Mijn Blindspot Movie Challenge voor 2019

Al drie jaar op rij wist ik niet te slagen in mijn Blindspot Movie Challenge, een uitdaging waarbij je twaalf vergeten films opschrijft om te kijken binnen een jaar. Twaalf films die je nog nooit gezien hebt, maar die je volgens jezelf wel gezien zou moeten hebben. Dit jaar heb ik besloten om te gaan voor ongekeken dvd’s in mijn kast. Sinds ik een kleine verslaving aan het kopen van dvd’s heb, loopt dit aantal bijna net zo hard op als het aantal ongelezen boeken. Vorig jaar koos ik overigens voor zes films en zes series, maar dat was toch iets te veel van het goede. Dus nu ga ik voor negen films en drie series die ik hoop in 2019 te kijken.

Blindspot Movie Challenge 2019

28 days later (Danny Boyle, 2002)

Na 28 dagen word je wakker in heen ziekenhuis en zijn er geen mensen meer. In een onderzoekslaboratorium is een dodelijk en alles verwoestend virus vrijgekomen. Het heeft maar enkele seconden nodig en kan door een druppel bloed worden overgedragen. De geïnfecteerden raken in een permanente staat van dodelijk haat. Het handjevol mensen dat nog niet met het virus in aanraking is gekomen, doet een poging te overleven.

Tomorrow when the war began (Stuart Beattie, 2010)

Acht studenten reizen voor enkele dagen naar een afgelegen gebied en gaan kamperen midden in de Australische natuur. Als tijdens een nacht gevechtsvliegtuigen agressief over hen heen vliegen, beseffen ze nog niet dat hun leven voor altijd is veranderd. Als ze terugkeren en merken dat hun huizen verlaten zijn, dringt het tot ze door dat er zonder enig signaal vooraf een oorlog is uitgebroken.

War of the Worlds (Steven Spielberg, 2005)

Ray Ferrier probeert zijn gezin in veiligheid te brengen, terwijl hij een allesvernietigend buitenaards leger van dodelijke Tripods ontvlucht. Een verfilming van het gelijknamige boek van H.G. Wells, een geweldige auteur.

Blindspot Movie Challenge 2019

Ghost in the Shell (Rupert Sanders, 2017)

Nadat Major werd gered van een zekere dood, kreeg ze als eerste persoon ooit een kunstmatig lichaam dat speciaal gemaakt is om cybercrime te bestrijden. Tijdens een onderzoek naar een gevaarlijke crimineel komt Major tot een schokkende ontdekking: de organisatie die haar heeft gebouwd, loog over haar verleden in een poging haar te beheersen. Ze weet niet wie ze kan vertrouwen en dus zal Major er alles aan moeten doen om haar mysterieuze verleden te kunnen ontrafelen. Alleen zo kan ze haar ware identiteit achterhalen en wraak nemen op haar scheppers.

Battle Royale II (Kenta Fukasaku & Kinji Fukasaku, 2003)

Het is 3 jaar na het originele Battle Royale programma. Overlevenden Shuya Nanahara en Noriko hebben een terroristische groep opgericht die bekend staat als Wild Seven. Als er op eerste kerstdag een bom ontploft in Tokyo waarbij 8000 doden vallen, worden de Wild Seven aangewezen als verantwoordelijken. Shuya Nanahara stuurt na deze gebeurtenissen een videobericht naar alle wereldleiders met als boodschap “Wij verklaren Oorlog aan alle Volwassenen”. De Japanse regering, wederom wanhopig, creëert vervolgens Het Millenium Anti-Terrorisme Overlevings Programma – beter bekend als BR2.

What Happened to Monday (Tommy Wirkola, 2017)

In een nabije toekomst die wordt geteisterd door overbevolking en hongersnood, is slechts één kind per gezin toegestaan. Het Child Allocation Bureau is in het leven geroepen om daar streng op toe te zien. Illegaal verwekte kinderen worden opgepakt en in een kunstmatige cryoslaap gehouden. Zeven eeneiige zussen, worden zo gedwongen onder te duiken en zich voor de buitenwereld voor te doen als één persoon: Karen Settman. Ze zijn naar de dagen van de week vernoemd. Elke zus mag naar buiten op de dag van hun naam. Als op een dag Monday plotseling spoorloos verdwijnt, ontstaat er een meedogenloze strijd tussen de zussen en het Child Allocation Bureau waarbij de gruwelijke waarheid langzaam maar zeker aan het licht komt.

Blindspot Movie Challenge 2019

The Circle (James Ponsoldt, 2017)

Mae Holland kan haar geluk niet op als ze wordt aangenomen bij de Cirkel, het machtigste internetbedrijf ter wereld. De persoonlijke e-mails van de gebruikers, hun sociale media, betalingsverkeer en aankopen zijn met elkaar verbonden door een universeel besturingsprogramma. Het resultaat: iedereen heeft slechts één online identiteit. Een nieuw tijdperk van openheid en gemeenschapszin is aangebroken. Deze film is gebaseerd op The Circle van Dave Eggers. Hoewel ik het boek niet fantastisch vond, ben ik toch benieuwd naar de verfilming. En wie houdt er niet van Emma Watson?

