Oktober: Groningen, 4 nieuwe boeken en ik las er 12

Na de zeer drukke zomermaanden, was oktober een welkome afwisseling. Bijna een oase van rust. Ik begon met danslessen en bracht eindelijk een bezoekje aan IKEA voor heel wat nieuwe meubels. Ik ging een paar dagen naar Nederland en nam wat verlof. In totaal las ik twaalf boeken en ik voegde er vier aan mijn collectie toe.

Dag 7 - Kerry Drewery

4 nieuwe boeken in mijn kast

Aan het begin van de maand ontving ik een recensie-exemplaar van Dag 7, het vervolg op Cel 7 van Kerry Drewery. De aankomst van dit boek ging met een vreugdedansje gepaard en ik begon meteen met het herlezen van boek één. Het tweede deel was Cel 7 niet te evenaren, maar was nog altijd een heerlijk boek om te lezen.

Zelf kocht ik deze maand slechts twee boeken: Toekomstig huis van de levende god (Louise Erdrich) en We moeten allemaal feminist zijn (Chimamanda Ngozi Adichie).

Eind oktober ontving ik nog een recensie-exemplaar, namelijk De goede zoon van Rob van Essen. In een wereld waar invoering van het basisinkomen heeft gezorgd voor lethargie en stijgend museumbezoek reizen twee mannen af naar het zuiden met een geheime opdracht. De een kent het echte doel van de reis. De ander heeft net zijn moeder begraven. Ik ben ondertussen al halverwege en ik ben heel benieuwd waar het verhaal met dystopische trekken verder naartoe gaat.

Ik las 12 boeken

De afgelopen maand las ik enorm veel Science Fiction boeken. Met de nieuwe layout van mijn site, lijkt ook mijn liefde voor het genre herboren. Ik las 1 recensie-exemplaar, 8 eigen boeken en 3 bibliotheekboeken.

♥ They Both Die At The End – Adam Silvera
♥ Vox – Christina Dalcher
♥ Wall-E – Vick. E
♥ One Way – S.J. Morden
Cel 7 – Kerry Drewery (h)
Dag 7 – Kerry Drewery *
♥ De bewaker – Peter Terrin
♥ We See Everything – William Sutcliffe
♥ Mensen zonder uitstraling – Jente Posthuma
♥ We moeten allemaal feminist zijn – Chimamanda Ngozi Adichie
♥ Vlucht – Blake Crouch
♥ Miss Peregrine’s Home for Peculiar Children – Ransom Riggs

* = recensie-exemplaar
(h) = herlezen

Mijn broer heeft zijn PHD!

Het eerste weekend van oktober bracht ik een bezoekje aan het mooie Groningen. Daar was ik getuige van de doctoraatsverdediging van mijn broer. Een heel trots zusje dus! En de rest van het weekend brachten we gezellig met familie door. Het was fijn om nog eens in Nederland te zijn – ook al was het maar kort.

Ik ging naar Jonas Jonasson

Dinsdag 9 oktober was de auteur van De 100-jarige man die uit het raam klom en verdween te gast in het Paard van Troje. Ik had erg uitgekeken naar de ontmoeting met de Zweedse Jonas Jonasson, maar eerlijk gezegd viel de avond wat tegen. De locatie was te klein voor het aantal mensen, dus ik kon niets van het interview zien. Daarnaast vond ik dat de auteur wat oppervlakkig bleef in zijn antwoorden, waardoor ik weinig nieuws over hem leerde. Helaas.

Huis van het Spannende Boek

Op uitnodiging van de auteur W.A. Dehairs ging ik naar Het huis van het Spannende Boek op zaterdag 13 oktober. Diverse auteurs, waaronder Willy en Steven Bogaerts, Hugo Luijten en W.A. Dehairs werden geïnterviewd over hun boek. Anderen lazen voor uit hun thrillers. Tussendoor was er muziek en een hapje en een drankje. Een hele fijne avond in het Guislain dus!

Ik keek heel wat films

Nadat ik in september spontaan verliefd werd op Jurassic Park keek ik deze maand direct de tweede film. Verder keek ik Being John MalkovitchHarry Potter and the Prisoner of Azkaban en How To Be Single.

Daarnaast ben ik begonnen aan de serie Extant – ik weet nog niet zo goed wat ik hiervan moet denken. Op televisie ben ik een trouwe kijker van Boer zoekt vrouw, zowel de Nederlandse als de Vlaamse editie.

Jurassic Park

Ondertussen op Boekvinder.be

Ook in oktober verschenen er weer heel wat artikels op mijn andere blog. Hier vind je een overzicht.

03/10: Literaire kalender oktober 2018
05/10: Een trieste maar eerlijke vertelling van een alcoholverslaving
07/10: Deze 10 boeken las ik in september
15/10: Ik ging naar Het Huis van het Spannende Boek
22/10: De volgende scan duurt vijf minuten: gedichten uit het ziekenhuis
24/10: Dit jaar op de boekenbeurs
27/10: Deze auteurs mag je niet missen op de Boekenbeurs!
31/10: The Handmaid’s Tale: De vrouw als menselijke broedmachine

Hoe was oktober voor jou?

4 reacties

 • Annemieke

  13 november 2018 at 11:09

  Ik ben nog erg benieuwd naar extant. We hebben hem liggen maar moeten eerst nog wat andere series afkijken haha.

  Reageer

  • Marcia van der Zwan

   14 november 2018 at 09:18

   Ik ben nog niet zo ver met kijken, maar ik laat de dvdbox toch ook vaak links liggen. Het trekt me nog niet in zo verre dat ik echt verder MOET kijken.

   Reageer

 • zwartraafje

  18 november 2018 at 13:35

  Oktober was een maand van ziekenhuisbezoekjes, een trouwfeest, een dagje Efteling, een fuif, een leesmarathon en een Halloween-swap. Daarnaast sprak ik ook met drie vriendinnen af en bleef ik uiteraard ook bloggen.

  Reageer

  • Marcia van der Zwan

   18 november 2018 at 16:35

   Dat klinkt als een heerlijke maand! En in december gaan wij eindelijk terug meeten <3

   Reageer

Laat een reactie achter

Je mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

Oog op de Toekomst is een website vol verhalen over aliens, post-apocalyptische werelden, zombies, klimaatverandering en toekomstige werelden in crisis. Oftewel: een blog compleet in het teken van Science Fiction.

© Marcia van der Zwan