boek uit te lezen. Doe ik dus nooit. 😛 Vind slapen veel belangrijker, haha.

  Ik heb de Cursed Child ook niet gekocht, ben niet van plan om John Green te lezen en pak ook zelden een contemporary boek om te lezen. En ik doe het in de foto’s met de dingen die ik heb in huis. Ik ben sowieso heel slecht met het toevoegen van accessoires in mijn foto’s. 😀 Ik snap overigens ook geen reet van snapchat en nu heeft instagram dat ook al. Bah.

  Reageer

  • Marcia

   16 augustus 2016 at 12:42

   Soms blijf ik weleens tot 2 of 3 uur ’s nachts op om een boek uit te lezen, maar dan moet het een uitzonderlijk goed boek zijn! 😉

   Reageer

 • RabbitBookz

  16 augustus 2016 at 09:02

  Ge-ni-aal. Toch denk ik dat je nog steeds een boekenfan bent. Mijn definitie: Iemand die erg van boeken houdt. Volgens die lijstjes ben ik namelijk ook geen boekenfan. Ik heb wel eens zo’n quiz ingevuld waaruit bleek dat ik meer moest lezen en écht van het lezen moest leren genieten. Nou, dankje, denk ik? Er klopt alleen geen klap van :’)
  The Cursed Child was erg leuk, maar bizàr! Ik heb nog nooit zo’n mindfuck gelezen, denk ik!
  PS. Je bent écht wel een boelknfan!

  Reageer

  • Marcia

   16 augustus 2016 at 12:42

   Haha bedankt voor de bevestiging! ^^

   Reageer

 • Mijn Brein is een Boekenkast

  16 augustus 2016 at 09:18

  Twinning hard over here 😀 Hekel aan John Green, geen boekenleggers … Jep jep jep! Alleen 4 ben ik (helaas voor mezelf) omgekeerd en 8 & 10 zijn ook niet op me van toepassing :-p Leuk (en herkenbaar!) artikel dus!

  Reageer

 • Audrey

  16 augustus 2016 at 09:24

  Haha! Eigenlijk heb ik ook veel van die dingen ook niet… Ik heb nog geen een John Green boek gelezen en koop echt niet graag merchandise. Toegegeven in vele dingen kan ik me wel erg vinden! Maar is het ook nodig? Ik bedoel, we houden allemaal van boeken! En iedereen uit het op een verschillende manier! ?

  Reageer

  • Marcia

   16 augustus 2016 at 12:43

   Zolang ik met iemand kan praten over boeken, beschouw ik diegene als een boekenfan 😀

   Reageer

 • セレネ

  16 augustus 2016 at 09:28

  Leuk om te lezen 😀 Volgens mij ben je wel een boekenfan, anders zou je geen weblog over boeken bijhouden! Ik kom nooit echt van dit soort lijstjes tegen, maar wow dan ben ik ook geen boekenfan XD ? *kijkt naar bijna 1900 boeken in de kast…*
  1. Ik spaar ook geen boekenleggers. Heb er wel een aantal, maar ik leg net zo snel een kladblaadje tussen de pagina’s.
  2. Dat vind ik wel leuk, maar alleen als ik de boeken van die auteur ook echt leuk vind (niet zomaar).
  3. De funko dolls vind ik eigenlijk helemaal niet mooi :O Juist vanwege de grote hoofden…
  4. Tsja… uh… XD
  5. Heb ik wel gekocht, maar vooral omdat de release party zo leuk was XD
  6. Ik heb geen boeken van John Green gelezen…
  7. Deze ook niet.
  8. Maar de Hunger Games films heb ik dan wel weer gezien (boeken had ik gelezen voordat ze blijkbaar een rage werden, maar dat was met Harry Potter ook zo).
  9. Ik ook niet. En ik heb geen instagram.
  10. Ik lees toch wel overal, ook in bed XD
  Bonus: nee doe ik ook allemaal niet aan mee…

  Reageer

  • Marcia

   16 augustus 2016 at 12:44

   Gelukkig ben ik niet de enige die geen boekenleggers spaart én geen funko dolls heeft 😉

   Reageer

   • セレネ

    16 augustus 2016 at 16:34

    Volgens mij zijn er meer mensen die dat niet doen dan mensen die dat wel doen :p

    Reageer

 • ursulavisser

  16 augustus 2016 at 09:40

  Leuke blog weer!

