7 boeken die al veel te lang ongelezen in mijn kast staan

Iedere maand komen er nieuwe boeken in mijn collectie: recensie-exemplaren, cadeautjes en eigen aankopen. Hoewel ik mijn best doe eerst de ongelezen boeken uit eigen kast te lezen, lijkt dit een gebed zonder einde. Vandaag toon ik je zeven boeken die al veel te lang ongelezen in mijn kast staan.

The Country of Ice Cream Star – Sandra Newman

The Country of Ice Cream Star van Sandra Newman gaat over een wereld zonder volwassenen, waar iedereen voor zijn twintigste sterft aan een vreemde ziekte die de kinderen Posies noemen. Ik ben gek op verhalen over mysterieuze ziektes en/of een wereld zonder volwassenen, dus was heel blij toen ik dit boek voor €2.96 op de kop kon tikken bij Awesomebooks. Ondertussen staat het boek echter al anderhalf jaar ongelezen in mijn kast.

Wool – Hugh Howey

Omdat de aarde onbewoonbaar is geworden, leven de mensen in een silo onder de grond. Als sheriff Holston na de mysterieuze dood van zijn vrouw besluit de silo te verlaten, neemt hij een verschrikkelijk risico: de atmosfeer buiten is zo giftig dat het vrijwel zeker zijn einde zal betekenen. Dit verhaal klinkt zo goed en spannend, maar toch staat het boek al sinds mei 2015 ongelezen  in mijn boekenkast. Dat is dus al drie jaar.

Gemina – Jay Kristoff & Amie Kaufman

 Hoewel Illuminae met stip op 1 stond als mijn favoriete boek van 2015, heb ik me er nog altijd niet toe kunnen zetten om het vervolg Gemina te lezen. Illuminae speelt zich af in het jaar 2575 en begint op Karenza – de thuisplaneet van Kady en Ezra. Twee tieners die zojuist hun relatie hebben verbroken. Wanneer hun planeet onverwacht wordt aangevallen proberen ze toch samen te ontsnappen naar één van de evacuerende ruimteschepen. Dit is echter pas het begin van al hun problemen.

The Leftovers – Tom Perrota

Ik ben ontzettend nieuwsgierig naar de televisieserie die op dit boek gebaseerd is, maar wil graag eerst het boek lezen. In dit volwassen Science Fiction boek verdwijnt opeens een groot deel van de bevolking in het niets. Hoe moeten de achterblijvers functioneren zonder hun familie, vrienden en vijanden? Dit boek kocht ik in februari 2016, ook alweer meer dan twee jaar geleden dus.

Een jaar later – William R. Forstchen

In Een seconde later vaagt een elektromagnetische puls in één klap de totale elektrische infrastructuur weg. Computers, auto’s, vliegtuigen – niets werkt meer en de bevolking van de Verenigde Staten is op zichzelf aangewezen. Een spannend overlevingsverhaal met een belangrijke centrale vraag: hoe blijf je mens in een onmenselijke situatie? Het vervolg Een jaar later kocht ik direct de dag dat het boek in de winkel verscheen (15 december 2017), maar ik las deze nog altijd niet.

Dat gebeurt hier niet – Harry Sinclair Lewis

Deze klassieker uit 1935 ligt sinds november 2017 op mij te wachten om gelezen te worden, maar ik ben er helaas nog niet aan toe gekomen. Het verhaal gaat over de xenofobe en haatzaaiende populist Berzelius ‘Buzz’ Windrip die in de running is in de Amerikaanse verkiezingscampagne om president te worden. Wanneer Windrip met een overweldigende meerderheid van de stemmen tot president verkozen wordt, ontpopt zich al snel een fascistisch regime. In Dat gebeurt hier niet toonde Sinclair Lewis reeds in 1935 aan: het kan hier wél gebeuren.

De stad der zienden – José Saramago

Na het lezen van De stad der blinden kocht ik in augustus 2017 razend enthousiast direct het vervolg: De stad der zienden. Toch ligt dit boek al een aardig tijdje op mij te wachten omdat ik weet dat de schrijfstijl van Saramago niet altijd gemakkelijk leest. In dit boek gaat een stad naar de stembus; en zeventig procent stemt blanco. Nieuwe verkiezingen worden uitgeroepen, en in de tweede ronde stemt een nog groter deel van de bevolking blanco. Een gewelddadige breuk tussen de politieke macht en het volk lijkt onafwendbaar. Maar als de democratie toch maar schijn is, laat zo’n confrontatie op zich wachten.Ttot wanhoop van het poppenkastregime.

Welk boek staat er al veel te lang ongelezen in jouw kast?

Ongelezen Science Fiction boeken

7 reacties

 • Beautyandhealtylover

  15 juli 2018 at 11:13

  leuke boeken

  Reageer

 • Annemieke

  16 juli 2018 at 11:25

  Wool is mij al een paar keer aangeraden. Ik ben daar ook nog wel benieuwd naar.

  Reageer

  • Marcia

   17 juli 2018 at 20:14

   Ik ben ook benieuwd, maar toch begin ik er om de een of andere reden nooit aan :p

   Reageer

   • Annemieke

    17 juli 2018 at 20:44

    Same. Ik heb hem al zo vaak in mijn handen gehad. In de boekhandel en de bieb maar toch neem ik hem ook nooit mij. Gek he?

    Reageer

 • Mister V

  17 juli 2018 at 09:02

  Wool is zeker een aanrader, intussen de hele trilogie uitgelezen.

  Reageer

 • Katrien

  19 juli 2018 at 13:54

  Ik heb twee volle dozen die hier wel al ff staan ?.

  Reageer

  • Marcia

   21 juli 2018 at 10:01

   Haha ik heb er ook nog veel meer dan deze 7.. zo’n 90 ongelezen boeken heb ik momenteel in huis denk ik.

   Reageer

Laat een reactie achter

Je mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

Oog op de Toekomst is een website vol verhalen over aliens, post-apocalyptische werelden, zombies, klimaatverandering en toekomstige werelden in crisis. Oftewel: een blog compleet in het teken van Science Fiction.

© Marcia van der Zwan