Ik ben in de ban van de boekenbeurs

Dit jaar besloot ik een abonnement aan te schaffen voor de Boekenbeurs in Antwerpen, het jaarlijkse evenement waar vele auteurs hun nieuwste boeken komen presenteren en signeren. Ondertussen heb ik op drie verschillende dagen een bezoekje gebracht. Vandaag vertel ik je over mijn belevenissen tot nu toe.

Boekenbeurs: Tad Williams

Ik mocht Tad Williams interviewen!

Op de openingsdag van de boekenbeurs, zondag 29 oktober had ik de eer om fantasy icoon Tad Williams te interviewen op het gele podium. Naast een fantastische schrijver is de beste man ook een meesterverteller, dus het interview ging van een leien dakje. Achteraf kreeg ik van allerlei mensen in het publiek complimenten. Ook Tad Williams zelf zei dat hij het een fijn interview vond. Extra lief bovendien was dat Liesbet speciaal naar de Boekenbeurs was gekomen om mijn interview bij te wonen.

Boekenbeurs: Mark Cloostermans

Spoiler.

Diezelfde zondag ging ik naar een presentatie over het boek Spoiler. Hoe de televisieserie een literair genre werd en werd ik helaas teleurgesteld. Met mijn achtergrond in film- en televisieseries en mijn grote liefde voor literatuur, was mijn interesse algauw gewekt. Helaas behandelt auteur Mark Cloostermans een heleboel series die ik niet gekeken heb. True Detective, The West Wing, Breaking Bad en Dexter komen bijvoorbeeld aan bod. Het idee om de televisieserie als een volwassen geworden kunstvorm te benaderen spreekt mij ontzettend aan, maar ik heb het gevoel dat het vooral de persoonlijke ervaring is van Cloostermans. Persoonlijk verwacht ik bij deze titel toch een meer wetenschappelijke studie. Ik wacht tot het boek in de bibliotheek verschijnt om een definitief oordeel te vellen.

Boekenbeurs: Yannick Dekeukelaere

30 worden voor beginners

Op voorhand verheugde ik me enorm op de presentatie van 30 worden voor beginners van debuterend auteur Yannick Dekeukelaere. Overal las ik lovende recensies over de herkenbaarheid van dit boek, maar in de zaal op de Boekenbeurs besloot ik al snel dat ik misschien wat jong van geest ben. Ik heb voorlopig namelijk totaal geen plannen om een huis te kopen of kinderen te krijgen. Terwijl dingen als vrijwilligerswerk niet op mijn bucket list hoeven te staan omdat ik dat vaak genoeg doe. Wie weet is het over drie jaar anders, maar terwijl de rest van het publiek vrolijk mee grinnikte en het hoofd knikte, keken Jimi en ik elkaar verwonderd aan. Het antwoord op de vraag ‘Hoe dertig ben jij?’ bleek voor ons nog ver weg.

Boekenbeurs: Nicholas SparksBoekenbeurs: Nicholas Sparks

Nicholas Sparks

Hoewel 1 november in België een feestdag is, moest ik gewoon werken. Gelukkig werd ik pas ’s middags op mijn werk verwacht en kon ik ’s ochtends nog langs de Boekenbeurs gaan. Daar ging ik naar een interview met Nicholas Sparks. The Notebook is het enige boek van Nicholas Sparks dag ik gelezen heb. Toch vond ik het tof om hem eens te horen spreken. Ook was het interessant om te zien hoe gigantisch de rij om te signeren was.

Boekenbeurs: Jojo Moyes

Jojo Moyes

Samen met Audrey en haar vriendin Maxine, die speciaal voor Jojo Moyes op woensdag 1 november naar de Boekenbeurs kwamen, zat ik in het publiek toen Sabine De Vos de internationale bestsellerauteur interviewde over Jij en ik & andere verhalen. Wat me het meest is bijgebleven uit dit gesprek is de Kick the dog-test waaraan Moyes al haar personages onderwerpt. Stel: het personage loopt op straat en ziet iemand een hond schoppen, hoe reageert hij/zij hier op?

Boekenbeurs: leesclubBoekenbeurs: leesclub

Dear Book Nerd Book Club

Vrijdagavond 3 november trok ik opnieuw naar de Boekenbeurs, deze keer voor een bijeenkomst van de Dear Book Nerd Book Club. We bespraken Brieven aan de duisternis van Brigid Kemmerer en iedereen was over het algemeen heel positief over dit boek. Ook leuk was dat er een aantal nieuwe gezichten aanwezig waren.

In eerste instantie was ik ook van plan om 4 en 5 november de Boekenbeurs te bezoeken. Na een heftige week op mijn werk besloot ik echter om beide dagen door te brengen in Harry Potter pyjama. Voor 11 en 12 november heb ik wel nog bezoekjes aan de Boekenbeurs gepland.

Ben jij al naar de Boekenbeurs geweest dit jaar?

boekvinder
>> Al mijn (foto)verslagen omtrent de Boekenbeurs vind je op Boekvinder.be

9 reacties

 • katrienw

  9 november 2017 at 20:40

  Ik ben vandaag geweest. Superlang naar uitgekeken. Ik ben met een mooie boekenbuit thuisgekomen! Ik kijk nu al uit naar de volgende editie.

  Reageer

  • Marcia

   10 november 2017 at 20:44

   Fijn om te lezen dat je ervan genoten hebt! Ik ben benieuwd naar de boeken die je hebt aangeschaft 🙂

   Reageer

 • Christine

  10 november 2017 at 10:00

  Wat leuk Marcia! Ik hoop je steeds ergens te spotten. Misschien lukt dat morgen of overmorgen :).

  Reageer

 • Annemieke

  10 november 2017 at 15:35

  Klinkt alsof je een super tijd al hebt gehad daar. Wel jammer dat sommige boeken waar je naar uit keek wat lijken tegen te vallen. Maar beter nu al weten dan pas als je gaat lezen. 😉

  Reageer

 • Annelies

  10 november 2017 at 19:40

  Jij bent wel echt een diehard Boekenbeursfan he 🙂

  Reageer

  • Marcia

   10 november 2017 at 20:46

   Haha ik heb dit jaar voor het eerst een abonnement gekocht, dus nu moet ik er ook maar eens uitgebreid van genieten he 😉 vind het vooral leuk om van die presentaties en interviews bij te wonen en foto’s te maken.

   Reageer

 • nerdygeekyfanboy

  10 november 2017 at 20:27

  Ziet er leuk uit zeg! Ik ben dit jaar helaas niet gegaan, maar ik vind het altijd erg leuk om er rond te lopen! 😀 Hopelijk ben ik er volgend jaar weer bij 🙂

  Reageer

 • Pingback: Blogger Lovin #23 | Zwartraafje

Laat een reactie achter

Je mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

Oog op de Toekomst is een website vol verhalen over aliens, post-apocalyptische werelden, zombies, klimaatverandering en toekomstige werelden in crisis. Oftewel: een blog compleet in het teken van Science Fiction.

© Marcia van der Zwan