  Wat betreft de bonus: uhm…ik doe nergens aan mee behalve Game of Thrones. Als in: ik probeer de boeken te lezen (ben nu met 2e boek bezig), ben dol op de serie, ben naar de Exhibition in Nederland geweest (voor mijn verjaardag). Maar ik hoef de acteurs niet persoonlijk te ontmoeten.

  En boekenleggers? Ik heb geloof ik alleen gratis boekenleggers. Voor de rest heb ik van die kleurige plakkertjes die ik (vooral bij reisboeken) veelvuldig gebruik. En inderdaad, kassabonnen, afgescheurde hoekjes van iets…

  Reageer

 • Nancy

  16 augustus 2016 at 11:10

  Als we jouw criteria volgen waardoor je geen echte boekenfan bent, dan zal er waarschijnlijk niemand een heuse boekenfan zijn 😉

  Lezen is mijn passie en ik heb er zelfs mijn werk van gemaakt, maar ik ben het met veel punten eens.
  1. Ik krijg af en toe boekenleggers, maar ga er niet actief naar op zoek. Ik ben een aantal jaren geleden verliefd geworden op 1 boekenlegger die ik me gekocht heb en sindsdien is dit de enige boekenlegger die ik gebruik.
  2. Schrijvers moeten thuisblijven en verder werken aan nieuwe boeken. Ze hoeven echt niet de wereld rond te reizen om hun fans te ontmoeten. Das mijn persoonlijke mening vooral voor mijn favoriete schrijvers van wie ik smacht naar een nieuw boek 😉
  3. Geen enkele funko doll in mijn huis te vinden
  4. Ik heb alleen een Facebookaccount en voor de rest niets van sociale media. Ik hou er wel van om met mensen te praten, vooral over boeken of films of series of spelletjes of…
  Ik vind wel een onderwerp 🙂
  5.Grote bekentenis: ik heb geen enkel Harry Potter boek in mijn bezit. Ik ben een bibliotheekdame, dus voor mij hoeven eigen boeken niet. De enige boeken die ik koop, zijn boeken die je bijna niet in een bibliotheek terugvindt (Engelstalige paranormal romance).
  Ik heb HP and the Cursed Child natuurlijk wel voor mijn bibliotheek aangekocht en zal hem waarschijnlijk wel op die manier lezen.
  6. Ik heb Weeffout in onze sterren gelezen en het deed me niet veel. Daarom heb ik ook geen zin om een ander John Green-boek te lezen.
  7. Ik heb het ook niet zo op gehypte boeken of van die aanraders die iedereen zou moeten lezen. Meestal zijn ze een grote teleurstelling voor mij als ik me er toch aan waag. Zo heb ik wel Ik geef je de zon gelezen, maar opnieuw vond ik het geen wow-boek. De anderen staan wel op mijn lijst om ooit nog eens te lezen.
  Gelukkig lees ik zoveel dat ik vaak de boeken al gelezen heb vooraleer de hype uitbreekt. Dat was zo met Harry Potter, Twilight, Hongerspelen, Divergent, enz… Op die manier kan ik mijn eigen mening vormen zonder de algemene druk van iedereen.
  Zo vond ik niets aan Het meisje in de trein. Maar ik ben wel benieuwd naar de film 🙂
  8. Ik heb wel alle films van de Hunger Games gezien. Eén van de weinige films die goed de boeken volgden zonder al te veel veranderingen. 1 en 2 vond ik goed, net zoals de boeken. Het laatste boekdeel heeft me wat teleurgesteld en met de film was dit net zo.
  9. Ik neem bijna nooit foto’s dus zeker geen boekenfoto’s.
  10. Hier ben ik het dan volledig mee oneens. De plek waar ik het meeste lees, is net mijn bed. Ik kan in alle houdingen lezen en verander dan ook vaak van houding in bed. Ik heb natuurlijk het geluk dat ik met niemand rekening hoef te houden, dus ik kan in mijn bed doen wat ik wil 😉
  Bonus: ik doe eveneens aan geen van de rages mee. Ik kijk wel naar Game of Thrones, maar ik moet seizoen 5 en 6 nog zien, dus ik zit hopeloos achter op de rest. Ik kijk gewoon wanneer ik het wil.

