5 games voor fans van The Walking Dead

Sinds het lezen van The Forest of Hands and Teeth ben ik een echte zombie fanaat. Waarschijnlijk zullen de meesten van jullie ook wel weten dat ik graag game, dus daarom vandaag een lijstje dat deze twee thema’s perfect met elkaar combineert. Ziehier 5 toffe computergames met zombies!

Computergame: Left4Dead2

Left 4 dead 2

Zo’n vijf jaar geleden behoorde Left 4 Dead 2 tot mijn favoriete games. Het idee: zoveel mogelijk zombies neerknallen, al zit er natuurlijk wel een dieper verhaal in het spel. Left for Dead 2 speelt zich af in de Verenigde Staten tijdens de nasleep van een apocalyptische pandemie. Het spel introduceert vier nieuwe overlevenden die moeten vechten tegen de Infected, in de volksmond ook wel zombies genoemd. In deze coöperatieve game zijn er vijf campagnes te doorlopen om de eindstreep te behalen. En hoe tof is het om samen met je medespelers op zombies te schieten?!

Computergame: Dayz

DayZ

Ook DayZ is een absolute aanrader binnen het genre zombiegames. Deze third-person shooter speelt zich af in een post-Sovjetunie: Chernarus, waar een mysterieuze plaag het overgrote deel van de bevolking heeft besmet. De Infected veranderen in agressieve zombies. Als overlevende moet je op strooptocht door het post-apocalyptische landschap, op zoek naar water, voedsel, wapens en medicijnen – terwijl je ondertussen zombies ontwijkt of vermoordt. Zorg ervoor dat je in leven blijft én dat je niet zelf in een zombie verandert! Een super realistische game die de rillingen over je rug doet lopen.

Resident Evil 2

Spelers sluiten zich aan bij beginnend politie agent Leon Kennedy en studente Claire Redfield, die gedwongen worden samen te werken door een rampzalige uitbraak in Raccoon City, die de bevolking in dodelijke zombies heeft getransformeerd. Zowel Leon als Claire hebben hun eigen afzonderlijke speelbare campagnes, waardoor spelers het verhaal vanuit het perspectief van beide personages kunnen beleven. Het lot van deze twee favoriete personages ligt in de handen van de speler, terwijl ze samenwerken om te overleven en te achterhalen wat achter de angstaanjagende aanval op de stad zit. Zullen ze het overleven? Resident Evil 2 wordt omschreven als een survival en horror spel, waarin je moet zien te overleven terwijl zombies aanvallen. Het toffe aan dit spel is dat je maar weinig munitie hebt, waardoor je creatief te werk moet gaan om te overleven. Anders dan Left 4 Dead 2 geen game met de focus op schieten dus!

Computergame: Dead Space 3

Dead Space 3

Dead Space 3 speelt zich af de verre toekomst, namelijk de 26e eeuw. De mensheid heeft het complete sterrenstelsel gekoloniseerd, maar is wanhopig op zoek naar nieuwe energiebronnen. Een mogelijke oplossing werd gevonden in de Chixulub krater op aarde: een buitenaardse artefact die een constant elektromagnetisch veld van energie produceert. De goede hoop van de wetenschappers wordt al snel teniet gedaan als blijkt dat de krater aan de oorsprong ligt van de zogenaamde Necromorphs. Aan jou de taak om deze nieuwe uitbraak van Necromorphs in te dammen.

Computergame: Plants Vs Zombies

Plants vs. Zombies

Wie kent Plants vs. Zombies niet? De hilarische game waarbij je door planten te laten groeien zombies moet verslaan. Een spelletje dat eenvoudig lijkt, maar naarmate je verder in het avontuur raakt toch moeilijker blijkt dan gedacht. Een point-and-click game met een hoge cute-factor, ondanks het macabere thema. Uitermate geschikt om te spelen na een potje van één van de bovenstaande spellen,  om zo de nachtmerries op afstand te houden. Zombies in een vrolijk en verslavend jasje.

Ken jij nog toffe zombie games?

2 reacties

 • Annabel Rianne

  30 oktober 2016 at 17:19

  Zo’n leuke lijst 🙂 Maar mijn favoriet is toch wel echt Left 4 dead! Sowieso kan ik altijd genieten van zombie-spellen 🙂
  xx

  Reageer

  • Marcia

   31 oktober 2016 at 12:22

   Left 4 Dead is ook mijn favoriet!

   Reageer

Laat een reactie achter

Je mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

Oog op de Toekomst is een website vol verhalen over aliens, post-apocalyptische werelden, zombies, klimaatverandering en toekomstige werelden in crisis. Oftewel: een blog compleet in het teken van Science Fiction.

© Marcia van der Zwan