The Killables: Hoe groot is de kans dat het kwaad jou beïnvloedt?

Titel
The Killables
Auteur
Gemma Malley
Serie
The Killables #1
Uitgeverij
Hodder & Stoughton
Jaar
2012
Pagina's
372
Beoordeling
★★★★
Overall Score
Rating Summary

Ik ben groot fan van The Declaration serie van Gemma Malley en wilde dan ook zeer graag meer boeken van deze schrijfster lezen. Daarom bestelde ik onlangs The Killables bij Awesomebooks. Gelukkig wist Gemma Malley ook deze keer aan mijn hoge verwachtingen te voldoen.

The Killables - Gemma Malley

Een computer aan de macht

Het kwaad is uitgeroeid. The City is opgericht. Burgers mogen hier alleen komen wonen nadat het ‘kwade’ deel van hun brein is verwijderd. The Killables gaat over een samenleving waarin een computersysteem regeert. Het systeem kent iedere inwoner een status toe op basis van zijn/haar waarde voor de samenleving en de kans dat deze persoon beïnvloed wordt door het kwaad. De status van A is behoorlijk uniek en betekent dat je een modelburger bent. De status van B is gemiddeld en C is onder het gemiddelde. Maar voor de status van D moet je zeker uitkijken, wat dan heeft het kwaad grote kans om jou te beïnvloeden tot slechte daden. En dan is er nog de mysterieuze status K. Niemand weet precies wat dat betekent. Alleen dat mensen met het label K verdwijnen, en nooit meer worden teruggezien..

The Killables - Gemma Malley

Een page turner bomvol intriges

De schrijstijl van Gemma Malley is echt super goed. Het was bijna onmogelijk het boek weg te leggen. Ik werd van begin tot eind meegesleurd in het verhaal. Dit verhaal is bovendien zeer origineel. Het blijft niet alleen bij een computersysteem met de macht in handen – nee, het verhaal staat bol van intriges, plot twists, actie en romantiek (en helaas komt  ook hier weer een love triangle om de hoek kijken..)

Het enige minpuntje voor mij persoonlijk is dat de personages heel zwart-wit zijn. De één heel braaf en serieus, de ander constant rebels en tegendraads. Ik zou het fijn vinden mochten er iets meer nuances aangebracht worden, zowel in persoonlijkheden als emoties. Nu was het namelijk af en toe wel wat moeilijk om me met de personages te identificeren..

The Killables is een spannende page turner over een samenleving geregeerd door een computersysteem. Buiten de stad heeft het kwaad vrij spel, daarom mag hoofdpersonage Evie zichzelf gelukkig prijzen in deze stad te wonen. Of toch niet?! Tijdens het lezen zat ik voortdurend op het puntje van mijn stoel en ik ben na afloop direct begonnen in het vervolgboek.. Zeker een aanrader dus!

The Killables - Gemma Malley

Laat een reactie achter

Je mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

Oog op de Toekomst is een website vol verhalen over aliens, post-apocalyptische werelden, zombies, klimaatverandering en toekomstige werelden in crisis. Oftewel: een blog compleet in het teken van Science Fiction.

© Marcia van der Zwan