Mini Book Haul Antwerpen

Gisteren had ik een afspraak in Antwerpen. Aangezien ik verder toch een dagje vrij was, besloot ik de rest van de middag te gaan shoppen. Natuurlijk kwam ik niet met lege handen thuis.

Op voorhand zocht ik via Google de place to be voor een liefhebber van Engelstalige Science Fiction boeken. Volgens diverse fora moest mijn tocht naar De Slegte aan Wapper 4 (een zijstraatje van de Meir) gaan. En deze anonieme internetters hadden gelijk! De winkel wist zeker meer dan aan mijn verwachtingen te voldoen.

Allereerst was er een grote wand met SF en Fantasy (Engels en Nederlands door elkaar). Dan twee of zelfs drie kasten met Engelstalige literatuur én nog een kast met Engelstalige pockets. Toen besloot ik nog een rondje over de kinderafdeling te wandelen en wat zag ik daar? Een kast Nederlandstalige Young Adult én een kast Engelstalige Young Adult! Oftewel: De Slegte aan de Wapper in Antwerpen is de hemel 😀

De Slegte Book Haul 13-11-2015: Ik lees Engels

In totaal betaalde ik 19 euro voor deze mooierds. Oké, tweedehands boeken zijn via internet misschien iets goedkoper, maar het is ook goed om de boekhandels te steunen. En bovendien had ik mijn boek op de heenreis in de trein uitgelezen, dus ik MOEST wel iets kopen voor de terugweg…

De Slegte Book Haul 13-11-2015: The Fat Years - Chan Koonchung

The Fat Years – Chan Koonchung

Al eerder schreef ik op mijn blog dat ik meer niet-westerse Science Fiction wil gaan lezen. Aangezien het overgrote deel van de boeken die ik lees zich afspelen in Amerika of Groot-Brittannië (of op andere planeten..) The Fat Years speelt zich af in China en het plot klinkt zeer interessant. In dit boek is er namelijk een complete maand van de Chinese geschiedenis gewist uit het collectieve geheugen. Maar waarom? Wie heeft dat gedaan? En wat is er te verbergen?

De Slegte Book Haul 13-11-2015: Outpost - Adam Baker

Outpost – Adam Baker

Het eerste boek waar echter mijn oog op viel was Outpost. Op de cover prijkt te tekst “When the end of the world comes do you want to be the first to go? Or the last to survive?” Toevallig had ik hier laatst een hele discussie over met vrienden, dus mijn interesse was meteen gewekt! Bovendien vind ik heel tof om ook wat meer volwassenboeken binnen het Science Fiction genre te lezen en spreekt het verhaal van Outpost me erg aan. Van mijn vriend heb ik trouwens geleerd om boeken te kiezen aan de hand van hun eerste zin(nen) en dit boek begint heel sterk:

“Jane woke, stretched, and decided to kill herself. If she hadn’t found a reason to live by the end of the day she would jump from the rig. It felt good to have a plan.”

Redenen genoeg dus om Outpost mee naar huis te nemen!

De Slegte Book Haul 13-11-2015: Momentum - Saci Lloyd

Momentum – Saci Lloyd

Tot slot kwam ik op de Young Adult afdeling en hier viel mijn oog op de vrolijke cover van Momentum. De schrijfster ken ik van het boek Dagboek van een Klotejaar, wat ik persoonlijk heel interresant maar tegelijkertijd ook wat kinderachtig vond. Ik denk echter dat dit aan de vertaling moet hebben gelegen, want toen ik een fragment uit The Carbon Diaries las – de Engelstalige versie – vond ik het meteen al veel toffer..

In Momentum zijn energie-oorlogen het centrale thema en dat klinkt erg interessant. Ik ben enorm benieuwd naar dit boek en kon hem voor €5,50 echt niet laten liggen!

De Slegte Book Haul 13-11-2015

Dat was mijn boekenbuit uit Antwerpen. De Slegte aan de Wapper 40 is zeker een aanrader om te bezoeken als je van fantasy en Science Fiction houdt; het aanbod is enorm groot – zowel in het Nederlands als in het Engels!

Welke toffe boekenwinkel heb jij onlangs ontdekt?

5 reacties

 • signourney

  13 november 2015 at 12:48

  Mooi wanneer boekenwinkels een mooie selectie hebben van SF en Fantasy. En 19 Euro is geen verkeerde prijs voor 3 boeken. 🙂 The Fat Years klinkt wel interessant.

  Reageer

 • jacolinemaes

  13 november 2015 at 15:03

  Ik zou het niet ontdekt willen noemen, maar de laatste ‘wow’ boekenwinkel waar ik ben geweest is The Strand in New York, die was echt super gaaf. En in Brussel was een superleuke/gezellige tweedehands boeken/film/cdwinkel, maar omdat het meeste daar Franstalig was, kon ik daar niet echt boeken kopen (wat misschien ook maar goed was ook).
  Ik geloof trouwens dat ik Momentum ook gelezen heb, vond ik wel leuk, maar niet geweldig. Maar ik las de vertaling, dus misschien dat ik ook het origineel beter zou vinden.

  Reageer

  • Marcia

   13 november 2015 at 17:44

   Oei dat belooft niet veel goeds voor Momentum.. 😛 Afwachten maar!
   En dat vind ik inderdaad een nadeel van shoppen in Brussel – het aanbod Engelse boeken is zo klein.. Dan lijkt een stad als New York me een betere plek haha 😀

   Reageer

 • zwartraafje

  14 november 2015 at 18:40

  Die ene wand daar sta ik meerdere keren per jaar te kijken of er leuke exemplaren tussen staan om dan vervolgens te verhuizen naar de Engelstalige YA-kasten. 🙂 Wat leuk dat je wat leuke exemplaren op de kop hebt kunnen tikken.

  Reageer

 • Arthur Vuye

  10 februari 2016 at 18:20

  Ben jij misschien geïnteresseerd om mijn collectie engelse pockets over te kopen, of er een deel(tje) van: een pak SF, detectives, thrillers, humor, romans? Ik ben geen handelaar, maar
  iemand die zijn teveel aan boeken wilt weg doen.

  Reageer

Laat een reactie achter

Je mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

Oog op de Toekomst is een website vol verhalen over aliens, post-apocalyptische werelden, zombies, klimaatverandering en toekomstige werelden in crisis. Oftewel: een blog compleet in het teken van Science Fiction.

© Marcia van der Zwan