Partials: spannende strijd tussen mens en cyborg

Titel
Partials
Auteur
Dan Wells
Serie
Partials Sequence #1
Uitgeverij
HarperCollins Children's Books
Jaar
2012
Pagina's
470
Beoordeling
★★★
Overall Score
Rating Summary

Een tijdje geleden kocht ik Partials bij Awesomebooks. Aangezien het boek een behoorlijk aantal pagina’s telt (468 om precies te zijn) mocht hij met me mee naar Parijs en daarna, omdat ik in Parijs nauwelijks aan lezen ben toegekomen, ook mee naar Nederland!

Partials - Dan Wells

Een onzekere toekomst voor de mens

De mensheid is bijna volledig weggevaagd, de tienduizenden overlevenden hebben zich teruggetrokken op Long Island. De oorzaak hiervoor is een virus, gemaakt door cyborgs die Partials worden genoemd. Het gevolg van dit virus is dat geen baby langer dan drie dagen overleeft.

De zestienjarige Kira heeft het tot haar persoonlijke missie gemaakt een remedie te vinden. Haar beste vriendin is namelijk zwanger en ze wil dit ongeboren kind koste wat het kost redden. Maar het vinden van een remedie betekent het vangen van een Partial. Oftewel: de enige hoop om de mensheid te redden is niet menselijk.

Partials - Dan Wells

Een interessante world building

Het duurde een tijdje voordat ik in het verhaal van Partials kwam. De eerste paar pagina’s vond ik zeer spannend, maar daarna liep het verhaal wat traag, mede door een redelijk droge schrijfstijl. Maar als je eenmaal de personages kent en de wereld begrijpt, dan wordt het verhaal steeds leuker. De world building is sowieso erg uitgebreid, wat ik zelf zeker een pluspunt vind.

Wat ik daarnaast fijn vind aan Partials is dat het boek vol actie zit en er ontzettend veel gebeurt in het eerste deel van een serie. Andere series hadden dit misschien over meerdere boeken verspreid, maar Dan Wells stopte het allemaal in één boek. Dat belooft veel goeds voor de rest van de delen!

Maar, eerlijk is eerlijk, de personages komen niet helemaal uit de verf. Hoewel Kira, het hoofdpersonage, een stoere chick is, voel ik niet echt een connectie met haar. Ook haar relatie met één van de andere personages voelde voor mij niet heel realistisch.

Partials heeft een interessante premisse. Wat als er geen nieuwe kinderen meer geboren kunnen worden? Hoe moet de wereld verder als de mensheid aan het uitsterven is? Deze vraag houdt je het hele boek in de greep, terwijl Kira op zoek gaat naar antwoorden. Het boek eindigt met een zeer onverwachte plotwending. Ik ben dan ook zeer benieuwd naar Fragments, het tweede boek in deze serie!

Partials - Dan Wells

Laat een reactie achter

Je mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

Oog op de Toekomst is een website vol verhalen over aliens, post-apocalyptische werelden, zombies, klimaatverandering en toekomstige werelden in crisis. Oftewel: een blog compleet in het teken van Science Fiction.

© Marcia van der Zwan