Young Adult reading corner ft. Morgan Blade

Morgan Blade op Xperiment De Krook

Zaterdag 15 oktober vond in de Gentse bibliotheek de Kick-off plaats van Xperiment de Krook. Op deze avond werden de workshops voorgesteld die deel gaan uitmaken van het traject, maar daarnaast was er ook van alles te beleven. Zo kon je lasershooten in de bibliotheek, was er een kortfilmcinema, een dansoptreden, een workshop hiphop dansen en een Young Adult Reading Corner.

Morgan Blade

Morgan Blade over haar debuutroman

Hoewel het overgrote deel van Team Krook zich bezighield met het lasershoot gebeuren stond ik op post in de jongerenafdeling. Hier kwam Meaghann – oftewel Morgan Blade – vertellen over haar debuut: Muse Academy en het geheim van Helikon. Een urban fantasy verhaal over een bijzondere kunstschool dat 30 oktober officieel verschijnt. De bezoekers van Xperiment de Krook: De Kick Off hadden geluk en konden zaterdagavond al een exemplaar aankopen.

In het begin van de avond maakten we er een beetje een interview van, maar in de loop van de avond werd de Young Adult Reading Corner steeds meer een interactief gesprek met het publiek. Van de inspiratie en het schrijfproces van Meaghann tot de beste Young Adult boeken en de manier waarop het onderwijs omspringt met creativiteit. Er kwamen heel wat interessante onderwerpen aan bod. En tussendoor leerde Meaghann de aanwezigen ook nog eens kraanvogels vouwen. Ter ere van het personage Kaida Fuyu, de enige echte origamiprinses van Muse Academy.

Morgan BladeMorgan BladeMorgan BladeMorgan BladeMorgan BladeMorgan BladeMorgan BladeHet was een zeer gezellige avond in de Gentse bibliotheek. Zeker omdat er zoveel leuke mensen waren om mee te praten. Op het einde van de avond kon ik echter niet meer op mijn benen staan van vermoeidheid. Helaas heb ik het afsluitende potje lasershooten dan ook moeten overslaan. Maar ik ben blij dat ik erbij was toen Meaghann haar eerste boek ooit signeerde.

Ga jij het urban fantasy boek van deze Vlaamse debutante lezen?

4 reacties

 • ursulavisser

  17 oktober 2016 at 14:13

  Ik ben haar in ieder geval gaan volgen op WordPress en Facebook. Mijn nog te lezen lijst is lang… Maar ze komt wel op mijn nog te kopen lijst. Altijd leuk om een medeauteur te lezen, vooral een debuut! Mooie cover overigens.

  Reageer

  • Marcia

   18 oktober 2016 at 12:42

   Leuk dat je op deze manier een medeauteur hebt leren kennen 🙂

   Reageer

 • zwartraafje

  20 oktober 2016 at 10:20

  Ook mijn tbr is al vrij uitvoerig, maar het boek klinkt wel intrigerend dus misschien komt het er ooit wel eens van om het te lezen.

  Reageer

 • Pingback: Book event: Xperiment Krook

Laat een reactie achter

Je mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

Oog op de Toekomst is een website vol verhalen over aliens, post-apocalyptische werelden, zombies, klimaatverandering en toekomstige werelden in crisis. Oftewel: een blog compleet in het teken van Science Fiction.

© Marcia van der Zwan