  Zoals ik hierboven al zei, ik koop bijna geen boeken. Is dat ook geen teken dat ik geen echte boekenfan ben? Of mag ik het feit dat ik alle boeken voor mijn bibliotheek koop meerekenen? Hiervoor heb ik gelukkig een groter budget voorhanden dan ik zelf kan uitgeven 😉

  Reageer

  • Marcia

   16 augustus 2016 at 12:46

   Heerlijk zo’n uitgebreide reactie! Voor mij is iedereen die van lezen houdt een ‘echte’ boekenfan, of je nu boeken koopt of leent in de bibliotheek. Jouw job lijkt me trouwens echt een droomjob hihi.. boeken aankopen voor de bibliotheek en mensen deze boeken aanbevelen lijkt me super tof!

   Reageer

   • Nancy

    17 augustus 2016 at 10:51

    Ik vind het ook een droomjob 🙂
    Onthouden wie wat graag leest en hen erop attenderen als er een nieuw boek verschijnt van hun favoriete auteurs.
    Bij de young adult hangt zelfs een lijst aan de muur met ‘paranormale cravings’ wat dus alle boeken zijn met een fantasy of scifi-tintje. Er is bijna nooit een deel 1 binnen, dus ik doe mijn job goed 😉

    Reageer

 • Jantine

  16 augustus 2016 at 11:20

  =O Ben jij mijn lang verloren tweelingzus? xD
  Mijn laatste ‘boekenlegger’ was een dinoplaatje die mijn man (die een herbeleving had van de dinofiep die hij als kind had haha) had laten slingeren. Ik dacht bij de funko’s ook steeds aan ‘jamaar die moeten worden afgestoft en je kan er niets mee!’ Ik heb ook echt niets met John Green, of veel gehypede boeken. En toch ligt het hier standaard vol met boeken en zo 😉

  Reageer

  • Marcia

   16 augustus 2016 at 12:47

   Haha.. High five voor de afstof gedachte bij de Funko Dolls! XD

   Reageer

 • mariaharut

  16 augustus 2016 at 11:55

  Al deze punten gelden ook voor mij behalve 2,4 en 7 . Boekenlegger? Doe ik niet aan! Ik heb er maar twee, een zelfgemaakt van een vriendin en een souvenir boekenlegger uit China, that’s it! Ik gebruik ook gewoon een random papiertje of iets anders wat er voor de hand ligt. ?

  Reageer

 • Henriet

  16 augustus 2016 at 14:20

  Hahaha erg leuk dat je twee van je vriendinnen tijdens het chips kopen hebt ontmoet!

  Reageer

 • Lalagè

  16 augustus 2016 at 17:40

  Wat zijn funko dolls? Nooit van gehoord.
  Ik vond het eerste boek over Harry Potter niet zo geniaal toen ik het vorig jaar las en de andere delen heb ik dus nooit gelezen. Smaken verschillen!
  Je favoriete schrijvers in het echt ontmoeten kan heel leuk zijn, is mijn ervaring, al kan het ook een beetje spannend zijn…

  Reageer

  • Marcia

   16 augustus 2016 at 21:40

   Funko Dolls zijn van die poppetjes met enorm grote hoofden die bepaalde fictionele personages moeten voorstellen, je hebt ze uit boeken, films, comics en games geloof ik.. http://funko.com/

   Reageer

 • Kiki @ De Bookgeek

  16 augustus 2016 at 21:40

  Een boekenfan is iemand die heel erg van boeken houdt, dus ik vind dat jij wel 100% boekenfan bent. De dingen als boekenleggers verzamelen noem ik bijwerkingen bij het boekenfan zijn. 😉
  Ik heb ook geen Funko’s en ik denk ook niet dat ik ze ga kopen, maar als cadeau wil ik ze wel. 😉 Al zou ik dan weer ruimte moeten zoeken om het ergens neer te zetten… 🙁

  Reageer

 • Daenelia

  17 augustus 2016 at 09:37

  Hierdoor ben je in mijn ogen alleen maar méér een echte boekenfan.

  Een echte boekenfan leest alles, niet alleen YA. Een echte boekenfan geeft om het boek en het verhaal zelf, niet de merchandise eromheen. Een echte boekenfan kan serieus, grappig en intelligent over boeken discussieren. Een echte boekenfan leest meer dan alleen de hypes om anderen na te kunnen praten.

