The Disappearances: is het vervolg op The Killables net zo sterk?

Titel
The Disappearances
Auteur
Gemma Malley
Serie
The Killables #2
Uitgeverij
Jaar
2013
Pagina's
Beoordeling
★★★
Overall Score
Rating Summary

Na het lezen van The Killables ging ik direct verder in haar opvolger. Zou The Disappearances me net zo goed weten te smaken?

Let op: The Disappearances is het vervolg op The Killables. Als je het eerste deel in deze serie nog niet hebt gelezen, kan deze review spoilers bevatten.

The Disappearances - Gemma Malley

Een jaar later

The Disappearances begint ongeveer een jaar nadat het eerste boek is afgelopen. Evie en Raffy wonen niet langer in de City, maar zijn nu inwoners van The Settlement. Dit terwijl Lucas is achtergebleven in de het controlerende regime van de stad. De City wordt echter al snel geplaagd door een andere angstaanjagende dreiging: de verdwijningen. Steeds meer tieners zijn vermist binnen de stadsmuren. Het lijkt wel alsof ze oplossen in lucht. Lucas heeft geen andere keuze dan een beroep te doen op zijn oude vrienden.

Hoewel ik het erg leuk vind om de verschillende POVs te lezen, vind ik het jammer dat het verhaal zich grotendeels buiten de stad afspeelt. Want het was juist deze stad die, in het eerste deel, mijn aandacht op zich had gevestigd.

The Disappearances - Gemma Malley

Ongenuanceerde personages

Zoals ik in mijn review van het eerste deel al opmerkte, vind ik de personages hier en daar wat ongenuanceerd. Dit blijft het geval in The Disappearances, waarin de personages nauwelijks groei doormaken en waar de relatie tussen Evie en Raffy behoorlijk uit de hand dreigt te lopen. Het verhaal blijft daarentegen nog steeds super origineel en goed gevonden. In combinatie met de meeslepende schrijfstijl van Gemma Malley is ook dit tweede boek een enorme page turner. Ondanks de vele nieuwe personages blijft het verhaal goed te volgen. Ik zat voortdurend op het puntje van mijn stoel.

Het boek eindigt met een enorme cliffhanger, waardoor het bijna onmogelijk is om niet direct in het volgende boek verder te lezen. Ik heb echt geen flauw idee hoe deze trilogie gaat aflopen – iets wat ik ontzettend waardeer aan de werken van Gemma Malley. Ze is altijd inventief, origineel en weet met goede plot twists te komen. Snel verder lezen dus!

Concluderend moet ik zeggen dat ik The Disappearances iets minder goed vond dan haar voorganger. Het voelde een beetje als een tussen-boek, om het verhaal tussen boek één en boek drie te overbruggen. Ik vind het bovendien erg jammer dat het verhaal zich grotendeels buiten de stad afspeelt, waardoor je juist de originaliteit van deze world building mist. Maar, de cliffhanger belooft een hoop goeds voor het volgende boek.

The Killables - Gemma Malley

Laat een reactie achter

Je mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

Oog op de Toekomst is een website vol verhalen over aliens, post-apocalyptische werelden, zombies, klimaatverandering en toekomstige werelden in crisis. Oftewel: een blog compleet in het teken van Science Fiction.

© Marcia van der Zwan