De Young Adult Leesclub in Brugge (en ik maakte een vlog!)

Rood!

Afgelopen zaterdag was het opnieuw tijd voor een bijeenkomst van Dear Book Nerd Book Club in de Brugse Boekhandel. We bespraken het boek Rood van Pierce Brown en ik besloot voor de verandering eens een keertje te gaan vloggen. Maar dat was wel iets moeilijker dat verwacht..

Het verhaal van Darrow

De Dear Book Nerd Book Club stond zaterdag dus in het teken van Rood, een verhaal dat een combinatie maakt van science fiction en fantasy. Als Rode is Darrow lid van de laagste kaste in de maatschappij van de toekomst. De Roden werken dag in dag uit diep onder de grond, om de oppervlakte van Mars leefbaar te maken voor toekomstige generaties. Als jongste Helduiker ooit heeft Darrow vrede met zijn lot. Hij weet dat zijn inspanningen ooit zullen resulteren in een betere wereld voor zijn kinderen. Zijn vrouw Eo inspireert hem echter om voor iets hogers te leven dan enkel de liefde. Hoewel ik zelf niet honderd procent enthousiast was over het boek, keek ik er enorm naar uit om Rood met mijn leesvriendinnetjes te bespreken. Natuurlijk werd het weer een enorm gezellige middag!

Dear Book Nerd Book ClubDear Book Nerd Book Club

Een leesclub-picknick

Deze keer ging het er iets anders aan toe bij de leesclub. We zaten in de gezellige binnentuin van de Brugse boekhandel en iedereen had iets lekkers meegenomen voor een picknick. Het thema: zoetigheid! Ondanks het feit dat ik mijn goede camera mee had, heb ik geen foto’s gemaakt van al deze lekkernijen.. Ze waren gewoon te lekker 😉

Voorafgaand aan de leesclub had die lieve Sasha een verrassing voor mij. Op YALC ontmoette ze mijn favoriete auteur – Michael Grant – en vroeg ze hem speciaal voor mij om een handtekening. Hoe cool is dat? Super lief en duizend maal merci, Sasha!

Michael Grant

Een fijne leesclub

Het was opnieuw een enorm gezellige en geslaagde dag in Brugge. Ik ben ontzettend blij dat ik onderdeel mag uitmaken van deze leesclub en ik kijk nu alweer uit naar het volgende evenement.

Met dank aan Audrey, de Brugse Boekhandel, VBK Uitgevers België en alle gezellige meiden die aanwezig waren!

 

3 reacties

 • zwartraafje

  10 augustus 2016 at 19:21

  Hihi, die zucht op het einde wanneer het boek (misschien wel voor de 10de keer?) omvalt van de stoel. 🙂

  Reageer

  • Marcia

   10 augustus 2016 at 22:18

   haha ja ik was duidelijk klaar met dat vervelende boek dat voor de derde keer van de stoel viel XD

   Reageer

 • Kim

  18 augustus 2016 at 13:39

  Wat super gezellig zeg om eens naartoe te gaan!

  Reageer

Laat een reactie achter

Je mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

Oog op de Toekomst is een website vol verhalen over aliens, post-apocalyptische werelden, zombies, klimaatverandering en toekomstige werelden in crisis. Oftewel: een blog compleet in het teken van Science Fiction.

© Marcia van der Zwan