Young Adult leesclub over ‘de fixer’

Begin december ontving ik een berichtje van Audrey of ik geïnteresseerd was in een Young Adult leesclub in Brugge. Ondanks het feit dat het boek – De fixer – me al meteen niet 100% aansprak besloot ik me op te geven voor het evenement. Zo vaak zijn er immers geen boekgerelateerde evenementen in Vlaanderen. Het leek me bovendien leuk eindelijk eens wat andere boekenbloggers en -liefhebbers te ontmoeten!

De-Fixer-3

De fixer van Jennifer Lynn Barnes

Van WPG uitgevers ontving ik een exemplaar van De Fixer, waarvoor dank. Toen ik het boek uit de brievenbus haalde was ik verbaasd over het formaat. Het voelde net iets groter dan een ‘normaal’ boek en de cover vind ik erg mooi. Al eerder las ik Nobody van Jennifer Lynn Barnes – waarvan ik vooral de schrijfstijl erg leuk vond. Hetzelfde was het geval bij De Fixer. Fe schrijfstijl wist me vanaf pagina één mee te nemen in het verhaal en af en toe moest ik zelfs hardop lachen – wat me rare blikken opleverde in de trein.

Het verhaal daarentegen was niet helemaal mijn ding. De focus op de Amerikaanse politiek voelde enerzijds zeer ver-van-mijn-bed en ook het feit dat het enkel over rijkeluiskindjes ging sprak me niet echt aan. Ik irriteerde me aan het hoofdpersonage Tess – die altijd alles alleen wil oplossen – en vond één van de grote ‘plottwists’ enorm voorspelbaar. De schrijfstijl was goed, het plot zat goed in elkaar, maar het verhaal en de personages vond ik gewoon niet zo boeiend. Er moet natuurlijk iemand bij een leesclub aanwezig zijn die niet 100% fan is..

Dear Book Nerd Book Club bespreekt de fixer
© Brugse Boekhandel

De Brugse Boekhandel

Toen ik afgelopen zaterdag de Brugse Boekhandel in liep, werd ik meteen begroet door Audrey en nadat iedereen binnen was gingen we van start. Audrey had erg leuke vragen voorbereid waarmee we het boek bespraken. Ik vond het interessant om te horen dat de meningen verdeeld waren. Waar sommigen maar langzaam in het verhaal kwamen zaten anderen – zoals ik – vanaf de eerste pagina in het verhaal. De één had DE plottwist zien aankomen en de ander weer niet. Sommigen vonden het fijn dat dit boek geen romantiek bevatte, terwijl ik het zelf stiekem juist een beetje mistte.

Ook kwam de vraag naar voren of dit boek dystopisch is. Persoonlijk denk ik van niet; daarvoor is het verhaal te realistisch. Oké er is sprake van politiek en machtsverhoudingen, maar ik zie geen totalitaire elite die alle macht in handen heeft of een beangstigende toekomstvisie. Nee, voor mij is dit gewoon een contemporary verhaal.

Tot slot werd de belangrijke vraag gesteld: wie gaat het vervolg lezen? Het grootste deel van de aanwezigen is van plan het vervolg op De fixer zeker te lezen. Of dit nu is wanneer deze uitkomt of wanneer ze hem toevallig tegenkomen in boekwinkel of bibliotheek. Zelf denk ik dat ik dit boek maar oversla – al ga ik wel één van mijn nieuwe vriendinnen vragen hoe een bepaald iets uit het eerste boek wordt opgelost. Ondanks het feit dat het verhaal me niet echt aansprak ben ik stiekem wel benieuwd hoe de vork nu precies in de steel zit.

Dear Book Nerd Book Club bespreekt de fixer
© Brugse Boekhandel

Dear Book Nerd Book Club

Al met al was het super leuk om mee te doen aan deze toffe young adult leesclub. Ik heb een boek gelezen dat ik normaal gezien niet zelf zou uitkiezen, ontzettend leuke mensen ontmoet en een nieuwe favoriete boekwinkel ontdekt. Ik kijk nu al uit naar het volgende evenement! Wil jij ook op de hoogte blijven van de Dear Book Nerd Book Club? Kijk dan even op Facebook.

Met dank aan Audrey, WPG Uitgevers en de Brugse Boekhandel!
En natuurlijk ook alle gezellige meiden die aanwezig waren 🙂

8 reacties

 • BySilke

  18 januari 2016 at 13:50

  Wat leuk om te lezen! Dit zou ik ook wel een keertje willen doen denk ik 😀

  Reageer

  • Marcia

   18 januari 2016 at 13:58

   Als je wilt kun je volgende keer meegaan! 😀

   Reageer

 • Audrey

  18 januari 2016 at 17:35

  AAAH! Leuk verslagje, Marcia!
  Mag ik het ook doorsturen naar de uitgever? ?

  Reageer

  • Marcia

   18 januari 2016 at 18:05

   Ja natuurlijk mag je het doorsturen! 😀

   Reageer

Laat een reactie achter

Je mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

Oog op de Toekomst is een website vol verhalen over aliens, post-apocalyptische werelden, zombies, klimaatverandering en toekomstige werelden in crisis. Oftewel: een blog compleet in het teken van Science Fiction.

© Marcia van der Zwan