Waarom ik faalde in mijn Blindspot Movie Challenge

In januari besloot ik een Blindspot Movie Challenge aan te gaan. Ik maakte een lijst van twaalf bekende films die ik al super lang wilde kijken, maar waar ik nog altijd niet de tijd voor had genomen. Het plan: iedere maand één film uit dit lijstje kijken. Het klinkt zo eenvoudig. Maar toch ben ik hopeloos gefaald in deze uitdaging.

Blindspot Movie Challenge 2016

Ik keek vijf films

Uiteindelijk keek ik vijf van de twaalf films die ik mezelf had voorgenomen. Ik genoot van Children of Menen werd een beetje verliefd op WALL-E. Ik geloofde met heel mijn hart in de aliens van Close Encounters of the Third Kind en droomde weg bij de droomwereld gepresenteerd in Elysium. Ook deelde ik het liefdesverdriet van Kate Winslett in Eternal Sunshine of the Spotless Mind. Het waren vijf films die me allemaal ontzettend bevielen. Ieder bezorgde me op haar eigen manier een leuke avond.

Blindspot Movie Challenge 2016

Zeven films bleven op mijn lijstje

Toch staan er nog altijd zeven ongekeken films op mijn lijstje:
1. Blade Runner (Ridley Scott, 1982)
2. The Matrix (The Wachowski Brothers, 1999)
3. The Handmaid’s Tale (Volker Schlöndorff, 1990)
4. Sunshine (Danny Boyle, 2007)
5. Alien (Ridley Scott, 1979)
6. Brazil (Terry Gilliam, 1985)
7. Moon (Duncan Jones, 2009)

Met uitzondering van Sunshine en Moon gaat het hier om wat oudere films en misschien is dat de reden waarom ik deze films minder snel uitkies om te kijken. Het zijn van die titels die je ‘gezien hoort te hebben’ – zeker Blade Runner en Alien – maar waar ik op de één of andere manier niet snel zin in heb op een gezellig filmavondje. Ik ben wel benieuwd naar de films, maar tegelijkertijd ook weer niet.

Een nieuwe kans

Desondanks ga ik ook in 2017 opnieuw een Blindspot Movie Challenge aan. Het is leuk om te bedenken welke films je graag ooit nog eens wilt zien. Als je echt geen inspiratie hebt kun je altijd terugvallen op deze lijst. Toch ga ik mezelf niets verplichten. Ik ben al blij dat ik er afgelopen jaar vijf van de twaalf gezien heb. Dat zijn toch weer vijf films minder waarover ik niet kan meepraten.

Welke (Science Fiction) film heeft iedereen behalve jij al gezien?

6 reacties

 • Jessica

  27 december 2016 at 13:30

  Ik heb helaas ook gefaald in de Blindspot Challenge. Ik keek er slechts 3, haha.

  Reageer

  • Marcia

   29 december 2016 at 15:50

   Haha dan ben ik gelukkig niet de enige 😉

   Reageer

 • Evelyne

  27 december 2016 at 17:14

  Dat is een beetje mijn probleem: ik heb ver alles wat bekend en “must see” is, al gezien. 😉

  Blade runner en Alien zijn dan wel al oude(re) films, maar ze zijn zéker nog goed te bekijken. Het is echt geen opgave, hoor! 🙂

  Alle films op jouw lijstje zijn trouwens aanraders, zelf heb ik enkel The handmaid’s tale nog niet gezien omdat ik eerst het boek wil lezen, maar dat heb ik ondertussen in mijn bezit en zal waarschijnlijk in 2017 gelezen worden…

  Reageer

 • Nancy

  28 december 2016 at 16:23

  Ik moet Blade Runner ook nog zien!
  Als je ooit iemand zoekt om er samen naar te kijken, laat maar weten 🙂

  Alien was een maand geleden op TV. De Vlaamse zender CAZ zendde 4 zaterdagen na elkaar de Alien-films uit. Heerlijk jeugdsentiment voor mij, want ik heb er toch naar uitgekeken om die nog eens opnieuw te zien. Alhoewel ik persoonlijk de tweede film Aliens de beste vind. Nu ben ik benieuwd wat Ridley Scott verder heeft gedaan, want in 2017 komt er een nieuwe Alien-film uit, weliswaar zonder Sigourney Weaver, maar met Michael Fassbender.

  Reageer

 • zwartraafje

  1 januari 2017 at 20:35

  Ik begon me direct af te vragen welke films van jouw lijstje ik zelf al gezien had. De vijf die je dit jaar zag horen daar alvast bij. Ik zag echter ook enkele van de Aliens-films. De Matrix-films heb ik zelfs al enkele keren gezien en als ik me niet vergis heb ik ook Blade Runner gezien maar dat is ondertussen wel al ontzettend lang geleden.

  Om je vraag te beantwoorden moest ik wat langer nadenken. Ik kijk immers niet zo heel veel films. Dat zou het makkelijker moeten maken om een antwoord te vinden, maar de eerste titel die me te binnen schoot is Frozen. Die heb ik namelijk nog steeds niet gezien én het lijkt wel alsof ik daar een gigantische uitzondering mee ben.

  Reageer

  • Marcia

   2 januari 2017 at 12:05

   Frozen vond ik persoonlijk echt een slechte film XD ik begrijp niet waarom iedereen daar zo’n fan van is.. dus wat mij betreft sla je deze film beter over 😉

   Reageer

Laat een reactie achter

Je mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

Oog op de Toekomst is een website vol verhalen over aliens, post-apocalyptische werelden, zombies, klimaatverandering en toekomstige werelden in crisis. Oftewel: een blog compleet in het teken van Science Fiction.

© Marcia van der Zwan