Isolation: een vergeten verhaal uit de Partials Sequence

Marcia van der Zwan17 november 201580/100
Titel
Isolation
Auteur
Dan Wells
Serie
Partials Sequence #0.5
Uitgeverij
Jaar
2012
Pagina's
Beoordeling
★★★★
Overall Score
Rating Summary

Na het lezen van de Partials trilogie van Dan Wells, was ik heel benieuwd naar deze korte novella. Isolation wist mijn verwachtingen zeker te overtreffen! Het verhaal is origineel, spannend en geeft ons een kijkje in de geschiedenis van de wereld van Kira.

Isolation is een kortverhaal in de Partials Sequence. Meer weten over deze serie? Lees ook de reviews van Partials, Fragments en Ruins.

Isolation - Dan Wells

Twintig jaar voor Partials

Twee decennia voor de gebeurtenissen in Partials werd de wereld opgeslokt door een andere strijd om te overleven. Planeet aarde was verwikkeld in een wereldwijde oorlog rond de laatste resterende oliereserves. Tijdens deze Isolation War besloot de Amerikaanse regering samen te werken met ParaGen Corporation. Amerika vroeg hen om cyborgs te produceren – als laatste hoop op energieonafhankelijkheid van China. Isolation neemt ons mee naar de frontlinies van deze oorlog. Naar een tijd waarin de ambitie van de mensheid haar vooruitziende blik verre overtrof.

Isolation speelt zich ver voor Partials – het eerste boek in de serie – af. We schrijven het jaar 2063; de wereld is verwikkeld in de Isolation War. Een term die we in de andere boeken in de serie al veel voorbij hebben zien komen, maar waar we nu eindelijk eens wat dieper op in gaan. En wel aan de hand van een heel tof personage: Heron!

Heron is een Partial, maar is als spion in het Chinese leger geïnfiltreerd. Hier krijgt ze te maken met een wel heel moeilijke opdracht en de vraag waar haar loyaliteit ligt. Bij haar opdrachtgever, bij de Chinezen, bij de andere Partials of bij haarzelf? Dit spannende verhaal wordt afgewisseld met flashbacks naar de ‘geboorte’ en de training van Heron.

Dit kortverhaal is absoluut een aanrader voor de fans van de trilogie van Dan Wells!

Isolation - Dan Wells

Laat een reactie achter

Je mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

Oog op de Toekomst is een website vol verhalen over aliens, post-apocalyptische werelden, zombies, klimaatverandering en toekomstige werelden in crisis. Oftewel: een blog compleet in het teken van Science Fiction.

© Marcia van der Zwan