Survivor (John Lyde, 2014)

In 2122 raakt de Aarde uit haar baan rond de zon. Het klimaat verandert, rivieren en oceanen verdampen. Planten en dieren sterven uit. Ook de mensheid lijkt gedoemd om het zelfde lot te ondergaan. De laatste overlevenden verlaten met zeven ruimteschepen de Aarde. Hun missie: het vinden van een bewoonbare planeet. Na een zoektocht van veertig jaar lijken de laatste overlevenden van deze missie gered wanneer hun ruimteschip eindelijk leven ontdekt. De planeet is echter al bewoond. Een nieuwe strijd tot overleven is onoverkomelijk, want de bewoners van de planeet dulden de nieuwkomers niet.

Magellan (Rob York, 2017)

Wetenschappers van de NASA staan voor een raadsel als ze onbekende signalen opvangen uit de ruimte. Omdat ze afkomstig lijken van iets dat zich in ons eigen zonnestelsel begeeft, wordt er een bemande missie op afgestuurd. Astronaut Roger Nelson krijgt de eer om in zijn eentje op verkenning te gaan tijdens een reis die kan leiden tot first contact met buitenaards leven. Al snel blijken zijn ontdekkingen onomkeerbare gevolgen te hebben voor iedereen op aarde.

Blindspot Movie Challenge 2019

The Leftovers, seizoen 1

Twee procent van de wereldbevolking is verdwenen. Was het de Bijbelse Vervoering? Buitenaardse wezens? Of iets anders? The Leftovers, gebaseerd op de bestseller van Tom Perrotta, speelt zich af in een klein voorstadje van New York. Drie jaar na de mysterieuze gebeurtenis. Terwijl Kevin Garvey, politiecommissaris en vader van twee kinderen, zijn best doet om te rouwen, de draad weer op te pakken en zijn leven in de gemeenschap zo normaal mogelijk te houden, wordt de wereld om hem heen steeds vreemder.

Westworld, seizoen 1

Westworld is een duister avontuur over kunstmatig bewustzijn en de evolutie van de zonde. Het verhaal speelt zich af in het fictieve Westworld, een technologisch geavanceerd Western-themapark, dat volledig wordt bevolkt door synthetische androïden die “Hosts” worden genoemd. Deze komen tegemoet aan de wensen van de zwaar betalende bezoekers die “Nieuwkomers” (of ook “Gasten”) worden genoemd. De Nieuwkomers kunnen doen wat ze willen in het park, zonder angst voor vergelding van de Hosts. Het park kent honderd verschillende hosts, die elk hun eigen verhaallijnen uitspelen. Echter, achter de schermen klopt er iets niet helemaal.

Les Revenants, seizoen 1 en 2

In Les Revenants keren overledenen plotseling terug in hun oude omgeving, zonder dat ze beseffen dat ze dood zijn. Het verhaal speelt zich af in een afgelegen bergdorp in de Alpen. De “terugkomers” hebben allemaal hun eigen tragische geschiedenis. Hun onverwachte terugkeer heeft een enorme impact op de kleine dorpsgemeenschap, en zeker op de directe nabestaanden. Intussen wordt het dorp ook nog geteisterd door onverklaarbare stroomstoringen en andere vreemde verschijnselen.

Welke film of serie wil jij zeker kijken in 2019?

5 reacties

 • Jessica

  14 januari 2019 at 19:25

  Westworld seizoen 1 is écht tof!

  Reageer

  • Marcia van der Zwan

   17 januari 2019 at 18:33

   Ik heb er al zoveel goeds over gehoord! Ik kan niet wachten om aan deze serie te beginnen 😀

   Reageer

 • Annemieke

  18 januari 2019 at 09:58

  Ik wil graag Love Simon en The Darkest Minds dit jaar echt zien. En verder Jordskott seizoen 2 <3

  Reageer

  • Marcia van der Zwan

   18 januari 2019 at 16:02

   Misschien dat ik The Darkest Minds ooit nog eens ga kijken. Heb het boek hier nog ongelezen in de kast staan.

   Reageer

 • zwartraafje

  27 januari 2019 at 16:40

  Het werd dus niet derde keer goed keer maar hopelijk ook geen Vier op een rij. Ik denk dat ik alle films die we in huis hebben gezien heb maar het lijkt me wel leuk om wat vaker films en series te kijken. Lezen kost me soms heel veel energie en bij films/series heb ik dat niet. Dus misschien moet ik beide af en toe afwisselen. Er staan alleszins nog een aantal films op de digibox klaar om te zien en drie seizoenen van Lucifer.

  Reageer

Laat een reactie achter

Je mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

Oog op de Toekomst is een website vol verhalen over aliens, post-apocalyptische werelden, zombies, klimaatverandering en toekomstige werelden in crisis. Oftewel: een blog compleet in het teken van Science Fiction.

© Marcia van der Zwan