  En heel erg sorry, maar mensen die lezen zijn absoluut niet sociaal awkward :S Wat een rare bewering.

  Maar ik kan ook gaan ranten over wat een echte nerd is… Laat mij maar even. *takes it offline*

  Reageer

 • BySilke

  17 augustus 2016 at 11:29

  Hihi wat een leuke reacties hierboven en echt een leuke blogpost 😀 Ik herken me wel in een aantal zaken, waaronder die boekenleggers, dat lezen in bed en de hype rond John Green snap ik ook niet zo goed.. Stiekem ben ik wel benieuwd naar dat boek van Harry Potter, maar ik ben er nog altijd niet aan toegekomen om ‘m te kopen haha. Eerst maar de films herbekijken met m’n ouders haha 🙂

  Reageer

 • Nienke

  17 augustus 2016 at 17:03

  Aah, wat een heerlijke blogpost! En wat al die dingetjes betreft: ieder z’n ding toch? Als jij een hekel hebt aan John Green, geen boekenleggers aanraakt en niet per se auteurs wil ontmoeten, so be it.

  Reageer

 • Denise Michelle Pol

  17 augustus 2016 at 20:21

  Haha geniaal deze post. Op veel punten ben ik het echt helemaal met je eens!
  Ik heb wel een zwik boekenleggers liggen verspreid door mijn kamer, maar de helft van de tijd stop ik een kassabonnetje of een wc-papiertje (als ik weer eens op de wc zit te lezen) tussen de pagina’s.
  Voor mij hoeven die meet&greet met auteurs ook echt niet. Eigenlijk maakt het me niet zoveel uit wie het boek heeft geschreven zolang het maar een goed verhaal is.
  Boekmerchandise doe ik niet aan en de enige funko die ik bezit is de Cheshire Cat die ik van mijn kleine zusje heb gehad. Zo snap ik ook niet helemaal waarom mensen van een bepaalde serie verschillende edities in huis hebben. Dan denk ik altijd: van het geld waarvoor je die acht edities van Harry Potter hebt gekocht, had je ook acht nieuwe verschillende series kunnen aanschaffen.
  Ik ben in het echte leven niet echt awkward en online ook niet.
  Ik heb Harry Potter and the Cursed Child ook niet gekocht en ben dit ook niet van plan.
  De eerste paar pagina’s van The Fault in Our Stars heeft me direct genezen van de wil ooit nog eens iets van John Green te lezen. Ver-schrik-ke-lijk!!!
  Al die gehypte boeken waar je het over had, ken ik niet en wil ik ook niet kennen ook. Ik lees liever wat me persoonlijk aanspreekt dan wat je gelezen móet hebben…
  The Hunger Games heb ik wel volledig gelezen en alle films gezien en die vond ik erg tof, maar het is zeker niet mijn lievelings serie.
  Speciale spullen kopen om een foto te maken daar doe ik niet aan. Ik pluk wel af een toe wat bloemen uit de tuin en fotografeer die samen met boeken.
  In bed lezen vind ik juist het allerfijnst. Lekker weggekropen onder mijn deken helemaal afgesloten van de wereld. Heerlijk!
  Al die rages zijn echt niets voor mij. Ik ben niet van plan om als een zombie met mijn telefoon voor mijn neus door het land te struinen om een stel fictieve pokémon te vangen die ik ook gewoon op mijn DS kan vangen zonder mijn medemens en mezelf in gevaar te brengen. Happy Planner en Bullet Journal zegt me helemaal niets en snapchat doe ik ook niet aan.

  Reageer

  • Marcia

   18 augustus 2016 at 12:09

   Wat een leuke uitgebreide reactie! Gelukkig ben ik niet de enige die niet van plan is het nieuwste Harry Potter boek te lezen én geen fan is van John Green. 🙂

   Reageer

 • Angela van Leersum

  18 augustus 2016 at 04:18

  Ik denk dat ik gewoon geen ‘boekenfan’ ben. Ik lees graag, dat wel. En ik hou van boeken, dat ook. Maar ‘fan’ gaat gewoon net een tandje te ver. Al die randzaken eromheen boeien mij ook bijzonder weinig.
  Ben er te nuchter voor, vermoed ik. Of misschien gewoon niet volhardend genoeg om er zoveel energie in te steken 😉

  Reageer

 • Annabel Rianne

  18 augustus 2016 at 11:18

  Haha, l uk om te lezen! In sommige dingen kan ik me zeker vinden. Zo kots ik John Green inmiddels ook uit, haha! Zijn boeken verdienen niet eens een plekje in mijn kast. Met sommige serie-hypes doe ik wel mee, en ik ga graag de films van boeken bekijken, maar ik koop ook bijna nooit merchandise. Al zijn er natuurlijk uitzonderingen 😉
  P.s. Ik ben gisteren bij de Harry Potter expo geweest! Vond het echt super 🙂

  Reageer

 • Rowan

  18 augustus 2016 at 20:44

  Eigenlijk dacht ik dat ik een échte boekenfan was, maar door dit artikel begin ik toch aan mezelf te twijfelen haha! Ik spaar ook geen funko’s, heb geen Happy Planner, heb HP’8′ nog niet gekocht en twijfel of ik dat nog ga doen, heb Simon, Ik geef je de zon, en Appeltaart van Hoop ook allemaal nog niet gelezen (en twijfel of ik dat ooit ga doen, want ik hou niet zo van contemporary) en vind mezelf online en in het echt niet bepaald sociaal awkward.. enzovoorts. Maarja, ik vind mezelf wel een echte boekenfan eigenlijk. 🙂

  Reageer

 • boekinwonderlandsilke

  19 augustus 2016 at 11:27

  Genieten dit!
  Eindelijk iemand die ook een hekel heeft aan John Green!
  En het nut van getekende boeken gaat een beetje aan mij voorbij.

  Reageer

 • zwartraafje

  20 augustus 2016 at 21:07

  Goh, ik vind die lijstjes altijd wel grappig. Het is een beetje als bij die testjes waarbij je in een vakje moet worden gedeeld. In sommige dingen van zo’n lijstje herken ik mezelf andere dan weer helemaal niet. Bij testen eindig ik meestal ergens tussen twee of drie resultaten in. Gelukkig bestaat er bij mijn weten geen definitie waaraan je moet voldoen vooraleer je jezelf een boekenfan mag noemen. Ok, houden van boeken is er uiteraard wel ééntje maar daar blijft het dan ook wel meteen bij.

  Misschien zie je één van de komende weken wel een reactie op jouw blogpost op zwartraafje verschijnen. Is eventjes zien hoe hoog ik scoor op jouw ‘Waarom ik geen ‘echte’ boekenfan ben’-lijstje. 😉

  Reageer

  • Marcia

   21 augustus 2016 at 10:21

   Ik zou het leuk vinden om een reactie op Zwartraafje te zien verschijnen! Maar ik moet er wel bij zeggen dat deze post niet al te serieus bedoeld is; het is meer geschreven om aan te geven dat je gewoon zelf mag weten wanneer je een boekenfan bent 😉 daar zijn gewoon geen regels voor!

   Reageer

   • zwartraafje

    21 augustus 2016 at 23:01

    Dat had ik door hoor. Meer zelfs, ik ben het he-le-maal met je eens. 😉

    Reageer

 • Vivian van Leeuwen

  30 augustus 2016 at 19:27

  Haha, ik herken hier ook wel wat dingetjes van hoor! Die lijstjes vind ik ook wel eens een beetje irrritant. Iedere boekenfan is een boekenfan op zijn eigen manier. PUNT. O, en dankjewel voor het linkje! =D

  Reageer

 • daantje loves to read and write

  9 september 2016 at 16:05

  Ontzettend herkenbaar! Het enige wat ik wel doe is lezen in bed maar ik kan dan ook overal lezen. Al zou ik op zijn kop aan een boomtak moeten hangen, lezen kan ik overal. Leuke blog!

  Reageer

 • Pingback: Wel/niet Boekenfan | Zwartraafje

Laat een reactie achter

Je mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

Oog op de Toekomst is een website vol verhalen over aliens, post-apocalyptische werelden, zombies, klimaatverandering en toekomstige werelden in crisis. Oftewel: een blog compleet in het teken van Science Fiction.

© Marcia van der Zwan